Εύκολα muffins χωρίς μίξερ

Από τότε που έγινα εργαζόμενη μαμά ο χρόνος στην κουζίνα είναι πολύ λιγότερος από τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεις γρήγορες συνταγές, με λίγα υλικά που έχεις στο ντουλάπι. Χωρίς να χάνεις χρόνο, βγάζεις τα υλικά βγάζεις και το σύρμα και ξεκινάς. Η σημερινή συνταγή δεν χρειάζεσαι ούτε μίξερ για να την εκτελέσεις! Μετά από ένα εξάμηνο εργαζόμενη μαμά, έρχομαι να σου δείξω μια συνταγή που δοκίμασα και μου άρεσε πολύ για όλα όσα σου ανέφερα πιο πάνω! Εύκολα muffins χωρίς μίξερ στη στήλη μου με τις Γλυκές Συνταγές!

Εύκολα muffins χωρίς μίξερ

Θα μου πεις, τζάμπα πληρώσαμε την κουζινομηχανή; Όχι, βέβαια! Απλά σε αυτή την συνταγή δεν είναι απαραίτητη. Άφησέ την να ξεκουραστεί και βγάλε ένα μπολ με το σύρμα! Πριν από αυτό, όμως, κάθησε να γράψεις τη συνταγή.

Εύκολα muffins χωρίς μίξερ

Υλικά που χρειάζεσαι

  • 4 φλυτζάνια αλεύρι
  • 4 κ.γ. Bakin Powder
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη ή κρυσταλλική
  • 1 ποτήρι γάλα
  • μια συσκευασία βιτάμ χρυσό λιωμένο
  • 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς

Εκτέλεση:

Αρχικά, σε ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι και προσθέτεις το bakin και τη ζάχαρη! Μετά, σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύεις το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάς με το σύρμα σου. Έπειτα, αδειάζεις τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ενιαίο το μείγμα. Τέλος, μοιράζεις ίσα στις θήκες σου και ψήνεις για 25 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο τους 170 βαθμούς!  

Εύκολα muffins χωρίς μίξερ

Τέλος, αυτά τα muffins είναι πολύ αφράτα! Περιττό να πω ότι εμείς γενικά αγαπάμε πολύ τα κεκάκια και βρίσκω νέα συνταγή κάθε φορά! Τα πιο απίστευτα, όμως, που έχουμε φάει με τα παιδιά είναι τα κεκάκια μου με κακάο, αχλάδι  και κανέλα Κεΰλάνης! Αδιαμφησβήτητα, αυτή η συνταγή έκανε θραύση και στο σπίτι αλλά και στο σχολείο που τα κεράσαμε κάποια στιγμή! Και οι δύο τα σπάνε! 

muffins with choco chips

Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε την ζωή μας πιο εύκολη από κάθε άποψη! Σπάνια αγοράζω από έξω όσα μπορώ να φτιάξω μόνη μου. Οπότε στην στήλη μου recipes θα βρίσκεις συχνά και από μία νέα συνταγή!

Οπότε, καλό θα είναι να κάνεις subscribe στο mail list μου εδώ δεξιά στη στήλη του blog μου και δεν θα χάνεις καμία νέα συνταγή που ανεβαίνει στο blog, και εύκολη και γρήγορη και νόστιμη!

Εδώ θα βρεις όλες τις συνταγές που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

16 Comments
    1. Καλημέρα κορίτσι όμορφο!! Είναι 250 γρ ναι!! Χρυσή είναι η συσκευασία του βιτάμ που έχουμε εδώ στην Ελλάδα είναι για γλυκά !Ελπίζω να βοήθησα!!Ναι είναι σκληρό το συγκεκριμένο βιτάμ και θέλει λιώσιμο για αυτή την συνταγή!

    2. Να βάλεις!! Θα είναι πιο νόστιμα!! Εγώ έγραψα βιτάμ γιατί είναι και πιο οικονομικό και το έχουμε(ίσως) πιο συχνά στο ψυγείο μας!!!Βάλε ίδια ποσότητα αν έχεις πάλι λιωμένη!

    1. Σίγουρα ακόμα πιο υγιεινό με το αληθινό βουτυράκι που φτιάχνουμε εμείς στο χωριό μας! Αλλά που να το βρεις τώρα είναι το θέμα!! Αν εννοείς από την άλλη το βούτυρο αγελάδος στην συγκεκριμένη συνταγή θα χρειαζόσουν λιγότερα γραμμάρια σίγουρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.