Γνώρισε την Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς

Τελικά αυτή η νέα στήλη Γνώρισε Bloggers ήρθε για να μείνει μιας και την αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή. Ήδη έχω ξεκινήσει να λαμβάνω πολύ θετικά μηνύματα από εσάς τους αναγνώστες αλλά και από εσάς που σας έχω στείλει το ερωτηματολόγιο, γιατί θέλω να μπείτε στην παρέα μας. Σήμερα στη στήλη αυτή φιλοξενώ την Μάγδα Ζήνδρου, blogger που γνωρίζω από το 2015 αν δεν κάνω λάθος. Μια γυναίκα που ήθελα πολύ να υπάρχει σε αυτή τη στήλη λόγω της πορείας της στον χώρο αυτό. Γνώρισε την Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς και πάμε να ξεκινήσουμε!

Γνώρισε την Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς

Την Μάγδα την συνάντησα διαδικτυακά μέσα από την ομάδα των μαμάδο-blogs. Είναι ένας άνθρωπος που ξεχώρισα από το χώρο του blogging. Μου αποπνέει σιγουριά και οι αναρτήσεις της πάντα έχουν ένα μήνυμα να σου μεταφέρουν. Είτε μέσα από ένα βιβλίο, είτε μέσα από μια θεατρική παράσταση, είτε μέσα από τη δική της τη ζωή. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζει αρκετές φορές τα πράγματα αλλά και το πως μας περιγράφει κάποια από τα οικογενειακά τους ταξίδια. Το blog της Μάγδας είναι για μένα από τα πιο αξιοπρεπή που κυκλοφορούν τη σημερινή εποχή και χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να την γνωρίζω και πιο προσωπικά.

Γνώρισε την Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς μέσα από τις ακόλουθες ερωτήσεις.

1. Αρχικά θα ήθελα να μας συστηθείς και να μας πεις λίγα λόγια για το blog σου. Πότε μπήκες στο χώρο του blogging και ποια ήταν η αφορμή να ξεκινήσεις αυτό το υπέροχο ταξίδι και ποιο το ύφος του.

Καλημέρα! Είμαι η Μάγδα, γεννήθηκα στα Γιάννενα, έχω σπουδάσει δημοσιογραφία κι επικοινωνία στο Λονδίνο και είμαι η μαμά του Άρη και του Άλκη. Ζούμε με τον άντρα μου και τα παιδιά μας στην Αθήνα. Το «Κάθε μέρα γονείς» γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου του 2012. Έχοντας πλέον αποκτήσει και το δεύτερο παιδί μου, αισθάνθηκα έντονα την ανάγκη να μοιραστώ σκέψεις, ιδέες, προτάσεις που αφορούσαν εμένα ως μαμά, αλλά και τον ελεύθερο χρόνο που περνούσαμε με τα αγόρια. Νομίζω πως κυρίως ήθελα να νιώσω πως υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που αισθάνονται πως ο χρόνος μας με τα παιδιά είναι πολύτιμος και αξίζει να περνάμε μαζί τους πολύ όμορφα, αξίζει να θυμόμαστε πως κάποτε υπήρξαμε κι εμείς παιδιά. Στο «Κάθε μέρα γονείς» λοιπόν θα βρεις όλα όσα αναζητώ εγώ σαν μαμά για τα παιδιά μου, θα διαβάσεις σκέψεις, θα ενημερωθείς, θα χαλαρώσεις, θα ταξιδέψεις!

Το αντίκτυπο που έχουμε στους αναγνώστες μας είναι μεγάλο. Πόσο συχνά λαμβάνεις μηνύματα για συμβουλές και προτάσεις; Τι είναι αυτό που σε ρωτούν συνήθως;

Τα μηνύματα είναι περίπου καθημερινά. Ανάλογα με την χρονική περίοδο που διανύουμε, αλλάζουν και οι ερωτήσεις των αναγνωστών. Αυτές τις μέρες για παράδειγμα ρωτάνε για δώρα, DIY, δραστηριότητες στο σπίτι, εκπαιδευτικά εργαλεία κ.α. Οι κλασικές όμως ερωτήσεις που δεν λείπουν όλη την χρονιά είναι οι προτάσεις βιβλίων για παιδιά και ενήλικες, αλλά και οι προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις.

3. Το blog σου το αγαπάς και το υποστηρίζεις πολλά χρόνια. Ποια είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έχεις κάνει μέχρι σήμερα σε αυτό;

Η μεγαλύτερη επένδυση… καταρχήν μεταφέρθηκα σε μια πλατφόρμα που του έδωσε την εικόνα που ήθελα. Ακόμη βέβαια θέλω να κάνω αλλαγές κι ετοίμαζα μια σημαντική ενότητα, που δυστυχώς όμως δεν μπορεί να προχωρήσει αυτή τη στιγμή λόγο κορονοϊού και της περίεργης κατάστασης που ζούμε. Πολύ σημαντικό επίσης είναι ότι πλέον είναι μια επαγγελματική σελίδα, που όμως διατηρεί το χαρακτήρα που θέλω, καθώς, ακόμη και στις συνεργασίες μου με εταιρίες, προτείνω πράγματα και προϊόντα που εμείς, οι αληθινοί άνθρωποι, η οικογένεια που κρύβεται πίσω από το blog, δοκιμάζει, χρησιμοποιεί και προτείνει.

4. Μέσα από τις πιο προσωπικές αναρτήσεις μας σκιαγραφείται και ο χαρακτήρας μας. Πιστεύεις αυτό είναι καλό ή κακό για τους αναγνώστες; Λειτουργεί επιπρόσθετα στο να δεσμευτεί κάποιος ακόμα περισσότερο με το περιεχόμενό μας;

Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι σε αυτό που κάνουμε! Είμαστε αληθινοί άνθρωποι, οικογένειες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στα σχολεία της γειτονιάς, εργαζόμενοι, με συγκεκριμένες αντιλήψεις, αρχές, τη δική μας στάση ζωής. Αυτό νομίζω είναι που μας κάνει και δυνατές ως bloggers, η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα κείμενα και τις φωτογραφίες μας. Όποιος μπορεί να το κρατήσει αυτό, θα κρατήσει και τον αναγνώστη του, καθώς θα έχει μείνει πιστός/ή στο περιεχόμενό του/της.

Γνώρισε καλύτερα την Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς

5. Στο άρθρο μου για τη ΔΕΠΥ, όπου εξέφραζα την δική μου εμπειρία γύρω από αυτή την νέα περιπέτεια που καλεστήκαμε να ζήσουμε στην οικογένειά μας, δέχτηκα πολλά σχόλια. Υπέροχα σχόλια ενθαρρυντικά αλλά και πολλά κακόβουλα, τα οποία με προέτρεπαν να κατεβάσω το άρθρο. Θα το έκανες ποτέ αυτό; Πόσο σε επηρεάζουν τα αρνητικά σχόλια που τυχόν σου αφήνουν;

Μέχρι πρόσφατα, όσα αρνητικά σχόλια κι αν είχα λάβει, δεν είχα κατεβάσει κανένα άρθρο. Θυμάμαι συγκεκριμένα μια κριτική για ένα βιβλίο, που περιέγραφε πόσο διαφορετικές είναι οι οικογένειες, κάνοντας λόγω φυσικά και για τα ομόφυλα ζευγάρια που μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Με έβρισαν πολύ άσχημα, πρόσβαλαν τον άντρα μου, τα παιδιά μου, το ήθος μου, την ικανότητά μου να είμαι μια καλή μαμά, με απείλησαν, εγώ όμως βράχος! Το άρθρο έμεινε στο blog και είναι ακόμη στη στήλη Βιβλίο. Πρόσφατα όμως, κατέβασα ανάρτηση που έχω γράψει, από τη σελίδα μου στο Facebook, μετά από οργισμένα σχόλια αναγνωστών. Προφανώς δεν είχαν καν διαβάσει την εισαγωγή που έγραψα και τον λόγο που ανέβασα το συγκεκριμένο άρθρο. Με απείλησαν πως θα κάνουν μαζικές αναφορές γιατί «προτρέπω τον κόσμο να βγει από το σπίτι του, ενώ έχουμε οδηγία να μείνουμε σπίτι.» Την κατέβασα λοιπόν (κι ένα κομμάτι μου αισθάνεται απαίσια για αυτό…) γιατί για εμένα μιλάμε πλέον για ένα επαγγελματικό εργαλείο, που το σέβομαι, το χρειάζομαι, έχω δουλέψει σκληρά για να το φέρω εδώ που είναι σήμερα και δεν μπορώ να το χάσω, απλά γιατί οι άνθρωποι δεν ασχολήθηκαν αρκετά, δεν με κατάλαβαν, ή αισθάνονται τόσο θυμωμένοι και φοβισμένοι που κακοποιούν λεκτικά τον συνομιλητή τους. Δεν θέλω όμως να βρεθώ ξανά σε αυτή τη θέση.

Γνώρισε την Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς

Γνώρισε τη Μάγδα από το Κάθε Μέρα Γονείς και στο Instagram

6. Πόσο εύκολο είναι να ζήσει ένας blogger από το blog του; Η δική μου εμπειρία μου έχει δείξει πως όσο πιο στοχευμένα δουλέψεις και όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο αφιερώσεις, τόσο περισσότερα χρήματα θα βγάλεις. Πιστεύεις πως η Ελλάδα μας είναι έτοιμη να υποστηρίξει αυτό το επάγγελμα;

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Παλιότερα θα σου έλεγα πως δεν μπορείς να ζήσεις μέσα από το blog σου. Πιστεύω όμως πως αν ένας blogger αφοσιωθεί σε αυτό, διατηρήσει το ύφος του, μάθει να λέει όχι, επενδύσει λίγα χρήματα για να το στήσει με τρόπο επαγγελματικό, διεκδικήσει την αξία της δουλειάς του, επιλέξει σωστά τις συνεργασίες του και δεν κινηθεί τελικά με γνώμονα μόνο το να βγάλει κάτι, θα καταφέρει να έχει ένα εισόδημα από το blog του. Θέλει δουλειά! Πολύ χρόνο, διάβασμα και φυσικά να μη χάσει κανείς το ύφος και την αλήθεια του.

7. Τα τελευταία χρόνια πολλές διαφημιστικές μας έχουν χτυπήσει την πόρτα για συνεργασία. Πιστεύεις υπάρχει αξιόλογο κριτήριο στην επιλογή των bloggers από μέρους τους;

Όχι πάντα. Πιστεύω πως πολλές φορές οι διαφημιστικές κοιτάνε τα νούμερα και μετράνε τα κλικς, μένουν δηλαδή στην ποσότητα. Καλό θα ήταν κάποια στιγμή να μετρήσουμε πόσοι τελικά από αυτούς τους χιλιάδες αναγνώστες που μπήκαν, θα αγοράσουν το προϊόν τους. Μήπως τελικά υπάρχουν bloggers με μικρότερα νούμερα, που όμως λόγω περιεχομένου έχουν καλύτερο αντίκτυπο στην αγορά. Από την άλλη κατανοώ τη λογική της μάζας. Απλά δεν μου είναι εύκολη και τις περισσότερες φορές δεν μπορώ και να την υπερασπιστώ. Καλό θα είναι και οι bloggers να εκτιμήσουν τη δύναμή τους και να καταλάβουν, να πιστέψουν πως σιγά σιγά θα το αντιληφθούν κι άλλοι αυτό.

8. Ποια είναι η πιο πολυδιαβασμένη στήλη σου; Αυτή είναι και η πιο αγαπημένη σου; Αν όχι, μίλησε μας για την δική σου πιο αγαπημένη στήλη.

Θα έλεγα πως δύο είναι οι στήλες που διαβάζονται περισσότερο και πάνε δίπλα δίπλα. Ο Ελεύθερος Χρόνος, με κυρίαρχες τις ενότητες Βιβλίο και Θέατρο και τα Ταξίδια. Είναι και οι δικές μου αγαπημένες και θέλω να τις δουλέψω ακόμη περισσότερο στο μέλλον!

9. Η περίοδος που διανύουμε, λόγω κορονοϊού και περιορισμού κατ’ οίκον, είναι δύσκολη εκτός από πρωτόγνωρη. Θα ήθελα να μας αφήσεις το δικό σου ‘ηθικό δίδαγμα’ που έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα από την κατάσταση αυτή.

Χμμμμ… ας βγούμε από αυτή την περίοδο υγιείς, σωματικά και ψυχικά. Ας σκεφτούμε πόσα είναι αυτά που τελικά χρειαζόμαστε πραγματικά στη ζωή μας. Ας ανοίξουμε τα μάτια και τα αυτιά στον διπλανό μας. Ας γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

10. Τα νούμερα, οι followers και οι προβολές είναι παράγοντες οι οποίοι μας απασχολούν καλώς ή κακώς. Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πως αυτό, όμως, τελικά δεν είναι το νόημα σε όλο αυτό το sharing που παρέχουμε στους αναγνώστες μας. Πως δεν είναι ο αυτοσκοπός μας;

Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι. Θα χάσουμε τη μπάλα αν πηγαίνουμε μόνο έτσι. Στο είπα και παραπάνω, αν δεν καταλάβουμε γιατί είμαστε εδώ, τι έχουμε να πούμε, πόσο αληθινό είναι αυτό, πόσο συνεπείς είμαστε απέναντι στους αναγνώστες μας, θα χαθούμε κάπου στην πορεία. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να είμαστε τίμιοι απέναντι στους συναδέλφους μας και να διεκδικήσουμε τελικά και από τους συνεργάτες μας την αξία της δουλειάς μας.

11. Για το τέλος, άφησα μια πιο προσωπική ερώτηση. Γνωρίζω πως παραιτήθηκες από την εργασία σου στο Βυζαντινό Μουσείο. Σου κόστισε αυτή η επιλογή; Μετά από καιρό, συνεχίζεις να αισθάνεσαι καλά με αυτή την επιλογή σου; Για ποιο λόγο θα προέτρεπες κάποιον να αφήσει τη δουλειά που κάνει;

Άφησα τη δουλειά που έκανα τα τελευταία 15 χρόνια, για να ασχοληθώ επαγγελματικά με το blogging και όλα όσα έφερε η επαφή μου και οι συνεργασίες μου με αυτόν τον κόσμο. Αισθάνομαι πολύ καλά με αυτή μου την επιλογή, παρότι για μένα, όπως και για πολύ κόσμο αυτή την περίοδο, τα πράγματα είναι δύσκολα και το μέλλον άγνωστο. Για μένα Εύη ήταν σημαντικό να ξυπνάω το πρωί χαρούμενη, να νιώθω πως η δουλειά μου με γεμίζει, πως νιώθω καλά με αυτά που κάνω.

Θα προέτρεπα αυτούς που μας διαβάζουν τώρα να σκέφτονται πάντα τι είναι αυτό που τους προσφέρει χαρά. Η ζωή μας είναι μια και περνά σαν αστραπή. Ο συμβιβασμός μπορεί να μας κάνει δυστυχισμένους, να μας αρρωστήσει. Και καμία δουλειά δεν πρέπει να μας το κάνει αυτό. Βέβαια δεν τα τίναξα όλα στον αέρα ένα ωραίο πρωί, έτσι; Να μη λέμε και ψέματα. Δούλεψα πολύ σαν blogger, αφιέρωσα ώρες να γράφω, έκανα δουλειά δωρεάν για να με γνωρίσουν και να με εμπιστευθούν οι συνεργάτες και οι αναγνώστες μου. Και όταν ένιωσα πως όλο αυτό μπορεί να με πάει ένα βήμα παραπέρα, πήρα την μεγάλη απόφαση. Και δεν την μετανιώνω!

Μπες στην ομάδα του Κάθε μέρα Γονείς στο Facebook!

Αυτές είναι μόλις λίγες από τις κουβέντες που θα ήθελα να ανταλλάξω με τη Μάγδα. Με την Μάγδα συμφωνούμε σε πολλά όσον αφορά το blogging και χαίρομαι κάθε φόρα που συναντιόμαστε. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι στην καθημερινότητά σου, όταν τους διαβάζεις όμως, με ένα τρόπο μαγικό μπαίνουν στην ψυχή σου. Την εκτιμώ ως blogger και πιστεύω πολύ στη δυναμική της.

Μάγδα μου σε ευχαριστώ.

Η στήλη αυτή Γνώρισε Bloggers θα έχει και συνέχεια. Θα δεις πολύ αξιόλογους ανθρώπους να φιλοξενούνται εδώ. Θα συναντήσεις άξιες προσωπικότητες. Όχι μόνο bloggers, όμως. Θέλω πολύ να γνωρίσεις και άλλα πρόσωπα. Άντρες, εκδότες, αθλητές, γιατρούς και επιστήμονες! Μένουμε σε επαφή και όλα είναι πολύ πιο όμορφα! Σύντομα ξανά μαζί!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Στο mamasnpapas.gr θα δεις σκιαγραφημένο τον χαρακτήρα μου αλλά και την καθημερινότητά μου με τα παιδιά, σκέψεις προσωπικές δικές μου, παιδικές παραστάσεις μέσα από τα μάτια μας, προτάσεις βιβλίων για παιδιά, για γονείς και ενήλικες, τα playdates και τα parties μας, αγαπημένες μου συνταγές, μυστικά ομορφιάς για τη μαμά και τα αγαπημένα μου Vegetal προιόντα, κατασκευές και εύκολα Diys, crochet patterns, τα ταξίδια μας και τις εξορμήσεις με το φουσκωτό. Είναι ένα Family Blog και χαίρομαι πολύ που πήρα την απόφαση να το δημιουργήσω!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.