Working mom vs μαμά στο σπίτι

Ύστερα από 7 χρόνια αποχής από κάθε είδους εργασίας εκτός σπιτιού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βγω και πάλι να δουλέψω! Δεν λέω ωραία και η ζωή στο σπίτι. Στην ησυχία σου όταν τα παιδιά λείπουν στο σχολείο που έχεις όλες τις δουλειές υπό έλεγχο και αρκετό χρόνο να δεις λιγάκι και τον εαυτό σου παραπάνω κάποιες στιγμές. Είναι γνωστό πως οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ, οπότε τι είχαμε τι χάσαμε με λίγες ώρες δουλειάς έξω από αυτό! Ένας μήνας εργαζόμενη μαμά και θα σου πω πως  (δεν) τα καταφέρνω με το σπίτι!..
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑ VS ΣΠΙΤΙ

 

Το καλύτερο από όλα θα ήταν να σου πω πως το μυστικό να έχεις ένα σπίτι πάντα στην εντέλεια είναι να κλείνεις τα μάτια και να το ονειρεύεσαι 😅. Στην δικιά μου περίπτωση δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Είναι καθαρά δική μου ευθύνη μιας και δεν ξέρω αν μπορώ να αφήσω άλλον άνθρωπο να ασχοληθεί με την καθαριότητα! Εσένα ίσως να σου ακούγεται παράλογο αυτό, αλλά για μένα είναι παράλογο να πιάσει άλλη γυναίκα το δικό μου ξεσκονόπανο! 😅 Ω!Ναι! Το κατάλαβες..είμαι λιγάκι τρελή..

Σπίτι καθαρό ή σπίτι ακατάστατο?

Αν είσαι οργανωτική σαν εμένα, Παρθενάκι στο ζώδιο, σου αρέσει να μοσχοβολάει το σπίτι σου άρωμα λουλουδιών και φυσικά να είναι το κάθε τι στη θέση του, τότε σε αυτό το post θα δεις λιγάκι τον εαυτό σου! Εγώ στο θέμα καθαρό σπίτι & οργάνωση έβαλα τα παιδιά στο τριπάκι! Σου το έχω πει ξανά σε προηγούμενο post στα πεταχτά και στο λέω ξανά τώρα!Το παν είναι να πιάσουν τα παιδιά  το νόημα, πως όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σπίτι μας!Δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της μαμάς και πως είναι πολύ όμορφο να την βοηθάμε φροντίζοντας όσο μπορούμε εμείς οι ίδιοι τα πράγματά μας!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑ VS ΣΠΙΤΙ

Εγώ ο Βέγκος

Ναι! Τρέχω όλη μέρα! Ποια μαμά άλλωστε δεν τρέχει και μάλιστα με δυο παιδιά, δουλειά, δραστηριότητες, σύζυγο και σπίτι? Καμία! Δεν είναι μόνη μου σε αυτό! Έχω όλες εσάς που εργάζεστε πολύ περισσότερες ώρες από εμένα και που εργάζεστε και από τότε που τα μικρά σας ήταν ακόμη βρέφη! Εμείς οι γυναίκες είμαστε απίθανες! Έχουμε την χάρη να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και ταυτόχρονα και με επιτυχία! Έτσι είναι η φύση μας νομίζω!Εγώ έχω καταφέρει αυτό να κάνω καλά και έτσι ξέρω πως μία ώρα την ημέρα πρέπει να την αφιερώσω στο σπίτι! Την μία ώρα αυτή καθαρίζω και ταυτόχρονα μαγειρεύω για την επόμενη μέρα!

Βάλε τα παιδιά στο παιχνίδι

Τα παιδιά πάλι είναι υπεύθυνα για τα παιχνίδια τους, τα βιβλία τους αλλά και τα ρούχα της ημέρας να έχουν μπει στο καλάθι με τα άπλυτα!Το σπίτι μας έτσι είναι πάντα συμμαζεμένο! Και όπως λέει η φιλενάδα μου, σπίτι συμμαζεμένο πιο γρήγορα καθαρίζεται! #true
Κάτι ακόμη που έχω σαν κανόνα είναι πως δεν αφήνω κάτι για την επόμενη μέρα εφόσον μπορώ να το κάνω σήμερα! Είμαι από τις γυναίκες που δεν της αρέσει η τηλεόραση. Η μόνη μου χαλαρή ώρα στο σπίτι είναι η ενασχόληση με τα παιδιά το απόγευμα. Το διάβασμα κάποιου βιβλίου που έχω ξεκινήσει αλλά και η ώρα του blogging! Τηλεόραση βλέπω μόνο όταν παίζουν οι σειρές που ενίοτε παρακολουθώ παθιασμένα! Έτσι, κερδίζω χρόνο κάνοντας αρκετά πράγματα που θέλω!
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑ VS ΣΠΙΤΙ

Δεν αφήνω τίποτα για την επόμενη μέρα

Τέλος, θα σου πω πως δεν πέφτω ποτέ για ύπνο πριν τακτοποιήσω ότι πρέπει! Έχω ήδη το φαγητό των παιδιών για το σχολείο έτοιμο σε ταπεράκια στο ψυγείο και τα φρούτα τους και έτσι κερδίζω χρόνο το πρωί! Τα ρούχα που θα φορέσουν την επόμενη ημέρα είναι στο σκαμπό τους και ξέρουν πως μόλις τελειώσουν το πρωινό και βουρτσίσουν τα δόντια τους θα τα φορέσουν! Μέλημά μου πριν φύγουμε από το σπίτι είναι να είναι τα κρεβάτια στρωμένα και τα πιάτα από το πρωινό πλυμένα!

Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας πως το σπίτι και οι δουλειές του δεν είναι μόνο ευθύνη της μαμάς! Τα δικά μου παιδιά δεν τρώνε στο σαλόνι για παράδειγμα! Έτσι δεν τρώνε χαζεύοντας τηλεόραση κάτι που ωφελεί τα ίδια φυσικά και ας μην το καταλαβαίνουν ακόμη! Ξέρουμε όλοι πως κάποια ποσοστά παχυσαρκίας οφείλονται γιατί έχουμε μάθει να τρώμε παρακολουθώντας τηλεόραση ή παίζοντας στον υπολογιστή! Αυτό έχει και ως αποτέλεσμα το σπίτι να μην έχει ψίχουλα τριγύρω!

Φαγητό μόνο στην κουζίνα

Το φαγητό σερβίρεται μόνο στο τραπέζι της κουζίνας και τώρα τελευταία άρχισαν να αυτοσερβίρονται! Τους αφήνω να πειραματιστούν και σιγά σιγά μαθαίνουν πόσο γάλα πρέπει να ρίξουν για παράδειγμα στο μπολ με τα δημητριακά! Για αυτούς είναι ένα μέρος παιχνιδιού αυτό όπως και το να μαζέψουν το πιάτο τους μόλις τελειώσουν! Εμένα πάλι μου λύνει τα χέρια αρκετές φορές την ημέρα!
Εννοείται πως πρέπει να κάνουμε και τα στραβά μάτια κάποιες μέρες εννοείται! Εγώ έχω ορίσει ως μία μέρα της εβδομάδος όπου κάνω καλή καθαριότητα και συνήθως είναι η Πέμπτη !Δεν αφήνω ποτέ ‘γενική’ καθαριότητα για το Σαββατοκύριακο γιατί είναι μέρες που τις περνάμε με τα παιδιά οικογενειακώς, βγαίνουμε για ψώνια, τρώμε έξω και είμαστε όλοι σε mood βόλτας! Το Σαββατοκύριακό μας δεν το χαλαλίζουμε για τίποτα! Έχουμε ανάγκη να είμαστε μαζί!Είναι οι ημέρες που πάμε cinema ή θέατρο! Είναι οι μέρες αποκλειστικά αφιερωμένες στα παιδιά! Αυτό που παρατήρησα είναι πως, τώρα που λείπουμε όλοι από το σπίτι σχεδόν μέχρι το μεσημέρι, το σπίτι μένει καθαρό περισσότερο από όσο φανταζόμουν! Το απόγευμα που επιστρέφουμε σπίτι και έχουμε ξεμπερδέψει από δραστηριότητες και διαβάσματα τα παιδιά είναι τόσο κουρασμένα που θέλουν να χαλαρώσουν παρά να κάνουν σκανταλιές!Θα κλείσω λέγοντας πως πρέπει να κάνεις και τα στραβά μάτια κάποια φορά αλλά και να μην αφήνεις για αύριο κάτι που σε πέρνει χρονικά να κάνεις σήμερα! Έτσι δεν συσσωρεύονται οι δουλειές και υπάρχει μία ρέγουλα! Μην περιμένεις για παράδειγμα να πλύνεις 5 πλυντήρια μαζί για να τα σιδερώσεις γιατί τότε τα ασιδέρωτα θα μοιάζουν με βουνό και θα σε πάρει ώρες!
Να θυμάσαι! Δεν θέλει κόπο! Θέλει τρόπο!Οργάνωση και σύστημα!

P.S: αυτό το post είναι αφιερωμένο σε εκείνες τις φίλες μου που με ρωτούν πως τα καταφέρνω και έχω πάντα καθαρό & συμμαζεμένο σπίτι!Σας αγαπώ!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

11 Σχόλια
  1. Kαι εγώ δε θα μπορούσα να αφήσω άλλη γυναίκα,να καθαρίσει το σπίτι μου.Δυστυχώς εμένα μου αρέσει το άραγμα στον καναπέ και αν δεν νοιώθω λίγο ξεκούραστη, κάνω μόνο τα απαραίτητα.Καλώς ήλθες στο Team των εργαζόμενων μητέρων Εύη,καλή αρχή!!!

  2. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές Ευακι… Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι σου πάντα μυρίζει καθαριότητα!!! Έχεις δίκιο για τα παιδιά και τις αρμοδιότητες… Πρέπει να την βάλω στο παιχνίδι και εκτός του δωματίου της… Επίσης.. Σε μια γυναίκα θα έδινα και το ξεσκονόπανο και το σφουγγαροπανο… Κανένα πρόβλημα δεν έχω.. Χα χα χα

    1. Να την βάλεις! Θα μεγαλώσει και θα μάθει βέβαια και από μόνη της! Τα παιδιά μας κάνουν ότι βλέπουν! Σε περιμένω από Δευτέρααααα!!!!!!

  3. Καλή αρχή γλυκιά μου! Ως ψυχαναγκαστικο τερατακι και εγώ σε νιώθω απόλυτα. Με την ανιψιά μου ακόμα διαφωνούμε γιατί δεν νοείται να ακολουθήσει τον κανόνα "τρώμε μόνο στην κουζίνα". Εγώ τώρα δεν εργάζομαι, εργαζόμουν όμως μέχρι που ο μικρός ήταν δύο και μάλιστα βραδινή δουλειά στην οποία τον έπαιρνα μαζί και τον κοιμιζα πριν την βάρδια μου ενώ μετά τον παρακολουθουσα με ενδοεπικοινωνια φυσικά. Αυτό είχε διπλή κούραση διότι έπρεπε τότε να κουβαλάω μέχρι και πάπλωμα μαζί ώστε να τον μεταφέρω τα μεσάνυχτα κοιμισμένο στο αυτοκίνητο χωρίς να κρυώσει. Ωστόσο και πάλι τα κατάφερνα όλα! Αν θες μπορείς! Και εγώ είμαι της φιλοσοφίας να μην αναβαλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα και φυσικά σέβομαι απόλυτα τον δικό σου κανόνα του Σαββατοκυριακου! Μπράβο! Τρεις φορές έχω φέρει γυναίκα, στα οχτώ χρόνια γάμου και αυτό επειδή ήμουν κλινηρης. Καμιά όσο καλή και να είναι δεν κάνει το σπίτι όπως εσύ! Καλή νέα αρχή γλυκό χαμογελαστό μου κορίτσι ❤

    1. Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα σχόλιά σου! Τις θυμάμαι εκείνες τις μέρες που δούλευες! Θυμάμαι τα posts σου!Συμφωνώ απόλυτα πως αν θέλεις μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!! Ταιριάζουμε σε πολλά και κάνουμε ίδιες σκέψεις!! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!

  4. Ωραία ανάρτηση άκρως αληθινή και με εκφράζει επίσης! Εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση επίσης… όλα μαζί ένας γολγοθάς! Αντέχουμε όμως γιατί είμαστε τσακάλια ε;!

  5. Τώρα εγώ τι να πω… τα έχουμε συζητήσει ουκ ολιγες φορές! Σου στέλνω φιλί συμπαράστασης και την ευχή να καταφέρεις να αποδεσμευτείς από τα δεσμά των παντζουριών, χαχα! Κάλη

  6. Καλή αρχή στη δουλειά σου! οι μανούλες όλα τα καταφέρνουμε! αλλά για να μην τα .. "φτύσουμε" σύντομα καλό είναι να έχουμε/δεχόμαστε και καμιά βοήθεια.. εγώ μετά από 3 χρόνια μαμά αποφάσισα να βρω μια κυρία να ασχοληθεί με τα του σπιτιού (ένα 4ωρο/15μερο δεν βγαίνει budget για περισσότερο) και δεν το μετάνιωσα.. δεν γίνεται να τα κάνεις όλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.. οπότε ίσως μερικές φορές πρέπει απλά να το δεις λίγο ..αλλιώς 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Στο mamasnpapas.gr θα δεις σκιαγραφημένο τον χαρακτήρα μου αλλά και την καθημερινότητά μου με τα παιδιά, σκέψεις προσωπικές δικές μου, παιδικές παραστάσεις μέσα από τα μάτια μας, προτάσεις βιβλίων για παιδιά, για γονείς και ενήλικες, τα playdates και τα parties μας, αγαπημένες μου συνταγές, μυστικά ομορφιάς για τη μαμά και τα αγαπημένα μου Vegetal προιόντα, κατασκευές και εύκολα Diys, crochet patterns, τα ταξίδια μας και τις εξορμήσεις με το φουσκωτό. Είναι ένα Family Blog και χαίρομαι πολύ που πήρα την απόφαση να το δημιουργήσω!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

Error: admin-ajax.php test was not successful. Some features may not be available.

Please visit this page to troubleshoot.