Εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι

Εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι

Ύστερα από 7 χρόνια αποχής από κάθε είδους εργασίας εκτός σπιτιού ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βγω και πάλι να δουλέψω! Δεν λέω ωραία και η ζωή στο σπίτι. Έχεις την ησυχία σου όταν τα παιδιά λείπουν στο σχολείο και όλες τις δουλειές υπό έλεγχο. Από την άλλη, κερδίζεις χρόνο με τον εαυτό σου. Όμως, είναι γνωστό πως οι δουλειές του σπιτιού δεν τελειώνουν ποτέ, οπότε τι είχαμε τι χάσαμε! Ένας μήνας εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι και νέο ολόφρεσκο άρθρο στη στήλη μου Μητρότητα που τόσο αγαπάς και διαβάζεις.

Εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι

Το καλύτερο από όλα θα ήταν να σου πω πως το μυστικό να έχεις ένα σπίτι πάντα στην εντέλεια είναι να κλείνεις τα μάτια και να το ονειρεύεσαι 😅. Στην δικιά μου περίπτωση δεν υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Είναι καθαρά δική μου ευθύνη μιας και δεν ξέρω αν μπορώ να αφήσω άλλον άνθρωπο να κάνει την καθαριότητα!

Ένας μήνας εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω

Σπίτι καθαρό ή σπίτι ακατάστατο?

Αρχικά, θα μιλήσει η Παρθένος μέσα μου. Σπίτι καθαρό για μένα είναι καθημερινός στόχος. Μου αρέσει να μοσχοβολάει το σπίτι μου άρωμα λουλουδιών και φυσικά να είναι το κάθε τι στη θέση του. Αν είσαι και εσύ μια από εμάς ή θέλεις να γίνεις τότε κάτσε αναπαυτικά να τα πούμε.

Εγώ στο θέμα καθαρό σπίτι & οργάνωση έβαλα τα παιδιά στο τρυπάκι! Σου το έχω πει ξανά σε προηγούμενο post, στο λέω και τώρα! Το σημαντικό είναι να καταλάβουν τα παιδιά το νόημα. Αρχικά, το σπίτι μας πρέπει να είναι λειτουργικό για τον καθένα ξεχωριστά. Δεύτερον, δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της μαμάς και είναι πολύ πρακτικό να έχει το κάθε μέλος συγκεκριμένες ευθύνες.

Εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι

Μαμά σε ρόλο Θανάση Βέγκου; Όχι πια ή τέλος πάντων όχι πάντα.

Σίγουρα, υπάρχουν στιγμές που αισθάνομαι σαν το Θανάση Βέγκο στις παλιές καλές ταινίες. Πολυτεχνίτης και όλο στο τρέξιμο. Εργαζόμενες ή μη το ίδιο χάος συναντάμε κάθε μέρα στο σπίτι μας. Τις ίδιες δουλειές πρέπει να κάνουμε και τις ίδιες φορές θα μαγειρέψουμε.

Εμείς οι γυναίκες είμαστε απίθανες!

Έχουμε την χάρη να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί. Πρώτα πρώτα, μπορούμε να κάνουμε πράγματα ταυτόχρονα. Έπειτα, τα κάνουμε και με τεράστια επιτυχία! Ίσως, να είναι έτσι η φύση μας.

Ένας μήνας εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι και έχω τους καλύτερους σύμμαχους στο σπίτι.

Τα παιδιά είναι υπεύθυνα για τα δωμάτιά τους αλλά και όχι μόνο. Συμμαζεύουν μόλις ολοκληρώσουν το παιχνίδι και πάντα μαζεύουν το πιάτο τους στο νεροχύτη. Κάπως έτσι είμαστε πάντα σε τάξη.

Σπίτι συμμαζευμένο πιο γρήγορα καθαρίζεται!

Μην αφήνεις τίποτα για την επόμενη μέρα εφόσον μπορείς να το ολοκληρώσεις σήμερα

Κάτι ακόμη που έχω σαν κανόνα είναι πως δεν αφήνω κάτι για την επόμενη μέρα εφόσον μπορώ να το κάνω σήμερα! Είμαι από τις γυναίκες που δεν της αρέσει πολύ η τηλεόραση. Χαλαρώνω με κάποιο βιβλίο, γράφοντας στο blog, με την κηπουρική ή η ενασχόληση με τα παιδιά μου . Έτσι, κερδίζω χρόνο με τον εαυτό μου κάνοντας αρκετά πράγματα που θέλω! Κάποια από τα παραπάνω μπορεί να τα κάνω και μαζί με τα παιδιά μου. Όπως την κηπουρική ή την ανάγνωση βιβλίων.

Εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι

Τέλος, δεν είναι λίγες οι φορές που μαγειρεύω αργά το απόγευμα. Έτσι, κερδίζω χρόνο από την επόμενη ημέρα. Ετοιμάζω τα τάπερ με τα φαγητά μας και το κολατσιό μας. Κάνε μια δοκιμή και θα δεις. Ειδικά, με τα λαδερά φαγητά της κατσαρόλας ή του φούρνου που ξεμπερδεύεις γρήγορα και είναι νόστιμα και την επόμενη ημέρα.

Αν με ρωτήσει κανείς σήμερα τι προτιμώ περισσότερο, θα του πω το εξής.

Τα πρώτα χρόνια που γέννησα τα παιδιά μας, για εμένα, ήταν πολύ σημαντικό να είμαι συνέχεια μαζί τους. Δεν ξέρω πώς είναι να έχεις βρέφος και να δουλεύεις, με λίγα λόγια. Συνειδητά επέλεξα να αποχωρήσω από κάθε είδους ενασχόλησης. Τότε είχα και επαγγελματική αλλά και μεταπτυχιακή.

Από τη μία, διότι δεν είχα βοήθεια από καμία γιαγιά. Από την άλλη δεν είχα κάποιον άνθρωπο εμπιστοσύνης να μου μεγαλώνει τα παιδιά στο σπίτι. Βρεφικό σταθμό δεν ήθελα με τίποτα να τα στείλω. Πείτε με υπερβολική ή ιδιότροπη, αλλά θεωρώ ότι τα παιδιά μας εκεί μέσα μεγαλώνουν χωρίς συναίσθημα, χωρίς σύνδεση. Ειδικά όταν είναι 1 με 3 ετών. Βέβαια, να πω ότι είχα την πολυτέλεια να μην χρειάζεται να εργαστώ, έτσι; Πολύ σημαντικός παράγοντας. (μην πέσετε να με φάτε).

Εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι

Σήμερα, τα παιδιά μου είναι ανεξάρτητα κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα έλεγα. Οπότε, είναι η ευκαιρία μου να μπω ξανά στο επαγγελματικό σταυροδρόμι. Μπορεί να μην ακολούθησα τον ακαδημαϊκό δρόμο, όπως ήλπιζα. Δεν έχει σημασία. Πάλι, κάνω κάτι που αγαπώ και μου δίνει καλή ποιότητα ζωής. Το blogging, από την άλλη, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας πια. Εννιά χρόνια τώρα.

Εργαζόμενη μαμά, λοιπόν, μέσα και έξω από το σπίτι έχω να σου πω ένα τεράστιο μπράβο! Είναι υπέροχο να θέλεις να πάρεις πίσω την επαγγελματική σου ζωή. Διότι, πολύ απλά είναι δικαίωμά σου. Επίσης, είναι αξιέπαινο να μην παραιτείσαι από τα όνειρά σου και τους στόχους σου. Αυτό, είναι θαυμάσιο παράδειγμα και για τα παιδιά σου. Να το θυμάσαι αυτό.

Αυτές ήταν, μόλις, λίγες από τις σκέψεις μου το τελευταίο διάστημα που αποφάσισα να γίνω εργαζόμενη μαμά μέσα και έξω από το σπίτι. Ίσως να ταυτίστηκες μαζί μου ίσως και όχι.

Όπως και να έχει σε ευχαριστώ που είσαι εδώ.

Love & Respect,

Evi.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

11 Comments
  1. Kαι εγώ δε θα μπορούσα να αφήσω άλλη γυναίκα,να καθαρίσει το σπίτι μου.Δυστυχώς εμένα μου αρέσει το άραγμα στον καναπέ και αν δεν νοιώθω λίγο ξεκούραστη, κάνω μόνο τα απαραίτητα.Καλώς ήλθες στο Team των εργαζόμενων μητέρων Εύη,καλή αρχή!!!

  2. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές Ευακι… Η αλήθεια είναι ότι το σπίτι σου πάντα μυρίζει καθαριότητα!!! Έχεις δίκιο για τα παιδιά και τις αρμοδιότητες… Πρέπει να την βάλω στο παιχνίδι και εκτός του δωματίου της… Επίσης.. Σε μια γυναίκα θα έδινα και το ξεσκονόπανο και το σφουγγαροπανο… Κανένα πρόβλημα δεν έχω.. Χα χα χα

    1. Να την βάλεις! Θα μεγαλώσει και θα μάθει βέβαια και από μόνη της! Τα παιδιά μας κάνουν ότι βλέπουν! Σε περιμένω από Δευτέρααααα!!!!!!

  3. Καλή αρχή γλυκιά μου! Ως ψυχαναγκαστικο τερατακι και εγώ σε νιώθω απόλυτα. Με την ανιψιά μου ακόμα διαφωνούμε γιατί δεν νοείται να ακολουθήσει τον κανόνα "τρώμε μόνο στην κουζίνα". Εγώ τώρα δεν εργάζομαι, εργαζόμουν όμως μέχρι που ο μικρός ήταν δύο και μάλιστα βραδινή δουλειά στην οποία τον έπαιρνα μαζί και τον κοιμιζα πριν την βάρδια μου ενώ μετά τον παρακολουθουσα με ενδοεπικοινωνια φυσικά. Αυτό είχε διπλή κούραση διότι έπρεπε τότε να κουβαλάω μέχρι και πάπλωμα μαζί ώστε να τον μεταφέρω τα μεσάνυχτα κοιμισμένο στο αυτοκίνητο χωρίς να κρυώσει. Ωστόσο και πάλι τα κατάφερνα όλα! Αν θες μπορείς! Και εγώ είμαι της φιλοσοφίας να μην αναβαλεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα και φυσικά σέβομαι απόλυτα τον δικό σου κανόνα του Σαββατοκυριακου! Μπράβο! Τρεις φορές έχω φέρει γυναίκα, στα οχτώ χρόνια γάμου και αυτό επειδή ήμουν κλινηρης. Καμιά όσο καλή και να είναι δεν κάνει το σπίτι όπως εσύ! Καλή νέα αρχή γλυκό χαμογελαστό μου κορίτσι ❤

    1. Γιάννα μου σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα σχόλιά σου! Τις θυμάμαι εκείνες τις μέρες που δούλευες! Θυμάμαι τα posts σου!Συμφωνώ απόλυτα πως αν θέλεις μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!! Ταιριάζουμε σε πολλά και κάνουμε ίδιες σκέψεις!! Σε φιλώ γλυκά γλυκά!

  4. Ωραία ανάρτηση άκρως αληθινή και με εκφράζει επίσης! Εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση επίσης… όλα μαζί ένας γολγοθάς! Αντέχουμε όμως γιατί είμαστε τσακάλια ε;!

  5. Τώρα εγώ τι να πω… τα έχουμε συζητήσει ουκ ολιγες φορές! Σου στέλνω φιλί συμπαράστασης και την ευχή να καταφέρεις να αποδεσμευτείς από τα δεσμά των παντζουριών, χαχα! Κάλη

  6. Καλή αρχή στη δουλειά σου! οι μανούλες όλα τα καταφέρνουμε! αλλά για να μην τα .. "φτύσουμε" σύντομα καλό είναι να έχουμε/δεχόμαστε και καμιά βοήθεια.. εγώ μετά από 3 χρόνια μαμά αποφάσισα να βρω μια κυρία να ασχοληθεί με τα του σπιτιού (ένα 4ωρο/15μερο δεν βγαίνει budget για περισσότερο) και δεν το μετάνιωσα.. δεν γίνεται να τα κάνεις όλα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.. οπότε ίσως μερικές φορές πρέπει απλά να το δεις λίγο ..αλλιώς 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.