Όπως είναι γνωστό η ζαχαροπλαστική θέλει ακρίβεια..
Εγώ βέβαια δεν δουλεύω τόσο πολύ με γραμμάρια αλλά φλυτζάνια όσον αφορά τη δοσολογία..
Αυτό που έχει σημασία είναι να χρησιμοποιείτε το ίδιο φλιτζάνι μέτρηση για όλα τα υλικά που θα βάλετε στην τούρτα..
Αρχικά ετοίμασα το πατεσπάνι μου..
Υλικά για το πατεσπάνι: 4 αυγά- 1 κούπα ζάχαρη- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-
2 βανίλιες..
Επειδή το ήθελα σοκολατένιο προσέθεσα 1 κούπα κάκαο και λίγο λικέρ δικό μου σπιτικό για περισσότερη μυρωδιά..
Εκτέλεση: η διαδικασία του εύκολη σαν του κεικ..ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί στον κάδο μας ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας!!
Έπειτα το έκοψα σε δυο κομμάτια ( στη μέση δηλαδή) και το σιρόπιασα με δικό σιρόπι που είχα έτοιμο από ένα γλυκό του κουταλιού που μου είχε περισσέψει!
Έπειτα ετοίμασα την κρέμα σοκολάτας μου!~..
Την ίδια χρησιμοποιώ στα προφιτερόλ μου!..
Υλικά για την σοκολατένια κρέμα: 1 ζαχαρούχο- μισό πακέτο κακάο σε σκόνη-3/4 φλιτζ. ζάχαρη
4 φλυτζ. νερό – 1 κάστερ πάουντερ- 2 κουβερτούρες
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνω το ένα από τα 4 φλυτζ. νερού και διαλύω το κάστερ με το κακάο..Παράλληλα ζεσταίνω το ζαχαρούχο στην κατσαρόλα μου με τα υπόλοιπα 3 ποτήρια νερό και ρίχνω και τη ζάχαρη να λιώσει..Μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται ρίχνω το μείγμα με το καστερ και το κακάο..Ανακατεύω με το σύρμα μου πολύ καλά και για πολύ ώρα μέχρι να πήξει..Μην ανησυχήσετε..θέλει αρκετή ωρίτσα ανακάτεμα μέχρι να αρχίζει να πήζει..όταν η κρέμα μου, λοιπόν, έχει πήξει ρίχνω τις κουβερτούρες μου σε κομματάκια για να λιώσουν πιο γρήγορα και συνεχίζω να ανακατεύω λίγο ακόμα ώσπου να ομογενοποιηθεί!!