Ο Σιγανός..ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Ο Σιγανός..ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Η Ελληνοεκδοτική και οι συγγραφείς που επιλέγει να γεμίσουν τα ράφια της βιβλιοθήκης της αλλά και τα δικά μας είναι άνθρωποι με πνεύμα, ευαισθησίες και αγάπη προς το παιδί. Διαβάσαμε με τα παιδιά το νέο βιβλίο της κυρίας Ελένης Μπετεινάκη και θέλησα πολύ να σου μιλήσω για τα μηνύματα που πήραμε από αυτό. Ο Σιγανός… ένα σκιάχτρο με ψυχή σε εικονογράφηση Αιμιλίας Κονταίου.

Ο Σιγανός..ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Η συγγραφέας θέλησε να διηγηθεί την ιστορία ενός σκιάχτρου, ήσυχου και μοναχικού το οποίο ζει στο χωράφι του κυρ Γιάννη. Τον φοβούνται όλοι και δεν το πλησιάζει κανείς. Εκείνος μόνο διάβαζε και στεκόταν να φυλάει το χωράφι. Διάβαζε ποίηση και του άρεζε πολύ. Μόνο ο Ανέστης, ένα σπουργίτι, τον επισκεπτόταν που και που.

Ο Σιγανός..ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Ο Ανέστης του μιλούσε για όλα όσα συναντούσε καθημερινά. Για όλα τα υπέροχα που έβλεπαν τα ματάκια του αλλά και για τη θάλασσα. Ο Σιγανός ήθελε απεγνωσμένα να την αντικρίσει. Ήθελε να φύγει από τον κάμπο. Νόμιζε πως δεν τον αγαπούμε κανείς εκεί. Άλλωστε κανείς δεν του μιλούσε. Όλοι τον απέφευγαν και τον κορόιδευαν. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζε.

Ο Σιγανός..ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Ώσπου ο Σιγανός ξεκίνησε το ταξίδι..

Τα λαχανικά ήταν αναστατωμένα και φοβισμένα. Άπειροι οι κίνδυνοι τώρα που έφυγε ο Σιγανός. Εκείνος, όμως, ήταν μαγεμένος με όλα όσα συναντούσε στο διάβα του. Συνάντησε δυσκολίες αλλά έκανε και φίλους που του έσωσαν τη ζωή! Ωστόσο, πίσω στο χωράφι του Κυρ Γιάννη τα λαχανικά είχαν μετανιώσει που ποτέ δεν έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στον Σιγανό. Ήξεραν πως έπρεπε να είχαν ανταλλάξει μια κουβέντα μαζί του όλα αυτά τα χρόνια.

Το σπουργίτι που θα φέρει τα μαντάτα

Ο Ανέστης θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ιστορία. Ο Σιγανός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα θέλει να επιστρέψει μετά από όλα όσα είχαν αντικρίσει τα ματάκια του πίσω στο χωράφι να κάνει απλός τον φύλακα.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία που μας έκανε να αναρωτηθούμε αν λέμε ποτέ ευχαριστώ σε όσους δείχνουν με τον τρόπο και τις πράξεις τους πως μας αγαπούν. Αντιλαμβανόμαστε άραγε ποιοι είναι αυτοί που μας νοιάζονται πραγματικά και φροντίζουν για το καλό μας. Μια πολύ καλή ιστορία που μας έβαλε σε σκέψεις αλλά μας βοήθησε να εκδηλώσουμε τα συναισθήματά μας, αρχικά, ο ένας στον άλλον.

Ο Σιγανός..ένα σκιάχτρο με ψυχή!

Καμιά φορά ένα συγγνώμη και ένα ευχαριστώ είναι αρκετά για να αλλάξουν την διάθεσή μας.

Θα το βρεις εδώ στα ράφια της Ελληνοεκδοτικής αλλά και σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.