Πώς να φτιάξεις σπιτικό λικέρ Ρόδι

Σήμερα, στη στήλη μου με τις σπιτικές συνταγές έρχομαι να πούμε λιγάκι για το ρόδι! Τα οφέλη του πολλά. Οι βιταμίνες του επίσης. Είναι ο γνωστός κόκκινος χρυσός καθότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E. Έχει πληθώρα μεταλλικών στοιχείων, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Τα δέντρα μας στο χωριό είναι πάντα τέτοια εποχή φορτωμένα με καρπούς. Περιμένουν υπομονετικά να τα κόψουμε! Πάντα τέτοια εποχή, λοιπόν, φτιάχνω σπιτικό λικέρ ρόδι, όπως ακριβώς μου έχει μάθει η μανούλα μου! Πάμε λοιπόν να σου πω Πώς να φτιάξεις σπιτικό λικέρ Ρόδι!

Πώς να φτιάξεις σπιτικό λικέρ Ρόδι!

Αυτή τη συνταγή θα τη βρίσκεις στη στήλη μου με τις Συνταγές της μαμάς Αργυρώς!

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που επισκεφτήκαμε το χωριό μάζεψα 3 σακούλες μεγάλες ρόδια. Ρόδια βιολογικά, χωρίς ραντίσματα και φάρμακα. Και ξέρεις, έ; Τέτοια ρόδια δεν συναντάς ούτε στις καλύτερες αγορές! Τα ρόδια του κήπου μας στο παραθαλάσσιο σπίτι μας είναι τα πιο νόστιμα! Κάνουν παρέα στις πορτοκαλιές και στις λεμονιές μας και ομορφαίνουν την αυλή μας, η οποία βλέπει μόνο θάλασσα!

Κάποια, που λες, τα καθάρισα και τα φύλαξα σε σακουλάκι στην κατάψυξη με σκοπό να έχω όλο το χειμώνα ρόδι στη διάθεσή μου! Είτε για να στολίσω τις Χριστουγεννιάτικες σαλάτες μας είτε για δυναμωτικό σνακ τις ημέρες με χαμηλό ανοσοποιητικό! Τα υπόλοιπα ρόδια, όμως, τα καθάρισα με σκοπό να φτιάξω σπιτικό λικέρ ρόδι, το οποίο λατρεύει ο άντρας μου!

Πώς να φτιάξεις σπιτικό λικέρ Ρόδι

Αυτό το λικέρ είναι ότι πρέπει για κέρασμα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Θα αρέσει στους επισκέπτες σου και θα σου ζητήσουν και δεύτερο ποτηράκι σίγουρα. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί έχει μέσα όσο να’ ναι λίγο αλκοόλ! Πάμε να δούμε πώς θα το φτιάξεις!

Τι πρέπει να κάνεις για το λικέρ ροδιού:

Καθαρίζεις τα ρόδια σου. Φρόντισε να το κάνεις σε ένα σημείο που δεν θα έχεις πράγματα τριγύρω μιας και θα λερώσεις παντού. Γέμισε μέχρι και πιο πάνω από τη μέση με ρόδι, το βάζο σου! Έπειτα γέμισέ το με κονιάκ ή ούζο! Ότι διαθέτεις από τα δύο! Πρόσθεσε  1 ποτήρι ζάχαρη, 2 ξύλα κανέλας, 5 κόκκους γαρύφαλλο και σπάσε ένα μοσχοκάρυδο στα τέσσερα!

Τα βάζα πρέπει να μείνουν στον ήλιο περίπου 2 εβδομάδες!

Πού και πού φρόντισε να κουνήσεις καλά πάνω κάτω το κάθε βάζο, ώστε να ανέβει η ζάχαρη αλλά και να λιώσει καλά! Μόλις περάσουν οι δύο εβδομάδες, βράσε το ποτό σου σε μια κατσαρόλα για κανένα 20′ ώστε να φύγει η μυρωδιά του αλκοόλ, να εξατμιστεί βασικά.

Η μαμά μου μου μετέδωσε τον έρωτά της να φτιάχνω μόνη μου μαρμελάδες και λικέρ! Το σπιτικό έχει την αξία του! Το ίδιο προσπαθώ να μεταδώσω και στα πιτσιρίκια μου! Ό,τι φτιάχνεις μόνο σου με μεράκι και αγάπη έχει ανεκτίμητη αξία! Όπως ακριβώς και το λικέρ της μαμάς μου!

Αν το δοκιμάσεις θα περιμένω να μου πεις αν σου άρεσε!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!  

Εύη.

Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.