Διαβάσαμε το βιβλίο Φεγγαροπαιχνιδίσματα!

φεγγαροπαιχνιδίσματα

Ο καιρός πήρε να καλοκαιριάζει και η ημέρα έχει μεγαλώσει πολύ! Ευτυχώς να λέμε και για τους δυο παράγοντες! Οι απογευματινές μας βιβλιο-καταδύσεις συνεχίζονται, με νέα υπέροχα βιβλία που έχουμε στη διάθεσή μας! Διαβάσαμε το βιβλίο Φεγγαροπαιχνιδίσματα του Ανέστη Ποιράζη, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ίκαρος και έρχομαι να σου πω τις εντυπώσεις μας!

φεγγαροπαιχνιδίσματα
‘Φεγγαροπαιχνιδίσματα’

Φεγγαροπαιχνιδίσματα!

Μια υπέροχη ιστορία με σκληρόδετο εξώφυλλο, όπως ακριβώς μας αρέσει μόλις έφτασε στο σπίτι μας! Κάθε φορά που χτυπά το θυροτηλέφωνο το μεσημεράκι, τα παιδιά ξέρουν πως θα είναι ένα ακόμη καινούργιο βιβλίο! Κάθε φορά η ίδια ανυπομονησία στα μάτια τους και η απαίτηση να το διαβάσουμε σήμερα κιόλας! Τέτοια χατίρια δεν χαλάω, το ξέρεις! Έτσι, συνέβη και όταν διαβάσαμε τα ”Φεγγατοπαιχνιδίσματα”! Το μεσημέρι κατέφθασε, το απόγευμα διαβάστηκε!

Οι διακοπές έφτασαν και ο Ντάνιελ βρίσκεται κάθε νύχτα στο δωμάτιό του φτιάχνοντας τα αγαπημένα του φεγγάρια. Ώσπου μια μέρα, ή πιο σωστά μια νύχτα, ακούει τον ήχο ενός βιολιού..

Η ιστορία είναι λιγάκι διαφορετική από όλες όσες έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα! Το διαφορετικό της ιστορίας είναι ότι οι άνθρωποι πέφτουν για ύπνο μόλις ξημερώσει και τα ξυπνητήρια χτυπούν μόλις πέσει το σούρουπο! Όλα κυλούσαν ανάποδα γι αυτούς τους ανθρώπους! Μόλις το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα, τα παιδιά πηγαίνουν για μάθημα στο σχολείο. Οι άνθρωποι είναι πολύ άσπροι, γιατί δεν τους βλέπει ποτέ το φως του ηλίου και τα παιδιά παίζουν στο βαθύ σκοτάδι σαν να είναι αυτό απολύτως φυσιολογικό!

Το φεγγάρι για αυτούς είναι πολύ σημαντικό! Όπως ακριβώς είναι ο ήλιος για εμάς! Πολλά παιδιά έχουν το όνομα του Φεγγαριού, ονόματα όπως Φεγγαρούλα, Φεγγαρένια και Φέγγος.

Διαβάσαμε το βιβλίο Φεγγαροπαιχνιδίσματα!
Τέλεια εικονογράφηση!

Τα φεγγαροπαιχνιδίσματα του Ντάνιελ

Ο Ντάνιελ αγαπούσε πολύ περισσότερο από όλους το Φεγγάρι! Του άρεσε να φτιάχνει διάφορα κολάζ με αυτό χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες και χαρτιά. Ένα ξημέρωμα άκουσε την Σίλια, ένα νέο κοριτσάκι στη γειτονιά, να παίζει το βιολί. Ενθουσιαζόταν κάθε φορά που την άκουγε να παίζει την ίδια ώρα το βιολί της. Έκανε εξάσκηση το κορίτσι και εκείνος γέμιζε έμπνευση. Τόση έμπνευση που δημιούργησε δύο νέους τρόπους να φτιάχνει τα κολάζ του. Ένας ήταν το ασημόχαρτο! Τα πέτυχε τόσο πολύ που τα φεγγάρια του πια έμοιαζαν αληθινά!

Μετά το φεγγάρι αγάπησε παράφορα και το βιολί!

Η Σίλια τον έκανε να αγαπήσει το βιολί! Και έμαθε να παίζει εξαιρετικά μεγαλώνοντας! Έπαιζε ασταμάτητα μέρα νύχτα! Έγινε τρανός βιολιστής και όχι γλύπτης ή ζωγράφος όπως φανταζόταν ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του πως θα γίνει! Και σε ένα από τα ταξίδια του στον κόσμο, άκουσε ξανά την πιο γλυκιά μελωδία που τόσο πολύ αγάπησε. Την ααναγνώρισε από την πρώτη νότα και ένιωσε ακριβώς το ίδιο σκίρτημα στην καρδιά. Ηξερε πως ήταν η Σίλια!

Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με αφήγηση του παραμυθιού από την Μαριάννα Ρούκαλη και την πρωτότυπη μουσική του Daniel Georgiev! H ονειρεμένη εικονογράφηση είναι του Κώστα Καρασαββίδη!

Διαβάσαμε το βιβλίο Φεγγαροπαιχνιδίσματα!

Ένα υπέροχο βιβλίο που ξεχειλίζει αγάπη, μελωδία και ιδιαιτερότητα! Μια ιστορία που μας διδάσκει με υπέροχο τρόπο πως ένα καρδιοχτύπι είναι ικανό να σε κάνει να αγαπήσεις ότι δεν φανταζόσουν ποτέ. Πως τίποτα δεν είναι προφανές ακόμα και το πιο αυτονόητο πράγμα. Πως ο κάθε άνθρωπος δεν έχει μόνο μια κλίση. Έχει πολλές. Μία όμως θα τον μαγέψει και θα τον κάνει να ξεχωρίσει. Εκείνη που τον έκανε να ακούσει την καρδιά του να χτυπά δυνατά για πρώτη φορά!

Διαβάσαμε το βιβλίο ”Φεγγαροπαιχνιδίσματα” και σας καλούμε να το διαβάσετε και εσείς! Το υπέροχο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος και μπορείς να το δεις εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.