Πώς να φτιάξεις φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες

Πώς να φτιάξεις φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες

Φέτος θέλουμε πολύ να τηρήσουμε την νηστεία μας για μεγαλύτερο διάστημα. Για αυτό το λόγο πρέπει να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις ώστε να μην κουραστούμε με τα ίδια και τα ίδια. Η αλήθεια είναι πως με τα ρεβίθια, εγώ προσωπικά, δεν τρώω. Δεν μου αρέσουν καθόλου. Βρήκα, όμως, ρεβίθια από φίλο παραγωγό μας και είπα να αλλάξω λιγάκι το εβδομαδιαίο μας πρόγραμμα. Ρεβιθοκεφτέδες, ή φαλάφελ στα αραβικά και οφείλω να πω ότι είναι τέλεια για τη νηστεία! Πώς να φτιάξεις φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες σήμερα στη στήλη μου με τις Συνταγές.

Πώς να φτιάξεις φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες

Η Stacy τα έλεγε ξανά και ξανά κεφτεδάκια ενώ ο Ντίνος βουτούσε κάθε μπουκιά στο γιαούρτι και έλεγε “Γιάμι” όπως συνηθίζει να λέει όταν κάτι του αρέσει πολύ! Αν δεν έχεις επιχειρήσει ποτέ να κάνεις ρεβυθοκεφτέδες γιατί πιστεύεις πως δεν θα αρέσει στα παιδιά σου, επιχείρησέ την. Και εγώ έτσι έλεγα, αλλά διαψεύστηκα.

Πώς να φτιάξεις φαλάφελ ή αλλιώς ρεβιθοκεφτέδες

Τι θα χρειαστείς:

Για τους κεφτέδες:

  • 400 γρ. βρασμένα ρεβίθια
  • 4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • Αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Ο chef μας προτείνει και σος γιαουρτιού αν θέλουμε!

Για τη σος γιαουρτιού:

  • 200 γρ. γιαούρτι
  • ½ λεμόνι, στυμμένο
  • 1,5 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Αυτή είναι μία εύκολη και γρήγορη συνταγή! Είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου και τη συνόδευσα με γιαούρτι και ρύζι που τρελαίνονται τα πιτσιρίκια μου!

Άραγε υπάρχει κανείς που να μην τρελαίνεται για γιαούρτι με ρύζι; Εγώ πάντως πεθαίνω ως γνήσια Θεσσαλονικιά! Μέχρι και η διαιτολόγος μου ξέρεις πως αυτός ο συνδυασμός είναι ο αγαπημένος για εμάς τους Βόρειους.

Η διατροφική αξία του ρεβιθιού είναι τεράστια. Αποτελεί φυσική πηγή πρωτεΐνης, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας! Είναι πλούσιο σε φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, υδατάνθρακες, μαγνήσιο, χαλκό, κάλλιο και άλλες βιταμίνες! Δοκίμασέ τα και θα με θυμηθείς.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!  

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.