Πώς να φτιάξεις σοκολατόπιτα με σμέουρα

Η πιο παθιάρικη γιορτή του χρόνου πλησιάζει και εγώ είμαι εδώ με σκοπό να μοιραστώ μαζί σου την πιο ερωτιάρικη συνταγή από τον πιο αξιαγάπητο Pastry Chef της Ελλάδος. Παρέα με την Lurpak Greece θα γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο απολαμβάνοντας ένα κομμάτι κολασμένης σοκολατόπιτας. Πώς να φτιάξεις σοκολατόπιτα με σμέουρα για σήμερα! Φάτε παιδιά δεν θα βγούμε σύντομα από τα σπίτια μας!

#LurpakinLove & Στέλιος Παρλιάρος = αχτύπητος συνδυασμός!

Τον Στέλιο Παρλιάρο τον έχω στο πλευρό μου από τα πρώτα βήματά μου στην δική μου κουζίνα. Μιας και είμαι κόρη απίστευτης μαγείρισσας αγαπώ και εγώ (εντάξει, βαριέμαι πολλές φορές το ομολογώ) την κουζίνα. Η σχέση μου με τη μαγειρική είναι καθαρά αναγκαστική μιας και σιχαίνομαι το junk food, εκτός από την Pizza. Η σχέση μου, όμως, με την ζαχαροπλαστική είναι σχεδόν ερωτική. Λατρεύω τα γλυκά, τις κρέμες, τις τάρτες και ειδικά αυτές που είναι φτιαγμένες από άριστα υλικά και με πολλή αγάπη!

Πώς να φτιάξεις σοκολατόπιτα με σμέουρα!

Το κατάστημα του Στέλιου Παρλιάρου στο Κολωνάκι το έχω επισκεφτεί πολλάκις. Όχι μόνο για να αγοράσω τα απίθανα και γευστικά γλυκά του αλλά και για να προμηθευτώ πρώτες ύλες, όπως μαρμελάδες ή κουβερτούρα δική του! Η Communication Lab μου έστειλε όλα τα απαραίτητα υλικά για την πιο νόστιμη μαμαδίστικη σοκολατόπιτα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Έτσι κι εγώ πήρα τα Lurpak βούτυρά μου, τα αυγά μου και έβγαλα τα κουζινικά μου!

Τι θα χρειαστείς:

  • 400 γρ. σοκολάτα με 55% κακάο
  • 400 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 8 αυγά
  • 300 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βάζο μαρμελάδα σμέουρων

Προετοιμασία 40′ Ψήσιμο 35′

Πώς να φτιάξεις σοκολατόπιτα με σμέουρα

Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί προσέχοντας να μην ανεβάσουμε πολύ τη θερμοκρασία και καεί η σοκολάτα. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί ή μια φόρμα μιας χρήσης 20 εκ και ύψους 5-6 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Έπειτα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ξεφορμάρουμε σε μια όμορφη πιατέλα και σερβίρουμε απλώνοντας επάνω τη μαρμελάδα σμέουρο.

Πώς να φτιάξεις σοκολατόπιτα με σμέουρα

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μου εδώ με ένα click!

Η συνταγή όπως θα είδες είναι πανεύκολη. Θα την ετοιμάσω μια μέρα πριν τη γιορτή των ερωτευμένων και θα την κεράσω στα πιτσιρίκια μου. Εγώ και ο άντρας μου ίσως πάρουμε μια πολύ μικρή κουταλίτσα έτσι για το καλό! Έπειτα θα μοιραστεί στην πολυκατοικία και σε φίλους! Εσείς που δεν είστε σε πρόγραμμα διατροφής φάτε άφοβα! (γέλια) Η σοκολατόπιτα με σμέουρα είναι θεϊκή!!!!!!!!!

Follow me on Instagram και δες όλα τα #red post μου σχετικά με τον Άγιο Βαλεντίνο!

Ό,τι μοιράζεται μαζί μας ο γλυκός, σαν τις συνταγές του, Στέλιος Παρλιάρος είναι εγγύηση. Οι πρώτες ύλες που μου έστειλε ο ίδιος αλλά και το βούτυρο Lurpak είναι #slurp από μόνα τους! Αν δεν έχεις γευτεί την κουβερτούρα του Παρλιάρου δεν ξέρεις τι χάνεις!

Ελπίζω να σας σο-κόλασα και να σας άνοιξα την όρεξη να μπείτε στην κουζίνα. Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και πρέπει να το διασκεδάζουμε καλοπιάνοντας τον εαυτό μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Από την άλλη παραλία δεν ξέρω πότε θα βγούμε, οπότε ΦΑΤΕ! Αστειεύομαι αλλά και ΔΕΝ αστειεύομαι κιόλας. Μια διπολική διαταραχή την έχουμε, όχι μόνο εμείς αλλά και η όλη φάση με το άνοιξε κλείσε των πάντων!

Να προσέχετε όλοι τον εαυτό σας!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.