Village summer days 2017

villagedays1-1

Την σημερινή ανάρτηση είμαι σίγουρη πως θα την διαβάζω τις ημέρες του χειμώνα και θα συγκινούμαι βαθύτατα. Ωστόσο θέλω πολύ να συγκεντρώσω σε αυτή την ανάρτηση όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορώ με τις πιο ωραίες και μοναδικές στιγμές που ζήσαμε μαζί με τα παιδιά το καλοκαίρι αυτό! Οι στιγμές εκείνες που μου φέρνουν στο μυαλό την λέξη bliss ή αλλιώς μαγεία! Οι φετινές μέρες μας στο χωριό μου, σχεδόν 25 στον αριθμό, που μας χάρισαν στιγμές που θα χαραχτούν στη μνήμη μας!

Village summer days 2017!

village days

#villagedays2017 (έχουμε και hashtag)

Καμιά φορά οι λέξεις δεν φτάνουν για να περιγράψεις όλα όσα σου προσφέρει ένας τόπος! Το χωριό μου πριν γίνω μαμά και όσο ήμουν φοιτήτρια δεν το επισκεπτόμουν και πολύ για πολλούς και διάφορους λόγους! Λίγο οι άνθρωποι τριγύρω με τις παραξενιές τους. Λίγο η νοοτροπία, το κουτσομπολιό. Λίγο η αντισυμβατική μου προσωπικότητα και όλα αυτά μαζί με απωθούσαν από αυτό σαν έγινα φοιτήτρια! Πάντα γύριζα όμως για την οικογένειά μου, για το Ρουλάκι και τον Φώντα μου, για την γιαγιά μου την καλή, για την μία και μοναδική κολλητή μου όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος όμως πάντα ανυπομονούσα να φύγω!
Αγαπώ πολλές γωνιές του σε αυτό, πολλά σοκάκια. Το δασάκι μας. Το εκκλησάκι του προπάππου μου μας μέσα σε αυτό. Την αποθήκη και τον στάβλο της γιαγιάς μου. Την καρυδιά της άλλης μου της γιαγιάς. Τον μπαξέ που κόβαμε φράουλες προτού καλά καλά ωριμάσουν. Την έκταση με τα χωράφια κάτω από τον κεντρικό δρόμο που μας πήγαινε ο παππούς στις καλλιέργειες του και πόσα ακόμη.

Το αγαπώ το χωριό μου και πάντα θα γυρίζω σε αυτό!

Το ίδιο το αγαπούν και τα παιδιά μου και στενοχωριούνται που σε λίγες μέρες θα το αφήσουμε πίσω μας!

οι ημέρες μας στο χωριό
village days 2017
village days 2017
village days 2017
village days 2017
village days 2017
Το καλοκαίρι όπως και να το κάνουμε σημαίνει ελευθερία! Είμαι τυχερή που κάποια από τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας τα πέρασα στο χωριό μου και τυχερά είναι και όλα τα παιδιά που έχουν χωριό να φύγουν μακριά από την πόλη όποτε και για όσο μπορούν!
Εγώ σαν παιδί είχα ένα χωριό, μιας και οι γονείς μου κατάγονται από το ίδιο. Μάλιστα όσο ήταν νέοι τους χώριζε ένας δρόμος 200 μέτρων περίπου! Μαζί μεγάλωσαν. Μαζί γαλουχήθηκαν. Μαζί κάνανε τις πρώτες κοπάνες και ο έρωτάς τους ήταν μοιραίος! Ήταν αυτό που λέμε πλασμένοι ο ένας για τον άλλον! Οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας άνθρωποι αγαπημένοι και το σπίτι πάντα γεμάτο από κόσμο, τραπέζια, γλέντια, τραγούδια και χορό με την ποντιακή λύρα να παίζει τον σκοπό!
village days 2017
village days 2017
village days 2017
village days 2017
village days 2017

Το δεύτερο χωριό μου, η εξοχική μας κατοικία

Εκτός από το χωριό των παππούδων μου είχαμε και ένα ακόμα μέρος που στα δικά μου μάτια έμοιαζε με το δεύτερο χωριό μου! Πρόκειται για το εξοχικό μας στην Χαλκιδική όπου πέρασα 17 ολόκληρα καλοκαίρια! Δύο μήνες τους περνούσαμε εκεί, ήταν το δεύτερο σπίτι μας και εκείνες τις εποχές δεν υστερούσε σε τίποτα! Με την περιποιημένη του αυλή γεμάτη λουλούδια, δέντρα, φοίνικες και μία μπανανιά να καρτερεί ο Φώντας να του δώσει μπανάνες!

Με το που φτάναμε στο σπίτι το πρώτο του μέλημα ήταν να την φροντίσει! Άνοιγε μία παγωμένη μπύρα από το ψυγείο έπαιρνε το λάστιχο και απευθείας στην μπανανιά του! Για αυτό το σπίτι σου έχω μιλήσει λιγάκι εδώ. Είναι θρυλικό και έχει την δική του μοναδική και πολύτιμη ιστορία! Όνειρό μου είναι να πάρει ξανά ζωή και να περάσουν πολλά καλοκαίρια και τα δικά μου παιδιά εκεί μέσα!

village days 2017
village days 2017
village days 2017

Όπως είπα και πιο πάνω, είμαστε τυχεροί εμείς που έχουμε χωριά! Γιατί μπορούν τα παιδιά μας να παίξουν και να τρέξουν πιο πολύ. Να αναπνεύσουν καθαρό αέρα. Να φάνε φρέσκο αυγό της γιαγιάς που μόλις γέννησε η κότα. Να κόψουν φρούτα από το δέντρο και να το φάνε χωρίς φόβο για τα φάρμακα. Να δουν ζώα που στην πόλη δεν συναντάς, αν είναι πολύ τυχερά όπως τα δικά μου να πετύχουν καμιά αλεπού και σκιουράκια. Να παίξουν κρυφτό μέχρι αργά την νύχτα με τα παιδιά της γειτονιάς. Να φάνε βραστό καλαμπόκι από το χωράφι του παππού και ντομάτα τόσο νόστιμη που να μην θέλουν τίποτα άλλο για απογευματινό!

village days 2017
οι μέρες μας στο χωριό
village days 2017
village days 2017
village days 2017
οι μέρες μας στο χωριό
village days 2017
οι μέρες μας στο χωριό
village days 2017

Οι δουλειές του χωριού

Τις ημέρες μας εδώ καταπιαστήκαμε με πολλά και διάφορα! Φτιάξαμε σάλτσες για τον χειμώνα και τις φυλάξαμε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα τα οποία θα πάρω στην Αθήνα. Σύκο γλυκό ή μαρμελάδα για το κολατσιό μας. Τραχανά μαζί με την καλή μου την γιαγιά. Φάγαμε σύκα από την συκιά του παππού και είδαμε πως βγαίνει το γάλα μόλις το κόψεις. Τρίψαμε ρίγανη μαζί με την γιαγιά και ταΐσαμε τις κότες πολλάκις! Ο Ντίνος και η Stacy χόρτασαν παιχνίδι και γέμισε το μυαλουδάκι τους με διαφορετικές παραστάσεις και φέτος! Κάθε χρόνο περνάμε καλύτερα στο χωριό! Και κάθε χρόνο δεν μας φτάνουν οι μέρες όσες περισσότερες και αν είναι!

village days 2017
village days 2017

Σε λίγες μέρες φεύγοντας θα πάρουμε μαζί μας όμορφες στιγμές! Ζεστές αγκαλιές και θα ευχηθούμε του χρόνου πάλι που θα επιστρέψουμε τους καλοκαιρινούς μήνες να είναι όλοι υγιείς και δυνατοί όπως ακριβώς και φέτος! Ο χρόνος κάποιες φορές δεν κυλάει προς όφελός μας και μας στερεί ανθρώπους που αγαπάμε πολύ!

Εγώ προσεύχομαι να τους βρω όλους πίσω όπως ακριβώς τους αφήνω τώρα! Ειδικά τις γιαγιάδες μου!

Γιατί όπως και να το κάνουμε ο τόπος αυτός θα είναι πιο άδειος αν θα φύγουν και αυτές από κοντά μας!

οι μέρες μας στο χωριό
οι μέρες μας στο χωριό
village days 2017
οι μέρες μας στο χωριό
village days
village days 2017
village days 2017
village days 2017

Εύχομαι σε όλους καλή επάνοδο! Μπορεί οι ημέρες των διακοπών να έχουν σχεδόν τελειώσει, ωστόσο ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στην βάση μας.!  Να ξεκινήσει το σχολείο. Να σας δείξουμε τις νέες μας τσάντες και να μυρίζουν τα δωμάτιά μας βιβλία και τετράδια! Ξέρεις αυτήν την χαρακτηριστική μυρωδιά που μόνο εμείς οι βιβλιόφιλοι αναγνωρίζουμε από μακριά και αγαπάμε!

οι μέρες μας στο χωριό
village days 2017

Θα τα πούμε σύντομα με ένα super Back to School 🍎 αφιέρωμα όπως θα σας δείξω τις super τσάντες που διάλεξαν τα ίδια τα μικρά μόνα τους! Θα ακολουθήσουν πολλοί διαγωνισμοί με χρήσιμα δώρα και αναρτήσεις γεμάτες συναίσθημα, αγάπη και προτάσεις οικονομικές και έξυπνες ταυτόχρονα!
Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Village summer days 2017

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

12 Comments
    1. Δέσποινά μου!!!! Εγώ να δεις πόσο πολύ συγκινούμαι όταν πηγαίνω σε αυτό και λείπουν από εκεί ο μπαμπάς μου και ο παππούς μου!! Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή! Θα τους θυμόμαστε όσα χρόνια και αν περάσουν! Σε φιλώ γλυκιά μου μανούλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.