Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου

Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου
Μια όμορφη περιπέτεια για τη φιλία, την καλοσύνη και την συμπόνια προστέθηκε πρόσφατα στην βιβλιοθήκη μας. Πρόσθεσε περισσότερο χρώμα και συναίσθημα μέσα σε αυτήν με την παρουσία του! Το βιβλίο της Δελίνας Βασιλειάδη ”τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου” αγαπήθηκε πολύ και περιμένει να το αγαπήσετε το ίδιο εσύ με το παιδί σου!
ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ
Η ιστορία βασίζεται στην προσπάθεια ενός κοριτσιού να βοηθήσει το απαρηγόρητο ουράνιο τόξο, που έχασε όλα του τα χρώματα και πλέον είναι γκρι!Μα καλά, σκέφτηκε η κόρη μου, υπάρχει ουράνιο τόξο χωρίς χρώματα? Καλή ερώτηση..Κι όμως υπάρχει και έχει ανάγκη από φίλους να το αγαπήσουν και να το βοηθήσουν, όπως ακριβώς έπραξε η μικρή Λίλα!
Το ουράνιο τόξο είναι αγαπημένο σύμβολο για τα μικρά παιδιά αλλά και για εμάς τους μεγάλους που παραμένουμε επίμονα μικροί στην καρδιά! Νομίζω, πως η συγγραφέας δεν επέλεξε τυχαία να του δώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιστορία της! Το ουράνιο τόξο είναι τόσο αγαπητό και πάντα φιγουράρει στις ζωγραφιές των παιδιών μας! Εμείς, μάλιστα το έχουμε κάνει και κάδρο στο δωμάτιό μας ύστερα από ένα πανεύκολο diy που κάναμε μαζί με τον Ντίνο δύο χρόνια πριν! Το ουράνιο τόξο φυσικά και δεν χάνει ποτέ τα χρώματά του! Βοηθά το παιδί, όμως, μέσα από την ιστορία του να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη των φίλων του στη ζωή του και πόσο όμορφο είναι να προσφέρεις και να βοηθάς, γιατί όταν στο τέλος μοιράζεσαι τη χαρά γίνεσαι και εσύ ακόμα πιο ευτυχισμένος!
Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου
diy rainbow
Η ιστορία του γκρίζου ουράνιου τόξου μας συντρόφευσε στο ταξίδι μας με το τρένο από Θεσσαλονίκη για Αθήνα! Στο ταξίδι μας αυτό, μάλιστα, είδαμε και ένα υπέρλαμπρο ουράνιο τόξο μπροστά μας που ταξίδευε για αρκετή ώρα μαζί μας, και εμείς απλά το χαζεύαμε με το βιβλίο της Δελίνας κολλημένο στο παράθυρο του βαγονιού μας! Μια πολύ τρυφερή ιστορία που μας άγγιξε και μας έδωσε σπουδαία τροφή για συζήτηση και σκέψη!
ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Δελίνα Βασιλειάδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη! Το αντικείμενο που έχει σπουδάσει να απέχουν τρομερά από τη συγγραφή των παιδικών ιστοριών. Ωστόσο η τρυφερή και ευαίσθητη πλευρά της την οδήγησε και στους δρόμους των εικαστικών, του θεάτρου και του κινηματογράφου! Έχει κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και το 2005 απέσπασε έπαινο και τιμητική διάκριση στο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης. Από την ίδια κυκλοφορεί και το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ”Το αστεράκι στη Νύχτα”! Η Δελίνα γράφει χρόνια θεατρικές κριτικές για το πολιτιστικό έντυπο Φιλμ νουάρ!
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη! Την Τετάρτη 9/5/18 και ώρα 6 μ.μ.  αν είσαι από τη Θεσσαλονίκη θα μπορέσεις  να απολαύσεις την ίδια τη συγγραφέα να παρουσιάζει με τρόπο θεατρικό.
ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ
Τα βιβλία και η ανάγνωση αγκαλιά με το παιδί, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να του προσφέρεις. Η ανάγνωση ενός βιβλίου θέλει φαντασία, παραστατικότητα και χρώμα στη φωνή! Σε όλα τα παιδιά αρέσει να τους διαβάζουν ιστορίες αρκεί να βρεθεί κάποιος με όρεξη! Με κάθε νέα ιστορία κάνουμε βουτιά σε μια ακόμα αξία. Σε ένα ακόμα δυνατό συναίσθημα αλλά και σε μια περιπέτεια που σίγουρα κάτι σπουδαίο έχει να μας διδάξει!
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.