Τρία βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που δεν πρέπει να χάσεις

ΤΡΙΑΒΙΒΛΙΑΤΗΣΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣΠΟΥΔΕΝΠΡΕΠΕΙΝΑΧΑΣΕΙΣ
Διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα που άνοιξαν τα σχολεία και νομίζω πως πια έχουμε μπει όλοι σε Back to School mood ! Αρχίσαμε να βρίσκουμε τους ρυθμούς μικροί & μεγάλοι. Και εγώ να αναζητώ νέες βιβλιοιστορίες  Σήμερα θα σου δείξω 3 νέα βιβλία που επέλεξα από την Ελληνοεκδοτική , και τα τρία για ένα ξεχωριστό λόγο!

Ελληνοεκδοτική

🍎Τροφούπολη

Έψαχνα να βρω ένα καλό βιβλίο με θέμα την διατροφική διαπαιδαγώγηση των παιδιών! Το καλοκαίρι ήμουν αρκετά χαλαρή, όσον αφορά το θέμα της διατροφής των μικρών. Μπορεί να μην φάγαμε ”βρώμικο” φαγητό ωστόσο καταναλώσαμε πολύ περισσότερους υδατάνθρακες, άμυλο και λίπη!
ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ

Τα βιβλία της Ελληνοεκδοτικής

Η Ελληνοεκδοτική φημίζεται για τα εξαιρετικά εκπαιδευτικά της βιβλία για αυτό και εγώ επέλεξα με κλειστά μάτια το βιβλίο της Σοφίας Κύργιου. Είναι η ιδιοκτήτρια του πρώτου εξειδικευμένου παιδότοπου με θέμα τη διατροφή & την άσκηση για παιδιά από 3 έως 12 ετών! Ο παιδότοπος αυτός είναι βασισμένος σε πρωτότυπα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Διαθέτει 50 μοναδικούς ήρωες κόμικς. Τους Διατροφούληδες και τους Τροφούληδες!
ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ
Ταξιδέψαμε μαζί με τα παιδιά στην πιο νόστιμη, πολύχρωμη πόλη του κόσμου! Γνωρίσαμε τους Βιταμινούληδες. Τα Μεταλλάκια και τους 3 Σούπερ Ένερτζι ήρωες. Την Πρωτεινούλα. Τον Υδατανθρακούλη και τον Λιπούλη!  Μιλήσαμε για όλες εκείνες τις τροφές που μας βοηθούν να μεγαλώσουμε σωστά. Να είμαστε όμορφοι και υγιείς. Αλλά και αυτόν τον μάγο Τρίκακο που δε μας αφήνει σε ησυχία και θέλει να τρώμε μόνο το δικό του ‘βρώμικο’ φαγητό!
ΤΡΟΦΟΥΠΟΛΗ
Η διατροφή είναι ένα θέμα που είμαι σίγουρη πως σε απασχολεί. Όπως και το πόση μεγάλη αξία έχει η γυμναστική στις ζωές των παιδιών μας! Είναι θέματα τα οποία απασχολούν όλες τις νέες μαμάδες.
Δυστυχώς τα επίπεδα της παιδικής παχυσαρκίας κάθε χρόνο αυξάνονται! Θέλω πολύ να μάθω στα παιδιά μου να τρώνε τροφές που τους κάνουν καλό και τους βοηθούν να μην αρρωσταίνουν! Η μεσογειακή διατροφή που ακολουθούμε έχει τόσο μεγάλη ποικιλία που μπορείς να ετοιμάζεις γεύματα διαφορετικά κάθε φορά και νόστιμα! Αρκεί να έχει χρόνο και όρεξη η μαμά! Γιατί κακά τα ψέμματα, το μόνο εύκολο είναι να στείλεις στο σχολείο το παιδί με μια τυρόπιτα από το κυλικείο.

Ένα ακόμη βιβλίο που μου έλυσε τα χέρια όσον αφορά το κολατσιό στο σχολείο είναι αυτό εδώ!

Στο ζήτημα διατροφή & κολατσιό θα επανέλθω σύντομα κοντά σου με περισσότερες ακόμα προτάσεις!

🐔 Ποιος θα πάρει το αυγό;

Αν αγαπάμε κάποιο είδος ιστορίας είναι σίγουρα όσα διαπραγματεύονται την μητρική αγάπη και εξιστορούν υπέροχες ιστορίες με επίκεντρο τη μαμά και το παιδί! Η μαμά είναι μία κοτούλα, η Μαριγώ, η οποία αισθανότανε μαμά προτού καν γίνει! Το μητρικό της ένστικτο μας συγκίνησε πολύ και η δύναμη της ψυχής της μας έδωσε αφορμή για μια ακόμη μεγάλη αγκαλιά πριν κλείσουμε το βιβλίο! Η ιστορία αυτή είναι ειδικά για εκείνες τις μανούλες που ξέρουν να προσφέρουν την αγάπη τους ακόμη και σε εκείνα τα παιδιά που δεν τα έχουν γεννήσει οι ίδιες. Τα έχουν αγαπήσει πολύ περισσότερο από εκείνες που τα έφεραν στη ζωή!
ελληνοεκδοτική

🐜 Η αγάπη της Μυρμηγκίνας και του Τζίτζικα🎻

Αυτή η ιστορία είναι ότι πρέπει για να διδάξει στα παιδιά μας την δύναμη της αγάπης αλλά και την διαφορετικότητα! Η ιστορία του Τζίτζικα και της Μυρμηγκίνας έρχεται να σπάσει κάθε κατεστημένο σε όσους θέλουν να πιστεύουν σε ταμπέλες και προκαταλήψεις! Ο Τζίτζικας και η Μυρμηγκίνα είναι έντομα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους και οι ζωές που ζουν λόγω φύσης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες! Από τη μία το εργατικό μυρμήγκι που δουλεύει ασταμάτητα μαζεύοντας φαγητό για τον χειμώνα και από την άλλη το τρυφερό τζιτζίκι που αγαπά τη μουσική και λατρεύει να χαζεύει το φεγγάρι!

Η αγάπη της μυρμηγκίνας και του τζίτζικα

Η λογική θα έλεγε πως ένα μυρμήγκι δεν μπορεί να αγαπήσει ένα τζιτζίκι! Αλλά στον έρωτα και στην αγάπη δεν χωρά η λογική και τα λόγια περισσεύουν! Μου άρεσε πολύ που διαβάσαμε αυτή την ιστορία. Μετέφερα το μήνυμα στο παιδί μου αξίζει να παλεύει κανείς για αυτούς που αγαπά και τον κάνουν χαρούμενο στη ζωή του!

Η αγάπη του τζίτζικα και της μυρμηγκίνας

Εδώ μπορείς να χαζέψεις όλες τις κυκλοφορίες της Ελληνοεκδοτικής και να επιλέξεις αυτές που θέλεις να διαβάσεις παρέα με το πιτσιρίκι σου! 

Για την Ελληνοεκδοτική σου έχω μιλήσει ήδη εδώ και για το πόσο εκτιμώ το περιεχόμενο των βιβλίων που επιλέγει κάθε φορά να εκδώσει! Το εκπαιδευτικό τους περιεχόμενο κάνει τα βιβλία τους να ξεχωρίζουν! Χαίρομαι που κατάφερα να μυήσω τα παιδιά μου στην ανάγνωση βιβλίων! Είναι μία από τις επιτυχίες μου νομίζω!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.