5 βιβλία να δωρίσεις τις γιορτές σε παιδιά Δημοτικού

5 βιβλία να δωρίσεις τις γιορτές σε παιδιά Δημοτικού

Διανύουμε ήδη τα μέσα Νοέμβρη και οι μέρες κυλούν πολύ γρήγορα! Ωστόσο, σήμερα σκέφτηκα να σου προτείνω 5 νέα βιβλία που ενδείκνυνται για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου! Το βιβλίο είναι πάντα μια καλή επιλογή για δωράκι, δεν νομίζεις? 5 νέα βιβλία να δωρίσεις τις γιορτές σε παιδιά Δημοτικού, λοιπόν!

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Χάτσικο 🐶- Ο σκύλος που περίμενε

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Lluis Prats

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η ιστορία
Λοιπόν αυτή η ιστορία είναι πολύ συγκινητική! Αν έχεις δει την ταινία με τον Richard Gere τότε ξέρεις πολύ καλά τι σου λέω τώρα! Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε ένα σκύλο και έναν έντιμο καθηγητή! Ο καθηγητής, λοιπόν, συναντά  μια μέρα έξω από το σταθμό των τρένων ένα κουτάβι το οποίο θα τον ακολουθεί σε κάθε του βήμα! Θα αγαπήσει ο ένας τον άλλον με έναν τρόπο μαγικό! Πλάι στον Χάτσικο ο Χιντεσαμπουρό Ουένο θα ανακαλύψει πολλά όμορφα πράγματα αλλά και το πως είναι να έχεις έναν πιστό φίλο στη ζωή σου! Τόσο πιστό ακόμα και όταν έχεις φύγει από τη ζωή!

Η ιστορία του βιβλίου δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την βραβευμένη ταινία! Πρόκεται για μια όμορφη νουβέλα, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και σε πραγματικούς χαρακτήρες! Προκάλεσε βαθιά συγκίνηση παγκοσμίως! Είναι μια υπέροχη πρόταση για δωράκι σε ένα παιδί που είτε είναι ήδη εξοικειωμένο με τα κουτάβια είτε όχι! Στην περίπτωση που δεν είναι, η ιστορία αυτή αποτελεί ένα πολύ δυνατό έναυσμα να αποκτήσει κάποιος ένα σκύλο!

Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα

Συλλογή Κύκνοι- Εκδόσεις Πατάκη

Άννα Κοντολέων

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η νέα κυκλοφορία της Άννας Κοντολέων είναι ιδανική για την εφηβική ηλικία! Ένα βιβλίο χωρίς εικονογράφηση για παιδιά στην εφηβεία. Έχει πολύ δυνατό κείμενο που σε βοηθά να το ντύσεις μόνος σου με εικόνες στις πτυχές του μυαλού σου! Πρόκειται για ένα εξαιρετικό Λογοτεχνικό κείμενο που αφορά την οικογενειακή ζωή, την οικονομική κρίση που χαρακτηρίζει την εποχή που μεγαλώνουν τα παιδιά μας, την σχολική ζωή και τις σχέσεις που αναπτύσσονται μέσα σε αυτό! 

Το μήνυμα του βιβλίου 

Είναι ένα σύγχρονο μυθιστόρημα που εξιστορεί όλες τις ανησυχίες που κρύβει μέσα του ένας έφηβος, τις εσωτερικές του αναζητήσεις και όσα τον προβληματίζουν καθημερινά!Το αγόρι της ιστορίας βιώνει μια ανασφαλή περίοδο από οικονομική άποψη,  μια συναισθηματική απομάκρυνση από τους ίδιους τους γονείς του, οι οποίοι λόγω του άγχους να εξασφαλίσουν τον επιούσιο καθημερινά απομακρύνονται από το παιδί τους και χάνουν την επαφή μαζί του!

Μια εξαιρετική ιστορία που βοηθά τον έφηβο να συνειδητοποιήσει πως τίποτα δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας, πως όλα εναλλάσσονται, πως τα πάντα είναι ρευστά και πως οι σχέσεις δεν μπορεί να παραμείνουν ίδιες με την πάροδο του χρόνου αλλά και εξαιτίας των συγκυριών που μας τυχαίνουν!Το προτείνω ανεπιφύλακτα και νομίζω πως ξέρω σε ποιο ανίψι μου θα το δωρίσω τις φετινές γιορτές!

Από μέσα μου…

Σειρά Πετάει Πετάει- Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Θοδωρής Παπαϊωάννου

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η ιστορία του βιβλίου

Πρόκειται για μια ευχάριστη και διασκεδαστική ιστορία μιας τίγρης!Η τίγρη μόνο τίγρης δεν είναι τελικά. Πρόκειται για γάτα που από τα αλώνια κατέληξε στα σαλόνια! Μπορεί να της αρέσει το ζεστό σπίτι και το καθαρό φαγητό, ωστόσο της λείπουν οι τσάρκες της στη γειτονιά! Από μέσα της λέει όσα την στενοχωρούν και την ενοχλούν!Μια μέρα, όμως, κάνει την επανάσταση της. Βγάζει ένα τόσο δυνατό νιαούρισμα που από την επόμενη κιόλας μέρα θα υπάρχει πάντα ένα πορτάκι ανοιχτό για εκείνη να βγαίνει όποτε θέλει έξω!

Το μήνυμα του βιβλίου

Η μικρή αυτή και ευανάγνωστη ιστορία ακόμα και από παιδιά της Α’ Δημοτικού μας αποδεικνύει τη δύναμη του λόγου! Πως όταν κάτι μας ενοχλεί αρκεί μια κουβέντα μας για να αλλάξει! Πως αν δεν μας αρέσει εκεί που είμαστε μπορούμε να αλλάξουμε θέση, καθώς δεν είμαστε δέντρο που έχει ριζώσει! Πως πρέπει να λέμε όσα μας ενοχλούν και να μην τα κρατάμε μέσα μας!


Άρσεν και Φαντομά

Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Κυριάκος Αθανασιάδης- Κίκα Τσιλιγγερίδου

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Οι δύο αχτύπητοι ντετέκτιβ, ο Αρσέν και η Φαντομά βρίσκονται αντιμέτωποι με μια μεγάλη πρόκληση στην καριέρας τους!Ο νεοφερμένος σκύλος της γειτονιάς διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ και απειλεί να βάλει λουκέτο στο Αρσέν & Φαντομά, Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών, στέλνοντάς τους στο ταμείο ανεργίας!

Είναι μια σκανδαλιάρικη περιπέτεια ενός περίεργου ζεύγους, ενός σκύλου και μιας γάτας! Ο Αρσέν θα βάλει τα δυνατά του και αυτή τη φορά ώστε να ανακαλύψει ένας μεγάλο ένοχο πίσω από μια μυστηριώδης απαγωγή αλλά και να αποδείξει πως αυτός και η συνεργάτης του είναι οι καλύτεροι ντετέκτιβ όλων των εποχών!


Ντετέκτιβ Κλουζ- Η πίπα του Σέρλοκ

Γίργκεν Μπανσέρους- Εκδόσεις Μεταίχμιο

5 ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΔΩΡΙΣΕΙΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Τον Ντετέκτιβ Κλουζ τον αγαπήσαμε πολύ μέσα από το βιβλίο ”η συνωμοσία της τσίχλας”! Σήμερα κρατάμε στα χέρια μας την νέα κυκλοφορία του μικρού αυτού Ντετέκτιβ που μιλά για έναν από τους αγαπημένους ήρωες της μαμάς, τον Σέρλοκ Χολμς! Ο Κλουζ δεν θα γνωρίσει, βέβαια, τον πιο θρυλικό Ντετέκτιβ όλου του κόσμου αλλά θα γνωρίσει την πίπα του.

Βραβείο

Η σειρά αυτή τιμήθηκε με το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων και έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες πουλώντας πάνω από 1.000.000 αντίτυπα! Ιδανικό για ηλικίες άνω των 8 ετών!

Η αξία ενός βιβλίου

Το βιβλίο έχει μεγάλη δύναμη και πρέπει να παροτρύνουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν και να έχουν καλή σχέση με αυτό! Το οφέλη της ανάγνωσης εξωσχολικών βιβλίων είναι πολλά!

Ένα βιβλίο μπορεί να δώσει μια απάντηση σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί εκεί που δεν το περιμένουμε!

Ένα βιβλίο μας ανοίγει του ορίζοντες του μυαλού μας και μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

Μας βοηθά να δούμε έξω από τα τείχη της δικής μας κοινωνίας!

Το διάστημα αυτό είναι σίγουρο πως θα σου δείξω πολλές κυκλοφορίες βιβλίων. Έχουν εκδοθεί εξαιρετικά βιβλία. Οι Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παιδικές και μη, σίγουρα θα έχουν την τιμητική τους με βραδιές δίπλα στο τζάκι αγκαλιά με τα παιδιά μας! Αυτές είναι σίγουρα από τις πιο μαγικές στιγμές την περίοδο των Χριστουγέννων!

Ελπίζω να σου άρεσαν τα 5 νέα βιβλία να δωρίσεις τις γιορτές σε παιδιά Δημοτικού! Μείνε συντονισμένη μαζί μου κάνοντας subscribe εδώ δεξιά στο mail list μου ή ακολουθώντας με στο Instagram που τόσο αγαπώ! Ήδη έχω δύο διαγωνισμούς που τρέχουν αυτή τη στιγμή στο blog και σου δίνω ενεργά links να μεταφερθείς και να πάρεις μέρος εύκολα και γρήγορα!

                               Διαγωνισμός βιβλιοπυργάκι


       Διανωνισμός για το Θεματικό Πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.