Το κλαμπ των 5 π.μ. Robin Sharma

Robin Sharma

Ο αγαπημένος μου συγγραφέας επιτέλους επέστρεψε πιο δριμύτερος από ποτέ. Το βιβλίο που ανυπομονούσα μήνες τώρα να πάρω στα χέρια μου προσγειώθηκε στην Ελλάδα, στα ράφια των Εκδόσεων Διόπτρα. Περίμενα με αγωνία να μεταφραστεί στα Ελληνικά, γιατί ήθελα πολύ να το απολαύσω στην μητρική μου γλώσσα. Και να, που τώρα, έχοντάς το ρουφήξει κυριολεκτικά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα, βρίσκομαι εδώ στην πολύ αγαπημένη μου στήλη με το Βιβλίο, να σου μιλώ με τόσο πάθος και ευγνωμοσύνη για αυτό! Το κλαμπ των 5 π.μ. του Robin Sharma σήμερα στο mamasnpapas.gr.

Το Κλαμπ των 5 π.μ.

Το κλαμπ των 5 π.μ. δεν είναι απλά άλλο ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης.

O Robin Sharma ήρθε στη ζωή μου το 2013, όταν ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τις Εκδόσεις Διόπτρα. Σήμερα, δηλώνω υποστηρίκτρια των όσων γράφει, κηρύττει και μοιράζεται με τόσο πάθος μαζί μας. Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του ξεκινώντας από το ”Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις”, έπειτα τη ”Σοφία του Ηγέτη” και συνεχίζοντας με το ”Η σοφία του γονέα”. Και τα δύο σημάδεψαν τη σκέψη μου και τη βοήθησαν να κάνει στροφή πολλών μοιρών, κάτι που είχε τρομερό αντίκτυπο στη γονεϊκή μου ιδιότητα.

Το κλαμπ των 5 π.μ. και ένας επιτυχημένος τρόπος σκέψης πίσω αυτό.

Ανήκω απόλυτα στο κλαμπ των 5 π.μ. Χρόνια τώρα που έγινα μαμά ξυπνώ πολύ νωρίς. Είμαι άνθρωπος που αγαπά τον ύπνο και κοιμάμαι νωρίς. Έχω βολέψει έτσι το πρόγραμμά μου ώστε να με εξυπηρετεί καλύτερα αυτός ο ρυθμός. Εξυπηρετεί και εμένα και τα παιδιά μου. Το να ξυπνήσω 5 η ώρα είναι καθαρά ένας συμβολικός αριθμός βέβαια. Μην πιαστείς από τον αριθμό και πέσεις στην παγίδα όσων βιάστηκαν να σχολιάσουν αρνητικά το σκεπτικό του βιβλίου, το οποίο ίσως να μην έχουν διαβάσει κιόλας.

Το μυστικό του κλαμπ των 5 π.μ.

Η ουσία πίσω από αυτό τον αριθμό είναι να ξυπνάς μια ώρα πριν ουσιαστικά ξεκινήσει να τρέχει η ημέρα σου. Μια ώρα πριν από όσο συνήθιζες μέχρι σήμερα και κατάφερνες να τρέχεις σαν παλαβός, να μην προλαβαίνεις να πάρεις πρωινό ή να κάνεις εκείνο το αναζωογονητικό ντουζ, να μην προλάβεις να φιλήσεις τα παιδιά σου, να τρέχεις στο φανάρι με αποτέλεσμα να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή σου και ούτω καθεξής. Η ουσία είναι να διαθέσεις μια ολόκληρη ώρα για 4 πολύ σημαντικά κεφάλαια της ζωής σου. Το μυαλό, το πνεύμα, την υγεία και το συναίσθημα.

Η ιστορία θέλει σπουδαίες μεγαλοφυΐες, τιτάνες επιχειρήσεων και σοφότερων ανθρώπων του κόσμου, να ξεκινούν την ημέρα τους τόσο νωρίς το πρωί.

Άνθρωποι όπως ο Νίτσε και ο Αϊνστάιν, ανήκαν χωρίς να το ξέρουν, στο κλαμπ των 5 π.μ. Και πολλοί ακόμη οι οποίοι αναφέρονται στο βιβλίο μέσα. Ξεκινούσαν την ημέρα τους πολύ νωρίς το πρωί, όταν όλοι γύρω τους κοιμόντουσαν ακόμα ύπνο βαθύ. Λέγεται πως η ώρα των 5 π.μ. είναι η πιο ήσυχη ώρα από όλες της ημέρας. Και αν το καλοσκεφτείς ισχύει. Είναι η ώρα που θα συναντήσεις λιγότερα αυτοκίνητα στο δρόμο. Οι βραδινοί τύποι έχουν σίγουρα πέσει για ύπνο. Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι σε πλήρη αδράνεια και το σπίτι μας πιο ήσυχο από ποτέ.

Μην μένεις στα ρηχά, κολύμπα στα βαθιά!

Το ξύπνημα στις 5 το πρωί είναι η μητέρα όλων των διαδικασιών. Η ένταξη στο Κλαμπ των 5 π.μ. είναι μια συμπεριφορά που ενισχύει κάθε άλλη ανθρώπινη συμπεριφορά. Το πρόγραμμα αυτό είναι το κορυφαίο απογειωτικό που θα σας μετατρέψει σε αήττητο πρότυπο δυνατοτήτων.

Ο τρόπος που ξεκινάτε την ημέρα σας καθορίζει την επικέντρωση, την ενέργεια, τον ενθουσιασμό, και την αριστεία που θα έχετε στη διάθεσή σας.

Κάθε χαραυγή σας δίνει μια φρέσκια ευκαιρία για να ελευθερώσετε τη λάμψη σας και να αποδεσμεύσετε τη δυναμικότητά σας και να παίξετε στις μεγάλες κατηγορίες των ανεπανάληπτων αποτελεσμάτων. Έχουμε τεράστια δύναμη μέσα μας και η περισσότερη αποκαλύπτεται με τις πρώτες ακτίνες της αυγής.

Στο σημείο αυτό οφείλω να σου πω ότι πρόκειται για ένα μυθιστόρημα στην ουσία. Ένα δυνατό μυθιστόρημα με κεντρικούς ήρωες έναν διάσημο ομιλητή, μια επιχειρηματία που σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωής της, έναν ασυμβίβαστο καλλιτέχνη και ένα άστεγο, που είναι το πιο γερό χαρτί όλης της πλοκής. Ένας άστεγος, βρώμικος με κουρέλια για ρούχα δηλώνει μεγιστάνας και τους προσκαλεί στην αυτοκρατορία του. Εκεί θα τους δείξει πώς μπορούν να γίνουν μέλη του Κλαμπ των 5 π.μ.

Το Κλαμπ των 5πμ

Εσύ, όμως, για σκέψου.. Θα ακολουθούσες ποτέ έναν άστεγο σε ένα ταξίδι?

Ο άστεγος μεγιστάνας θα τους αποκαλύψει όλη τη μέθοδο της επιτυχίας. Τι πρέπει να κάνουν κάθε πρωί που θα ξυπνούν στις 5 το πρωί. Με τι πρέπει να δουλεύουν και ούτως καθεξής. Είναι πρόθυμος να τους δείξει τον δρόμο. Να τους αλλάξει τη ζωή. Να τους βοηθήσει να ακολουθήσουν τα ταλέντα τους, να αποδώσουν τον καλύτερό σου εαυτό.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα βοηθήσεις και εσύ τον εαυτό σου διαβάζοντας το βιβλίο το Κλαμπ των 5 π.μ. του Robin Sharma. Εγώ ήδη έχω αρχίσει να αντιλαμβάνομαι τη μαγεία. Είμαι παιδί της λογικής να ξυπνώ πολύ νωρίς το πρωί. Ακολουθώ βήμα βήμα τις οδηγίες. Έχω κρατήσει τις σημειώσεις μου και πολύ συχνά ανατρέχω σε σελίδες του βιβλίου. Θέλω να σου πω πως αισθάνομαι πιο μπερδεμένη από ποτέ. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο που νιώθω τις ημέρες αυτές. Ξέρω, όμως, πως βρίσκομαι σίγουρα στο σωστό δρόμο.

Δεν θέλω να σου αποκαλύψω κάτι περισσότερο για την μέθοδο του Κλαμπ των 5 π.μ. Θέλω να αγοράσεις το βιβλίο και να το διαβάσεις προσεκτικά. Μην κολλήσεις στον αριθμό 5, σου το επισημαίνω ξανά. Το δικό σου πρόγραμμα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στις 6 το πρωί. Εσύ θα το ορίσεις αυτό.

Pin it for later!

Robin Sharma

Γνώρισε τους THE SPEAKERS και ανακάλυψε κίνητρα!

Τέλος, θέλω να αφιερώσεις λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σου και να μπεις στο προφίλ των THE SPEAKERS στο Instagram αλλά και στο site τους, όπου μοιράζονται απίθανα πράγματα μαζί μας. O Αποστόλης Κουμαρίνος, κεντρικός ομιλητής των THE SPEAKERS κατηύθυνε την επίσημη παρουσίαση του βιβλίου το Κλαμπ των 5 π.μ. σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα στην αίθουσα ομιλιών του Public Συντάγματος. Έκτοτε ακολουθώ αυτόν και την ομάδα του στα social media γιατί είναι πηγή αστείρευτης έμπνευσης.

Το Κλαμπ των 5 π.μ. του Robin Sharma θα το βρεις στα ράφια των Εκδόσεων Διόπτρα, σε όλα τα βιβλιοπωλεία και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία πώλησης βιβλίων. Είναι ήδη best seller και δεν έχει ούτε ένα μήνα που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Έχει κάνει πάταγο παγκοσμίως και η απόδειξη πως όλη αυτή η φιλοσοφία λειτουργεί είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων.

Μπες στο Κλαμπ των 5 π.μ.

και έλα να μοιραστούμε μαζί τις εμπειρίες μας. Στείλε μου προσωπικό μήνυμα ή mail με τις απόψεις σου. Άφησέ μου σχόλιο εδώ στο άρθρο ή και στα post που θα κοινοποιήσω την ανάρτηση αυτή. Έλα να γίνουμε μαζί ακόμα καλύτεροι άνθρωποι κυρίως και έπειτα στον εργασιακό μας χώρο. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα ορισμένες φορές. Αλλά και μόνοι μας, με μέθοδο και σύστημα, αφοσίωση και πίστη, μπορούμε ακόμα περισσότερα!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.