Αστυπάλαια με λένε

Αστυπάλαια με λένε
”Αστυπάλαια με λένε”.. Και μόνο ο τίτλος του βιβλίου με έχει ήδη ταξιδέψει στο νησί, το οποίο δεν έχω επισκεφτεί αλλά πολύ θα ήθελα να το κάνω ένα καλοκαίρι! Η νέα ιστορία της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, την οποία γνωρίσαμε πρώτη φορά μέσα από το συγκλονιστικό βιβλίο της Μέσα από τα μάτια τους και συνεχίζουμε να περιμένουμε με την ίδια αγωνία τις ιστορίες που ετοιμάζει κάθε φορά για τα παιδιά μας! Σήμερα ταξιδεύουμε σε ένα μέρος μαγικό με μια κοπέλα φυλακισμένη χωρίς λόγο! Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί!
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

”Τι κρύβουν οι βράχοι που’ ναι σκορπισμένοι στις θάλασσες? Ποιος φυλάγει την κόρη με την άδολη καλοσύνη στην καρδιά? Τι σχήμα έχει η καρδιά της, ποια χρώματα αναβλύζει?Ποιος μπορεί να πει τ’ όνομα του κοριτσιού, ποιος να το αντικρίσει? Γιατί να γίνει η αγάπη ”φυλακή”, γιατί να γίνει φόβος?”

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

Εδώ μπορείς να διαβάσεις όσα γράψει για τα βιβλία της Ελληνοεκδοτικής που έχουμε κρατήσει μέχρι σήμερα στα χέρια μας!

Η ιστορία

Ένα όμορφο κορίτσι, με κορμί αδύνατο και λυγερό, που έμοιαζε με αερικό φυλακίστηκε μια από έναν άκαρδο αλλά πολύ τρανό βασιλιά σε κάστρο πάνω σε ένα βράχο, γιατί δεν δέχτηκε να τον ακολουθήσει σε γη μακρινή που ήθελε αυτός να κατακτήσει! Το κορίτσι, λένε, τραγουδούσε τα πιο μελωδικά τραγούδια και στο κατάλευκο φόρεμά της φύλαγε αμέτρητα παραμύθια με κουρσάρους, πειρατές, γοργόνες και θεές!
Ο βασιλιάς, λοιπόν, την κλείδωσε και διέδωσε στους κατοίκους πως όποιος τα καταγάλανα μάτια της αντικρίσει, στης θάλασσάς τους τον βυθό θα ρουφηχτεί και θα χαθεί για πάντα!Έρμη και μονάχη έμεινε η κόρη να βλέπει το βράχο να στολίζετε με όλο και περισσότερα σπίτια!Μέχρι μια μέρα που αποφάσισε να αλλάξει τη ζωή της και με την δύναμη της ψυχής της να αλλάξει τα δεσμά που την κρατούσαν τόσα χρόνια φυλακισμένη! Αστυπάλαια την έλεγαν και έμεινε στην ιστορία!
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ

Η συγγραφέας

Η γραφή της Φωτεινής στο εγχείρημα αυτό θυμίζει ποίημα γραμμένο σε άλλη εποχή! Έχει κάτι το παλαιό μέσα της αλλά όχι και αρχαίο! Η ανάγνωση του βιβλίου με πήγε χρόνια πίσω, όταν η γιαγιά μου μας έλεγε ιστορίες από την Πόλη για νεράιδες και κοπέλες όμορφες που ‘θέλαν να τις κλέψουν! Ένα τέτοιο παραμυθένια ταξιδιάρικο βιβλίο είναι και αυτό με κείμενο λυρικό και εικονογράφηση ικανή να σε μεταφέρει στο νησί!
ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ
Ρίξε μια ματιά για αυτό και εδώ.
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.