Μέχρι να αγκαλιαστούμε Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μέχρι να αγκαλιαστούμε Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια πολύ τρυφερή ιστορία για τα πολύ πιτσιρίκια της παρέας μας, αλλά και για όσους παραμένουν πεισματικά παιδί, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο. Γνωρίζεις καλά, πως τα βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο τα αγαπώ και συχνά πυκνά σου προτείνω εδώ διάφορα αγαπημένα στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο. Σήμερα σου μιλώ για την πιο επίκαιρη παιδική ιστορία των ημερών, σχετικά με την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουν τα πιτσιρίκια μας λόγω Covid-19. Μέχρι να αγκαλιαστούμε ο τίτλος και πάμε να διαβάσουμε πώς θα μπορούσαμε να βγάλουμε κάτι καλό από αυτή την ιστορία!

Μέχρι να αγκαλιαστούμε Εκδόσεις Μεταίχμιο

Εδώ μπορείς να διαβάσεις διάφορες σκέψεις μου για τον Covid-19 που μοιράστηκα το τελευταίο διάστημα μαζί σου!

https://mamasnpapas.gr/?s=covid+19

O Όουεν ΜακΛάφλιν και η Πόλι Ντάνμπαρ θέλησαν να γράψουν μια τρυφερή ιστορία για όλα τα παιδιά που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τους αγαπημένους τους! Πόσο λυπηρό και θλιβερό είναι αυτό, ε; Έχω δει τη λαχτάρα της κόρης μου να αγκαλιάσει τη φίλη της, αλλά και την καλύτερή μου φίλη. Έχω ακούσει τον γιο μου να κάνει παράπονα που δεν μπορεί να έρθει ο κολλητός του στο σπίτι μας να παίξουν με τις ώρες τις Κυριακές στο δωμάτιό του. Έχω δει παιδάκια να μην αγκαλιάζουν την γιαγιά ή τον παππού που είναι σε ανοσοκαταστολή. Πόσο άδικο για τις τρυφερές ψυχούλες που μόνο αγάπη ξέρουν να μοιράζονται!

Μέχρι να αγκαλιαστούμε

Η ιστορία μιλά για δύο κολλητούς, τον σκαντζόχοιρο και την χελώνα. Ο σκαντζόχοιρος και η χελώνα έχουν πολύ καιρό να αγκαλιαστούνε και αισθάνονται πολύ στεναχωρημένοι. Δεν τους αρέσει αυτό. Η σοφή κουκουβάγια, όμως, έχει πάντα τη λύση λόγω της μεγάλης σοφίας που κατέχει το μυαλουδάκι της! Θέλει να τους δείξει όλους τους τρόπους που μπορούν να διατηρήσουν όλη την αγάπη που θρέφει ο ένας για τον άλλον!

https://www.instagram.com/p/CFmunTvFGgO/?utm_source=ig_web_copy_link

Μέχρι να αγκαλιαστούμε λοιπόν σκεφτόμαστε τρόπους να φέρουν πιο κοντά!

  • μια όμορφη και πολύχρωμη ζωγραφιά, όπως και τα συναισθήματά μας.
  • ένα τρυφερό γράμμα γεμάτο μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας και όνειρα για το μέλλον.
  • ένα ωραίο τραγούδι που αγαπάμε και μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι.
  • μια καλή σκέψη και όλη η γλύκα να κρύβεται μέσα στη ματιά μας κάθε φορά που ανταμώνουμε έστω και εξ’ αποστάσεως.

Δες εδώ το πιο τρυφερό και επίκαιρο βιντεο!

Ένα απλό κείμενο που διαβάζεται εύκολα από ένα παιδάκι Α’ Δημοτικού. Λακωνική γραφή που κρύβει μέσα της σπουδαία νοήματα. Άλλωστε ξέρουμε όλοι πως το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν. Αυτό είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους όταν το έγραφαν οι άνθρωποι αυτοί. Είμαι σίγουρη. Άλλωστε, σε κάποιες περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Εικονογράφηση που μιλά στην ψυχή του κάθε μικρού παιδιού και μεγάλου παιδιού!

https://www.instagram.com/p/CFmunTvFGgO/?utm_source=ig_web_copy_link

Αχ, και να ‘ ξέρες πόσο αγαπώ αυτές τις τρυφερές ιστορίες. Πόσο καλό μας κάνουν και εμάς τους μεγάλους που καμιά φορά χάνουμε τα λόγια και δεν ξέρουμε πώς να περιγράψουμε περίεργες καταστάσεις στα παιδιά μας. Ευτυχώς να λέμε υπάρχουν τα βιβλία! Ευτυχώς!

Διαβάστε αυτό το βιβλίο αγκαλιά με το παιδί σας! Προσπαθείστε να αναπληρώσετε μαζί όλες τις χαμένες αγκαλιές των τελευταίων μηνών! Σφίξτε τα καλά στην αγκαλιά σας και κάντε τα να αισθανθούν σίγουρα πως το μέλλον δεν θα είναι έτσι. Δεν θα κρατάμε αποστάσεις ούτε θα είμαστε ψυχροί. Θα κάνουμε το παν να διατηρήσουμε τη θέρμη στην καρδιά μας και δεν θα ξεχάσουμε πόσο σημαντική είναι η σωματική και βλεμματική επαφή με τους ανθρώπους που επιλέγουμε να περάσουμε μαζί τη ζωή μας!

Μέχρι να αγκαλιαστούμε δεν θα ξεχάσουμε πώς είναι να είμαστε κοινωνικοί!

Θέλω πολύ να αγοράσετε αυτό το βιβλίο από εδώ!

Σας μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.