Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ

Η κάμπια η Μαριγώ που έκοψε το -γώ
Οι ώρες ανάγνωσης παρέα με την μικρή Stacy όλο και πληθαίνουν με τον καιρό! Σαν σωστό προνηπιάκι αγαπά να ξεφυλλίζει βιβλία και να πλάθει τις δικές της ιστορίες! Ομολογώ πως είναι δύσκολη αναγνώστρια! Ένα βιβλίο που της κίνησε πολύ το ενδιαφέρον είναι η κάμπια την Μαριγώ που έκοψε το -γώ, της Ελένης Πριοβόλου από τις Εκδόσεις Καλέντη!
Η ΚΑΜΠΙΑ Η ΜΑΡΙΓΩ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ -ΓΩ *ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Η ιστορία της κάμπιας

Η νέα ιστορία έχει να κάνει με μια πολύ φιλόδοξη αλλά και αλαζόνα κάμπια. Ήθελε να απαρνηθεί την  ιδιότητά της ως κάμπια και να γίνει πεταλούδα! Το ζήτημα της αποδοχής του εαυτού μας και του σώματος μας είναι από εκείνα που απασχολούν πολλά νήπια, τα οποία πολλές φορές θέλουν να κάνουν ότι και οι φίλοι τους μόνο και μόνο για να μην διαφέρουν από το υπόλοιπο σύνολο! Το θέμα της μοναδικότητας του εαυτού μας, ήταν από εκείνα που ήθελα να συζητήσω με την μικρή μου.
Η ΚΑΜΠΙΑ Η ΜΑΡΙΓΩ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ -ΓΩ *ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ
Η ΚΑΜΠΙΑ Η ΜΑΡΙΓΩ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ -ΓΩ *ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ
Η κάμπια η Μαριγώ δεν ήθελε με τίποτα να ενταχθεί στο συρμό με τις υπόλοιπες κάμπιες που τραβούσαν για την πόλη! Δεν της άρεσε που σερνόταν! Ήθελε να πετάει ψηλά στον αέρα. Σαν αιθέριο. Όπως και η πανέμορφη πεταλούδα που βρέθηκε μπροστά της και της έβαλε ιδέες από εκείνες που δεν βγαίνουν εύκολα από το μυαλό!
Η πεταλούδα την έπεισε, όχι ότι ήθελε και πολύ η Μαριγώ, πως αν κόψει το -γω από το όνομά της και το κάνει Μαρί θα μπορεί άνετα να μοιάζει με πεταλούδα! Γιατί το Μαρί είναι πιο καλλιτεχνικό και λεπτεπίλεπτο όπως ακριβώς και οι πανέμορφες πεταλούδες! Η Μαριγώ που έγινε Μαρί έφαγε μεγάλη απογοήτευση και από τον ίδιο της τον εαυτό αλλά και από όλους εκείνους που της φέρθηκαν ύπουλα!
Η ΚΑΜΠΙΑ Η ΜΑΡΙΓΩ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ -ΓΩ *ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΛΕΝΤΗ

Είναι ωραίο να διαφέρεις

Μεγαλώνοντας ένα κορίτσι και ένα αγόρι ανακαλύπτω πόσο πολύ διαφορετικά είναι μεταξύ τους τα δύο παιδιά μου! Η διαφορετικότητά τους δεν έγκειται στο φύλο τους αλλά στον χαρακτήρα τους!Μεγαλώνουν στο ίδιο σπίτι. Έχουν τα ίδια βιώματα και τις ίδιες αξίες. Οι αντιδράσεις τους πολλές φορές απέχουν παρασάγγης!
Η Stacy έχει βρει για παρέα ένα κοριτσάκι που πηγαίνει στο σχολείο συνέχεια με βαμμένα νύχια μαλλιά λες και βγήκε από το κομμωτήριο και ρούχα πολύ επίσημα, από εκείνα που εγώ της φοράω μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις! Το τελευταίο τρίμηνο θέλει να ντύνεται και αυτή όπως η φίλη της και ανακαλύπτω πως υπάρχει ένας αθέμιτος ανταγωνισμός από την μεριά της! Της εξηγώ πως σημασία έχει να αισθάνεται άνετη στο σχολείο και να νιώθει όμορφα με τον εαυτό της!
Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη ωστόσο με την συζήτηση και ωραίες ιστορίες σχετικές με το θέμα  ,όπως ακριβώς της Μαριγώς, νομίζω πως το μήνυμα κάποια στιγμή θα το λάβει η μικρή μου! Με τον Ντίνο δεν είχα αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο ομολογώ! Αλλά, όπως είπα και πριν, το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και ας μεγαλώνει στο ίδιο περιβάλλον!
Εδώ μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το βιβλίο της Ελένης Πριοβόλου. Ένα βιβλίο την αξία της συνύπαρξης. Την εκπλήρωση των ονείρων. Τον υπέρμετρο εγωισμό που συνηθίζουν να έχουν τα μικρά παιδάκια Την ταπεινότητα και την κοινωνικοποίηση.
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.