Διαβάσαμε το νέο βιβλίο Να βοηθήσει θέλει!

Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι

Η βιβλιοθήκη μας όλο και αυξάνεται και τα πιτσιρίκια μου είναι ιδιαίτερα χαρούμενα γι’ αυτό. Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας κατέχουν τα βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζεις καλά εσύ που μας παρακολουθείς! Διαβάσαμε το νέο βιβλίο Να βοηθήσει θέλει το μικρό κουνέλι του John Bond και αμέσως ήρθα εδώ στη γωνίτσα μου να το βάλω στην ηλεκτρονική παιδική βιβλιοθήκη μας! Για πάμε παρέα να δούμε περί τίνος πρόκειται!

Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι

Το μικρό κουνέλι είναι πολύ φιλότιμο και θέλει πάση θυσία να βοηθήσει τη μαμά του σε κάτι αυτή τη μέρα. Το μικρό κουνέλι αναλαμβάνει να ταχυδρομήσει ένα γράμμα της μαμάς του. Είναι μια πρόσκληση και ο παραλήπτης είναι η γιαγιά του. Του μικρού κουνελιού του αρέσει να βοηθάει και μάλιστα να βοηθάει πολύ. Γι’ αυτό και η μαμά του δεν παραλείπει να του αναθέτει δουλειές. Αυτή, λοιπόν, εν μέσες άκρες είναι η νέα ιστορία του John Bond, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι

Διαβάσαμε το νέο βιβλίο ‘Να βοηθήσει θέλει’ από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Το μικρό κουνέλι θα μας δείξει τι σημαίνει πείσμα και φιλότιμο. Η μαμά του, του αναθέτει να ταχυδρομήσει ένα γράμμα. Το μικρό κουνέλι πρέπει να κατέβει στην πόλη με το λεωφορείο. Πρέπει να προλάβει και να είναι στην ώρα του όταν αυτό θα περάσει, γιατί αλλιώς δεν θα μπορέσει να επιστρέψει σπίτι. Βέβαια, όλοι ξέρουμε πως το μικρό Κουνέλι είναι αρκετά μικρό και αν θυμάστε καλά από την πρώτη του ιστορία, είναι αρκετά φιλόδοξο για την ηλικία του.

Εδώ μπορείς να δεις όλα τα βιβλία των Εκδόσεων Ίκαρος που αγαπάμε!

Ετοιμάζει ευλαβικά την τσάντα του, λοιπόν, και εκείνη τη στιγμή θυμήθηκα τον Ντίνο ως προνήπιο που γέμιζε και γέμιζε και γέμιζε τον σάκο του κάθε φορά που θα βγαίναμε για περίπατο λες και θα επιστρέφαμε σπίτι μετά από κάτι χρόνια! Έτσι και το μικρό κουνέλι, δεν θέλει να του λείψει κάτι στην επιχείρησή του αυτή! Να βοηθήσει θέλει και να παραδώσει το πολύ σημαντικό γράμμα στο κουτί του ταχυδρομείου στην πόλη. Πρέπει, όμως, να είναι έτοιμος για όλα συν τοις άλλοις!

Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι

Να βοηθήσει θέλει το μικρό Κουνέλι!

Ας μην σταθούμε στο αν κατάφερε να ταχυδρομήσει την αποστολή στη γιαγιά του. Ας σταθούμε στο γεγονός ότι το μικρό Κουνέλι πιστεύει στον εαυτό του και γύρω από αυτό το γεγονός ξεκινά η ιστορία ή η περιπέτειά του, ας πούμε καλύτερα! Πολύ σημαντικό στοιχείο, επίσης, είναι το πόσο μεγάλη εμπιστοσύνη του δείχνει η μαμά του. Πολύ πιθανόν να ξέρει και η ίδια πως το μικρό Κουνέλι ίσως και να μην τα καταφέρει, όχι γιατί δεν είναι ικανό. Άλλωστε απέδειξε ήδη πως ξέρει να αναλαμβάνει ευθύνες. Η αποτυχία είναι πολύ πιθανή λόγω του νεαρού της ηλικίας του. Αλλά είναι πολύ εντάξει αυτό για τη μαμά του. Την ενδιαφέρει πρωτίστως το ότι έχει θέληση και αποφασιστικότητα!

Ας παραδειγματιστούμε εμείς οι γονείς μέσα από αυτή την ιστορία!

Σου το έχω τονίσει πολλάκις, πως τα παιδικά βιβλία – τα άξια λόγου βιβλία όμως- απευθύνονται πρώτα σε εμάς και έπειτα στα παιδιά μας! Μας μεταφέρουν τεράστια γνώση εμάς τους γονείς. Αυτός είναι ο λόγος που οφείλουμε να διαβάζουμε βιβλία αγκαλιά με τα παιδιά μας. Μας κάνουν καλύτερους, πιο εξελιγμένους, πιο συνειδητοποιημένους. Μας προσφέρουν απλόχερα σκέψεις των παιδιών μας αλλά και τον ψυχικό τους κόσμο!

Να βοηθήσει θέλει το Μικρό Κουνέλι, John Bond, Εκδόσεις Ίκαρος παιδικό βιβλίο

Πάρε παράδειγμα από τη μαμά του μικρού Κουνελιού

Δείχνει εμπιστοσύνη στο παιδί της και αυτό αποδίδει. Αποδίδει, γιατί καταφέρνει να φέρει εις πέρας κάτι πολύ μεγάλο -κατ’ εμέ- για την ηλικία του. Αυτό του ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα. Το βοηθά να θέσει στόχους και μείνει επικεντρωμένο σε αυτούς παρά τα ερεθίσματα που λαμβάνει τριγύρω του.

Νομίζω πως από την τελευταία παράγραφο και μόνο πρέπει ήδη να έχεις αρχίσει την αναζήτηση του βιβλίου για ηλεκτρονική αγορά. Στο έχω έτοιμο, γιατί ξέρεις πως σε σκέφτομαι!

Αγόρασέ το από εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.