Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα γίνεται?Δεν γίνεται!Μιας και το αγαπημένο μας δεύτερο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους είναι τα τρουφάκια σκέφτηκα να ετοιμάσω για το γιορτινό τραπέζι μερικά, αλλά διαφορετικά από αυτά που έκανα μέχρι τώρα [click εδώ να δεις τη συνταγή!] Η συνταγή που θα σου δείξω σήμερα είναι τα γνωστά τρουφάκια Brigadeiro, Βραζιλιάνικης καταγωγής! Ή αλλιώς Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια! Πρόκειται για μια super συνταγή και με μόλις 4 υλικά!
Τι θα χρειαστείς:
- 1 κουτί ζαχαρούχο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγνό
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο άγλυκο
- 1 δόση espresso
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύεις τα υλικά μέχρι να πήξει η κρέμα και έπειτα το αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου ώσπου να πήξει!Τα τρουφάκια αυτά είναι το κάτι άλλο! Ιδιαίτερα λαχταριστά και η μυρωδιά του καφέ τα κάνει ακόμα πιο ξεχωριστά!
Η δόση αυτή είναι για λίγα κομμάτια! Αν θέλεις περισσότερα μπορείς να διπλασιάσεις την δόση!Αυτή τη φορά στόλισα κάποια με τρούφα λευκή άλλα με σκόνη κακάο και κάποια στο τέλος με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα-φουντούκι-καρύδι στο multi αλεσμένα! Για να ολοκληρωθεί το decor έριξα Χριστουγεννιάτικα κας κας, gingerman + christmas tree, έτσι για να είναι σε πιο Christmas mood η πιατέλα μου!🎄🎅🎈🎉🎅🎄