Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού

κυνήγι χαμένου θησαυρού

Τα σχολεία σε λίγες μέρες θα κλείσουν και έτσι σκέφτηκα να ετοιμάσω ένα παιχνίδι με τα πιτσιρίκια στο σπίτι για τις ώρες που θα είναι ανήσυχα και ίσως δεν θα ξέρουν με τι να απασχοληθούν! Πέρυσι είχα ετοιμάσει ένα πρόχειρο κυνήγι θησαυρού ωστόσο δεν είχα καταφέρει να σας το δείξω! Φέτος, σκέφτηκα να αγοράσω candy canes που ξέρω τους αρέσουν πολύ και να καταστρώσω ένα σχέδιο παιχνιδιού! Θα παίζαμε, λοιπόν, candy cane hunting! (κάποια πράγματα λέγονται καλύτερα στα αγγλικά😏😉) Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού για σήμερα στη στήλη μου με τα Χριστούγεννα που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι μας εδώ! Εύκολο για τις μικρές ηλικίες!


Κυνήγι χαμένου θησαυρού με ζαχαρωτά
Candy Cane Hunting

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού

Το καλό με αυτό το παιχνίδι είναι ότι μπορείς να προσαρμόσεις στα μέτρα των παιδιών, ανάλογα με την ηλικία αλλά και τις προτιμήσεις τους. Ανεβάζεις τον δείκτη δυσκολίας και φυσικά μπορείς να το κάνεις όσο πολύπλοκο έχεις όρεξη εσύ! Τα δικά μου παιδιά είναι ακόμα αρκετά μικρά. Ο Ντίνος είναι μόλις 3 και η #queenstacey ούτε ενός. Οπότε οι κρυψώνες μου είναι σημεία που ο Ντίνος μπορεί να φτάσει αλλά και να σκεφτεί εύκολα και γρήγορα.

Εδώ θα βρεις συνταγή για την πιο λαχταριστή Χριστουγεννιάτικη Σοκολάτα! Απολαύστε την μετά από το κυνήγι χαμένου θησαυρού μαζί με τα παιδιά!

Μείγμα για Χριστουγεννιάτικη Σοκολάτα

Από βραδύς έκρυψα σε εμφανή σημεία όσα candy canes είχα καταφέρει να αγοράσω. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύτηκα να βρω αρκετά σε ένα κατάστημα. Ετοίμασα το κυνήγι του θησαυρού μας μέσα στο σπίτι! Όποιος κατάφερνε να βρει τα περισσότερα ζαχαρωτά θα κέρδιζε μία βραδιά ύπνου αγκαλιά με την μαμά στο κρεβάτι του! Είναι κάτι που μου το ζητούν συνέχεια! Εκτός από τα γλυφιτζούρια φυσικά που τόσο πολύ τους αρέσει να γλείφουν!

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού
Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού

Γωνιές όπως το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, οι χριστουγεννιάτικες μπότες τους αλλά και τα κουβαδάκια με τα αμέτρητα παιχνίδια τους. Ελπίζω να τα βρουν εγκαίρως, μην ξεχάσω κανένα εκεί μέσα και μας φάνε οι κατσαρίδες! (χαχαχαχα)

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού

Ετοίμασα τα χαρτάκια που θα μας βοηθούσαν να δούμε που βρίσκεται το κάθε ζαχαρωτό μας! Την εκκίνηση την έδωσε ο Dicy, το ξωτικό μας, κρατώντας το πρώτο σημείωμα! Το κάθε σημείωμα μας βοηθούσε να βρούμε το επόμενο ζαχαρωτό! Για τον Ντίνο ήταν σίγουρα πιο εύκολο το παιχνίδι αυτό! Ωστόσο, και η μικρή έδειχνε να το ευχαριστείται πολύ, αφού ο αδερφός της φρόντιζε κάποιες φορές να κάνει πως δεν το βρίσκει! Τι θεατρίνος παιδιά! Δεν του το είπα εγώ να το κάνει, αλήθεια!😊😊

Εκτυπώσιμο για Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού

Αποθήκευσε και αν θέλεις κατέβασε τα σημειώματα για το κυνήγι από εδώεδώ και εδώ!

Εκτυπώσιμο για Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού
 Εκτυπώσιμο για Χριστουγεννιάτικο κυνήγι χαμένου θησαυρού

Τα πιτσιρίκα σε 15 λεπτά είχαν βρει και τα 10 ζαχαρωτά μπαστούνια μας! Ήταν εξαιρετικοί εξερευνητές. Μάλιστα η Stacey, βρήκε μία κάλτσα της που ψάχναμε μέρες τώρα ενώ ο Ντίνος πολλά αυτοκινητάκια κάτω από το κρεβάτι του που είχε χάσει μέρες τώρα! Μα τι πλάκα! Ίσως ήταν το πρώτο τόσο διασκεδαστικό παιχνίδι που παίξαμε εντός σπιτιού! Θα το ξανακάνουμε σίγουρα!

Αν σου άρεσε η ιδέα μην αργείς! Προλαβαίνεις να στήσεις ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σπίτι!

Candy Cane Hunting

Ως την επόμενη συνάντησή μας, σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.