Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά!

Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά

Θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτό το άρθρο λέγοντας πως τα χρόνια περνούν σαν νεράκι. Πως ήμουν νέα και γέρασα, πως σαν χτες θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια! Αλλά όχι φίλοι μου αγαπημένοι! Δεν θα σταθώ στο γεγονός πως μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με τα παιδιά μας. Θα σταθώ στο πόσο τυχεροί ήμαστε που μεγαλώνουμε παρέα με τα παιδιά μας και μαζί με αυτά κρατάμε καλά φυλαγμένα μέσα μας την τόσο πολύτιμη παιδική μας ζωή. Σήμερα, θα κάνουμε μαζί μια επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά μας παίζοντας αγαπημένα επιτραπέζια της εποχής μας. Πιστός συνοδοιπόρος μας στην αναδρομή αυτή η αγαπημένη πολυετής εταιρεία Remoundo Games, πρωτοπόροι στο επιτραπέζιο παιχνίδι!

Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά
Remoundo Games επιτραπέζιο παιχνίδι

Επιστροφή στο καλό παραδοσιακό επιτραπέζιο παιχνίδι!

Αν θυμάμαι κάτι σαν παιδί, εκτός από τα φαγοπότια στο σπίτι μας και τις φιλικές συνάξεις, είναι οι ώρες που παίζαμε ”Πρόσωπο Ζώο Πράγμα” μαζί με τα ξαδέρφια μου ή τους οικογενειακούς μας φίλους. Δεν ήταν λίγες οι φορές που μικροί μεγάλοι ενώναμε τις δυνάμεις μας ώστε να βρούμε ένα σπάνιο όνομα να γράψουμε στη στήλη πρόσωπο, μια σπάνια χώρα ή πόλη και ένα όχι τόσο διαδεδομένο επάγγελμα, ώστε να πάρουμε ατόφιους 10 πόντους. Γονείς και παιδιά μαζευόμασταν γύρω από ένα τραπέζι και ακονίζαμε τη μνήμη μας αλλά και τις γνώσεις μας!

Παίζουμε πρόσωπο, ζώα, πράγματα φυτά? Ένας να κρατάει τον χρόνο, λέγαμε μικρά!

Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά!
Remoundo Games επιτραπέζιο παιχνίδι

Τις ίδιες εικόνες, λοιπόν, δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά μου σήμερα. Μόνο που σήμερα οι ωραίες ιδέες της εποχής μου να βρεις πρόσωπο ζώο ή πράγμα κυκλοφορεί σε επιτραπέζιο και είναι πιο οργανωμένο και εξελιγμένο. Με μπλοκάκια, μολύβια, κλεψύδρα και μια ωραία λίστα σε κάθε στήλη που σε βοηθά να βρεις ακόμα πιο πολλά πράγματα και να δυσκολέψεις το παιχνίδι μαζεύοντας περισσότερους πόντους.

Θέλεις να παίξουμε την Τυφλόμυγα?…ρωτούσαμε όταν ήμασταν μικρά παιδιά! Και να που τώρα η Τυφλόμυγα έγινε επιτραπέζιο παιχνίδι!

Remoundo Games επιτραπέζιο παιχνίδι

Ένα δεύτερο παιχνίδι που παίζαμε στα παιδικά party αλλά και στις αυλές μας ήταν η ”Τυφλόμυγα”. Όλοι έχουμε δέσει τα μάτια μας και προσπαθήσαμε να πετύχουμε κάποιον σαν παλαβοί μαντεύοντας ποιος μπορεί να είναι! Ακόμα θυμάμαι τα γέλια μας από τα γαργαλητά και το πόσο πολύ κρατιόμασταν να μην μιλήσουμε και φανερωθούμε! Η Τυφλόμυγα έγινε επιτραπέζιο παιχνίδι, ακόμα πιο συναρπαστικό και μπορώ να πω πως είναι το αγαπημένο των παιδιών μου σε αυτή την φάση της ζωής τους!

Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά και την εταιρεία Remoundo Games!

Τώρα, όμως, θέλω πολύ να γνωρίσεις καλύτερα και εσύ την εταιρεία που κρύβεται πίσω από τα επιτραπέζια παιχνίδια των παιδικών μας χρόνων.

Η εταιρεία Remoundo Games είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που ασχολήθηκε αμιγώς με την παραγωγή επιτραπέζιων και εκπαιδευτικών παιχνιδιών!

Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια παρέα με τα παιδιά!
Remoundo Games επιτραπέζιο παιχνίδι

Εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει από το πρώτο παιχνίδι τους που κυκλοφόρησε το 1948! Στόχος των ανθρώπων που συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους τόσες δεκαετίες για καλό επιτραπέζιο παιχνίδι, ήταν είναι και θα είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας και η αύξηση τόσο της ασφάλειας όσο και της ποικιλίας των προϊόντων της εταιρείας!

Άξια τους έχει δοθεί ο τίτλος ”η οικογένεια που έμαθε το επιτραπέζιο παιχνίδι στους Έλληνες!” Εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια εκπληκτική συνέντευξη του παραχώρησε ο κ. Χρήστος Ρεμούνδος.

Οι απαντήσεις που παραχώρησε ο κ. Χρήστος με άγγιξαν πραγματικά. Έμαθα ποιος άνθρωπος είχε τη μεγαλοφυή ιδέα να αποκαλέσει ένα παιχνίδι ” Γκρινιάρη”, ”Μουτζούρη” και πάει λέγοντας. Δάκρυσα γιατί με τον μπαμπά μου παίζαμε συχνά Μουτζούρη. Άπειρες φορές τον έχω ζωγραφίσει με το μαύρο μολύβι της μαμάς και τότε… μάντεψε, τα χρώματα δεν έβγαιναν εύκολα με νερό όπως σήμερα!

Τυφλόμυγα Remoundo Games
Παίζουμε την Τυφλόμυγα?

Είναι ωραίο να παίρνουν μορφή και όνομα τα παιχνίδια των παιδικών σου χρόνων. Και σήμερα αισθάνομαι πολύ όμορφα που μίλησα περισσότερο στα παιδιά μου για τα αθώα παιχνίδια μας στις αυλές που πια μπορούν και παίζονται και μέσα στο σπίτι. Ποιος θα φανταζόταν πως θα μπορούμε να παίζουμε ”Μακριά Γαϊδούρα” μέσα στο σπίτι! Οι καιροί δεν επιτρέπουν και τόσο το παιχνίδι στις αυλές. Ο κύριος Χρήστος, όμως, και η οικογένειά του έφεραν το παραδοσιακό παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας!

Εδώ θα δείτε την μεγάλη ποικιλία με τα επιτραπέζια παιχνίδια τους!

Εννοείται, πως τα επιτραπέζια παιχνίδια της εταιρείας τα βρίσκεις παντού! Στα καλύτερα παιχνιδάδικα και στα πιο επιλεγμένα βιβλιοπωλεία! Αυτό εδώ το άρθρο εσένα μπορεί να σου φανεί άκρως διαφημιστικό με τοποθέτηση προϊόντος! Μην σταθείς, όμως, μόνο σε αυτό το σημείο και ξέρεις γιατί?

Γιατί σήμερα γνώρισες λιγάκι καλύτερα τον άνθρωπο που συνεχίζει να προσφέρει το παιχνίδι της παιδικής σου ηλικίας στα δικά σου τα παιδιά.

Σήμερα γνώρισες τον σύνδεσμο που κρατά ενωμένο το παιδί που κρύβουμε μέσα μας με το παιδί που μεγαλώνουμε με τόση αγάπη!

Θα κλείσω λέγοντας το εξής:

Φέτος τα Χριστούγεννα ας στήσουμε ένα ωραίο παιχνίδι στην τραπεζαρία. Ας καλέσουμε τους φίλους μας στο σπίτι, μεγάλους και μικρούς και ας γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα! Ας κλείσουμε για λίγο τα κινητά και τις οθόνες. Ας κάνουμε βουτιά στα δικά μας χρόνια μαζί με τα παιδιά μας! Εμείς το κάναμε ήδη μια φορά και διασκεδάσαμε απίστευτα. Φέτος, στο Χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας η βαλίτσα μας θα έχει μέσα και 2 επιτραπέζια! Χαρές που θα κάνουν τα ξαδέρφια μου όταν ανοίξω το κουτί και δουν το ” Πρόσωπο, ζώο, πράγμα” σε παιχνίδι μπροστά στα μάτια τους! Κάντε το και εσείς και θα με θυμηθείτε!

Σας μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.