Γιατί επιλέγω φυτικά καλλυντικά & συνέντευξη με βιολόγο

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ + ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΟ ΧΑΡΑ ΣΟΥΛΤΟΥΚΗ
Εσύ που με διαβάζεις από τότε που δημιούργησα το mamasnpapas.gr ξέρεις πως στην επιλογή καλλυντικών και πιο συγκεκριμένα για το πρόσωπό μου είμαι πολύ αυστηρή! Από τότε που άρχισα να ενημερώνομαι και να παίρνω σωστές πληροφορίες μπήκα στη λογική αλλά και στον κόσμο της Φυτικής Κοσμετολογίας! Σήμερα, γράφω εδώ για να σε μυήσω στον δικό μου ”κόσμο” ομορφιάς και να σε καλέσω να συμπορευθούμε μαζί! Γιατί επιλέγω να φοράω φυτικά καλλυντικά σήμερα το άρθρο και στο τέλος μια συνέντευξη διαμαντάκι από την Βιολόγο Χαρά Σουλτούκη!
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ + ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΟ ΧΑΡΑ ΣΟΥΛΤΟΥΚΗ
Δεν ξέρω τι δύναμη μπορεί να κρύβει το άρθρο μου αυτό. Ξέρω, όμως, πως σε καμία περίπτωση δεν γίνεται για διαφημιστικούς λόγους! Ο σκοπός του δεν είναι για να γίνει τοποθέτηση προϊόντος αλλά για να σου πω όσα ξέρω και πιστεύω ακράδαντα! Αν εσύ θελήσεις να μπεις στην παρέα μας εννοείται πως είσαι ευπρόσδεκτη! Τον τελευταίο καιρό γνωρίζω πολλές γυναίκες και μέσω του blogging αλλά και λόγω της δουλειάς μου! Οι μισές από αυτές δεν ξέρουν τι κρέμα να φορέσουν. Δεν έχουν μια εταιρεία που εμπιστεύονται και αλλάζουν συνεχώς προϊόντα. Δεν γνωρίζουν γιατί πρέπει να κάνουν μάσκες προσώπου και ίσως ποτέ να μην έχουν δει το πρόσωπό τους σε ειδικό μηχάνημα! Γιατί κορίτσια μου? Γιατί??
γιατι επιλεγω να φοραω φυτικα καλλυντικα

Ενημέρωση

Απαντώ εγώ για εσένα! Γιατί δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος να σε ενημερώσει σωστά. Να σου προτείνει αυτό που πραγματικά θα σε βολέψει και που θα σου κάνει καλό! Γιατί πολύ απλά δεν βρέθηκε αυτός που δεν θα σε κοιτάξει στην τσέπη! Το ζήτημα της κρέμας είναι σοβαρή υπόθεση κορίτσια και όσο και αν σνομπάρετε τις freelancers στις εταιρείες με καλλυντικά να ξέρετε πως κάποιες από αυτές ίσως να γνωρίζουν καλύτερα τι είναι αυτό που χρειάζεσαι! Εγώ γνώρισα τον άνθρωπό μου, την Νανά μου με όλη την υπόλοιπη ομάδα της. Είναι πάντα δίπλα μου σε κάθε απορία και με βοηθά να επιλέξω την ιδανική κρέμα σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζει το δέρμα μου είτε λόγω καιρικών συνθηκών είτε με την πάροδο των χρόνων!

Γιατί φυτικά καλλυντικά

Έρχομαι to the point! Χρησιμοποιώ φυτικά καλλυντικά από τότε που ήμουν 15 χρονών! Τα γνώρισα από τη μαμά μου, η οποία μου πρόσφερε ότι ήθελα για μακιγιάζ και περιποίηση προσώπου! Ποτέ δεν έπεφτα για ύπνο με πρόσωπο βρώμικο! Δεν αντιμετώπισα ποτέ ακμή ή σπυράκια άλλου είδους και ομολογώ πως είμαι τυχερή σε αυτό το κομμάτι! Γνωρίζω άτομα που με σοβαρά προβλήματα ακμής κατάφεραν να αποκτήσουν καθαρό πρόσωπο! 

γιατι επιλεγω να φοραω φυτικα καλλυντικα

 Ποια καλλυντικά χρησιμοποιώ και γιατί?

Χρησιμοποιώ φυτικά καλλυντικά του Γαλλικού Οίκου Yves Rocher, ο οποίος συναγωνίζεται μεγάλους οίκους! Μπορεί να είναι μια εταιρεία η οποία διαφημίζεται κυρίως μέσα από τους dealers της στη χώρα μας. Ωστόσο ήδη υπάρχουν καταστήματα λιανικής πώλησης, ένα στο Κολωνάκι και ένα στη Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη! Εμείς που είμαστε εγγεγραμμένα μέλη επωφελούμαστε extra έκπτωση! Στα καταστήματα πάλι τα πληρώνεις σε πιο τσιμπημένες τιμές! Επιπροσθέτως, να πω πως τα ίδια προϊόντα ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως χρησιμοποιώ και για τα παιδιά μου! Φυτικές κρέμες μετά το μπανάκι τους και σαμπουάν εντελώς αγνά. Απαλά όπως ακριβώς το κεφαλάκι τους που μοσχοβολά!
γιατι επιλεγω να φοραω φυτικα καλλυντικα

Είμαι εδώ για να καταρρίψω έναν μεγάλο μύθο!

Για να έχεις ένα υγιές δέρμα μια κρέμα ημέρας δεν είναι αρκετή! Χρειάζεσαι το ζελ καθαρισμού σου. Το πίλινγκ. Την τονωτική λοσιόν. Την κρέμα νυκτός. Την αντηλιακή σου και φυσικά μάσκες! Μια κρέμα που να τα κάνει όλα και να συμφέρει δεν υπάρχει! Η κάθε μία έχει την ιδιότητά της αλλά και την ώρα χρήσης της! Εκπτώσεις  όσον αφορά το θέμα του προσώπου μου δεν κάνω και είμαι τυχερή γιατί ο Yves Rocher μας δίνει τις καλύτερες τιμές στην αγορά εμάς τα μέλη!
Εταιρείες με φυτικά προϊόντα προσώπου, σώματος και μαλλιών δεν υπάρχουν πολλές παγκοσμίως! Εταιρείες με φυσικά προϊόντα υπάρχουν άπειρες και φυτρώνουν όλο και περισσότερες μέρα με την ημέρα σαν τα μανιτάρια! Τα φυσικά καλλυντικά είναι πολύ καλύτερα από εκείνα  που περιέχουν μέσα τους ζωικά και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!

Αφού, όμως, μπορώ να έχω το vegetal, γιατί να βάλω το natural?

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σου προσφέρω μια πιο εμπεριστατωμένη απάντηση όσον αφορά την ερώτηση ”Γιατί επιλέγω να φοράω ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ” με την βοήθεια της επιστήμονας Βιολόγου, Χαράς Σουλτούκη. Θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί μια κρέμα φυτική μπορεί να έχει καλύτερη επιρροή στο δέρμα μας! Ναι, αυτή η κούκλα που βλέπεις γυρίζει όλο τον κόσμο και μπορεί να μας λύσει απορίες με την βοήθεια της επιστήμης!
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ + ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΟ ΧΑΡΑ ΣΟΥΛΤΟΥΚΗ

”Επιλέγω φυτικά καλλυντικά γιατί η φύση είναι πηγή ζωής. Μπορεί και αναπτύσσει απίστευτες δυνάμεις. Τρέφεται. Ανακυκλώνεται. Βρίσκει νερό. Αυτορρυθμίζεται,. Απελευθερώνεται και απελευθερώνει ζωή! Μας οδηγεί σε υψηλά επίπεδα γνώσης και ζωής! Ο παγκόσμιος ηγέτης στη Φυτική Κοσμετολογία, ο Yves Rocher, κατάφερε να αποκωδικοποιήσει τις ιδιότητες προσαρμοστικότητας των Φυτών. Ανακάλυψε την υψηλή νοημοσύνη τους, αφιερώνοντας όλη την ζωή του στην έρευνα με σκοπό την προστασία και την ομορφιά του ανθρώπινου δέρματος!

Τα φυτικά καλλυντικά έχουν καλύτερη επίδραση και καταφέρνουν να μας εκπλήξουν με τα αποτελέσματά τους. Γιατί? Γιατί πολύ απλά το ανθρώπινο κύτταρο είναι πανομοιότυπο με το κύτταρο των φυτών. Ανάμεσα σε εμάς και τα φυτά υπάρχουν εκπληκτικές ομοιότητες και οι μηχανισμοί άμυνας των φυτών είναι παρόμοιοι με του δέρματος μας. O Yves Rocher την ομοιότητα αυτή την ονόμασε ”ισομορφισμό”.

Είναι καλό να ξέρεις πως τα φυτά είναι ζωντανές καθαρές φυσικές, οργανικές ουσίες. Δεν προκαλούν ανεπιθύμητες ενέργειες, αφού ο οργανισμός τις αναγνωρίζει ως φιλικές προς αυτόν. Χρησιμοποιεί αυτό που χρειάζεται ως το σημείο που το χρειάζεται.

Τα φυτικά καλλυντικά της εταιρείας αυτής, διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας δίνοντας λύση στα διάφορα προβλήματα του δέρματος. Χρόνια ακμή. Πανάδες. Ρυτίδες. Πρόληψη.

Προσφέρουν ενυδάτωση και ελαστικότητα γιατί δρουν στον δερματικό ιστό ενυδατώνοντάς τον με την εξισορρόπηση της οσμωτικής πίεσης!

Επίσης, τα φυτά ρυθμίζουν την υπερβολική έκκριση μελανίνης στη ρίζα μειώνοντας την υπερχρωμάτωση. Συγχρόνως αυξάνουν την υγρασία έως και 45%.

Οι παρενέργειες  που παρατηρούνται στον ίδιο τον άνθρωπο από την μη χρήση φυτικών καλλυντικών είναι πολύ δημοφιλείς! Συνθετικά αρώματα. Πλαστικά συντηρητικά και χρώματα είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τέτοιων καλλυντικών. Προκαλούν βλάβες και ασθένειες στον οργανισμό. Σύμφωνα με δημοσίευση των μελών της ελληνικής καταναλωτικής οργάνωσης προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα, έπειτα από επιστημονική έρευνα.

Οι χρωστικές F-C-D θεωρήθηκαν πιθανοί παράγοντες καρκινογένεσης, πρόκλησης δερματοπαθειών και ελάττωσης επιπέδων οξυγόνου στο σώμα.

Διάφορα μη φυτικά αρωματικά συστατικά επηρεάζουν άμεσα το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Σχεδόν το σύνολο των συντηρητικών που χρησιμοποιούνται σε μη φυτικά καλλυντικά είναι δυνατόν να προκαλέσουν αλλεργίες, πόνους & καρκίνο.

Ζωικά λάδια αποδείχτηκαν ισχυροί ανασταλείς των λειτουργιών του δέρματος.

Η καταναλωτική οργάνωση στη Γαλλία αναφέρει ότι με εξαίρεση των καλλυντικών που κατασκευάζονται αποκλειστικά από φυτικές πρώτες ύλες, όλα τα υπόλοιπα περιέχουν υποπροϊόντα βοοειδών που μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται για την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, λίπους και κερατίνης. Τέτοια υποπροϊόντα είναι τα μάτια και ο μυελός των οστών που κατά ιατρικές ενδείξεις έχουν μεγάλη πιθανότητα να μεταφέρουν την ασθένεια της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας!

Ό,τι χρησιμοποιούμε περνά και αφομιώνεται από τον οργανισμό μας, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί! Για παράδειγμα, ξέρεις πόσο ασφαλές μπορεί να είναι το κραγιόν που φοράς στα χείλη σου καθημερινά? Έρευνες έχουν αποδείξει πως το μεγαλύτερο μέρος το ”τρώμε” με απλά ελληνικά! Δεν θα’ πρεπε να είναι απόλυτα ακίνδυνο? Ξέρεις άραγε τι περιέχει το κραγιόν που φοράς? Ούτε εγώ ήξερα! Ρώτησα, ενημερώθηκα και άρχισα να επιλέγω αυτό που μου αξίζει!

Θα μπορούσα να σου παραθέσω και άλλα πολλά χρήσιμα που έχει να μας πει η Βιολόγος μας, ωστόσο σταματώ εδώ και δεσμεύομαι  να συνεχίσω να σε ενημερώνω γιατί πρέπει να επιλέγεις φυτικά καλλυντικά και ποια φυσικά καλλυντικά είναι ασφαλείς, τι προϋποθέσεις πρέπει να πληρούν δηλαδή! Στο επόμενο άρθρο μου θα μιλήσουμε για όλα αυτά!

Chara De Beaute

Υ.Γ.: Η Χαρά Σουλτούκη είναι απόφοιτος Βιολόγος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Msc Business Phychologist, ζει και εργάζεται στο εξωτερικό, ωστόσο επισκέπτεται ανά τακτά διαστήματα την Ελλάδα όπου κρατά προσωπική επαφή με τους ανθρώπους που ανήκουν στο δίκτυό της! Είναι ανεξάρτητος συνεργάτης Yves Rocher και η ομάδα της είναι πάντα πρόθυμη να σε βοηθήσει αποτελεσματικά, καθώς αποτελείται από αξιόπιστα άτομα με κατάρτιση, εμπειρία και γνώση! Διαθέτει ιστοσελίδα όπου μπορείς να αντλήσεις απίστευτες πληροφορίες για τα προιόντα, με τεκμηριωμένες απαντήσεις και αναλύσεις των συστατικών! Click στο  Chara De Beaute Βιολογία & Ομορφιά και θα τα μάθεις όλα!

Σύντομα θα ανέβει δωροθεσία στο Instagram mamas_n_papas.gr  όπου θα μπορείς να διεκδικήσεις ένα χρήσιμο δωράκι για το καλοκαίρι!!!Συγκράτησε όσα σου ανέφερα, επεξεργάσου τα και είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε! Τα ωραία πρέπει να μεταδίδονται!! Εμένα θα με βρεις στην ομάδα μου Mama Goes Vegetal with Yves Rocher όπου μπορείς να γίνεις μέλος και εγώ με τη σειρά μου θα σε βοηθήσω να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει & σου αξίζει φυσικά!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.