Η τύχη του Φάουστο Μια ζωγραφισμένη ιστορία του Oliver Jeffers

Η τύχη του Φάουστο

Να’ μαι πάλι εδώ να σου μιλώ για ένα αριστούργημα του αγαπημένου μας συγγραφέα και εικονογράφου, Oliver Jeffers! Στην πολυδιαβασμένη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο, πλέον, αναρτώ, βιβλία που αγαπώ πρώτα εγώ και έπειτα τα παιδιά μου. Οι Εκδόσεις Ίκαρος και ο ικανότατος Oliver Jeffers δεν θα λείψουν ποτέ. Σήμερα, θα μιλήσουμε για το νέο βιβλίο ‘Η τύχη του Φάουστο’, μια ζωγραφισμένη ιστορία του Oliver Jeffers.

η τύχη του Φάουστο Εκδόσεις Ίκαρος

Τα παιδιά μου μεγαλώνοντας έχουν γίνει ακόμα πιο επιλεκτικά στην ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων. Ο αριθμός των βιβλίων εβδομαδιαίως έχει μειωθεί σημαντικά, καθώς τα βιβλία που επιλέγουν πια θέλουν περισσότερες ώρες ανάγνωσης. Λογικό και κατανοητό αυτό. Η τύχη του Φάουστο είναι ένα πολύ διαφορετικό βιβλίο, νομίζω, από όσα έχουν διαβάσει σήμερα. Και θα σου πω το γιατί ευθύς αμέσως.

Η τύχη του Φάουστο και η μοναδικότητα του βιβλίου

Πρόκειται για μια ζωγραφισμένη ιστορία με μεγάλη γραμματοσειρά, ικανή να διαβαστεί από ένα παιδί Α’ Δημοτικού. Το μήνυμα της ιστορίας απευθύνεται, όμως, αδιαπραγμάτευτα και σε εφήβους ή ενήλικες. Γιατί πολύ απλά το μήνυμά του αφορά όλους μας. Και ξέρεις; Αυτό κάνει τον Oliver Jeffers σπουδαίο. Το γεγονός ότι καταφέρνει μέσα από την ιστορία του να απευθυνθεί σε όλες τις ηλικίες.

Λίγα λόγια για την ζωγραφισμένη ιστορία

Ο Oliver Jeffers με λακωνικό τρόπο περιγράφει τη μανία ενός ανθρώπου που θέλει να του ανήκουν τα πάντα. Τα πάντα, όμως κυριολεκτικά. Από την χλωρίδα μέχρι την πανίδα. Πιστεύει πως είναι όλοι στην δούλεψή του αλλά και πως αυτός με μια γροθιά καταφέρνει να τους κάνει κτήμα του.

Η τύχη του Φάουστο μια ζωγραφισμένη ιστορία

Κατέκτησε βουνά, λαγκάδια, ζώα και λουλούδια. Αλλά εννοείται πως αυτά δεν του είναι αρκετά. Θέλει να είναι κυρίαρχος των πάντων. Κανείς δεν μπορεί να του φέρει αντίσταση δείχνοντας τον πραγματικό απαίσιο εαυτό του. Ή έτσι πιστεύει τουλάχιστον. Αν δεν π

Η αλαζονεία πάντα βρίσκει το τίμημά της

Η φυσιογνωμία του κυριούλη μου θυμίζει πολλούς ανθρώπους που έχω συναντήσει στη ζωή μου μέχρι σήμερα. Μου θυμίζει τον απέναντι γείτονα που απαιτεί να μην παρκάρω στο πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας του. Μου θυμίζει τον καπνιστή στη στάση του λεωφορείου που θα πετάξει τη γόπα του μπροστά στο μαγαζί μου κι ας έχει κάδο για γόπες τσιγάρων ακριβώς δίπλα του. Μου θυμίζει τον μπακάλη της γειτονιάς μου που θα αφήσει όλες τις κούτες έξω από τον κάδο ανακύκλωσης, έτσι γιατί μπορεί. Μου θυμίζει επίσης εκείνον τον λουόμενο στη θάλασσα που ενώ έβλεπε σκουπίδια πεταμένα να κολυμπούν δίπλα του συνέχιζε το κολύμπι του ανενόχλητος.

Η τύχη του Φάουστο Oliver Jeffers

Η τύχη του Φάουστο αποδεικνύεται ίδια με όσους νομίζουν πως όλοι και όλα τους ανήκουν γιατί πολύ απλά έχουν χρήμα στη διάθεσή τους

Η εκπαίδευση του χαρακτήρα μας ξεκινάει από την κούνια που μας κούναγε. Έτσι δεν λένε οι παλαιοί; Ο σεβασμός δεν είναι κάτι που αποκτιέται με το χρήμα. Ο σεβασμός προς τη φύση, την πλάση και κατ’ επέκτασιν στον συνάνθρωπό μας κάποιες φορές εκπαιδεύεται αλλά κυρίως γεννιέσαι και αναθρέφεσαι με αυτόν.

Πολλοί Φάουστο ζουν ανάμεσά μας.

Η φύση, όμως, δεν καταλαβαίνει από εξουσίες. Περιφρονεί κάθετί ανθρώπινο και ιδίως την ανθρώπινη αμετροπρέπεια. Αυτό μας το έχει αποδείξει πολλές φορές. Θυμάσαι την πλημμύρα στην μάντρα; Την φονική φωτιά στο Μάτι, όπου οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες γιατί όλοι οι έξοδοι στη θάλασσα φράζονταν από σπίτια και πισίνες; Η φύση φωνή δεν έχει αλλά μας μιλά καθημερινά.

Η τύχη του Φάουστο Εκδόσεις Ίκαρος

Αυτό το βιβλίο δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας. Η τύχη του Φάουστο είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα και μια ωραία ιστορία να διηγούμαστε στα παιδιά μας καθώς μεγαλώνουν. Ένα μάθημα συμφιλίωσης και υγιούς συμβίωσης με τη φύση που μας προσφέρει ζωή. Ένα βιβλίο αριστούργημα που δεν γίνεται να αγνοήσεις!

Αγόρασέ την τύχη του Φάουστο από εδώ

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.