Δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες

δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες

Οι Εκδόσεις Σαϊτης φημίζονται για τα όμορφα βιβλία που προσφέρουν στο παιδικό βιβλιοφιλικό κοινό αλλά και σε εμάς τους ίδιους. Νέο βιβλίο Δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες από την Πηνελόπη & Μαρία Μωραϊτου σε εικονογράφηση Νίκης Λεωνίδου. Ιστορίες με τη γιαγιά Παράδοση, λοιπόν, τις οποίες λατρεύουμε να ακούμε με προσοχή μικροί και μεγάλοι, σχετικές με την σπουδαιότητα του νερού στη ζωή μας αλλά και στον Χριστιανισμό.Οι δύο σταγόνες νερού ακούν με προσοχή την γιαγιά τους και εμείς το ίδιο!

δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες

Ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για δασκάλους, γονείς και κατηχητές.

Ως Θεολόγος θα μπορούσα σίγουρα να είμαι και κατηχήτρια σε κατηχητικό κάποιας ενορίας. Μου έχει γεννηθεί η ανάγκη αυτή αρκετές φορές, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχω προσπαθήσει να δραστηριοποιηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως αν κάποια στιγμή αποφασίσω να προσανατολιστώ και προς τα εκεί, αυτό το βιβλίο θα το χρησιμοποιήσω σίγουρα. Προς το παρόν το διαβάζω στα παιδιά μου και στα ανίψια μου.

Λίγα λόγια για την ιστορία

Η γιαγιά Ευθαλία ξέρει όλα τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου της και τις διηγείται στα εγγόνια της κάθε Κυριακή απόγευμα. Ο Άγγελος και η Ελπίδα πάντα ανυπομονούν για αυτήν την ώρα. Αυτήν την φορά τους επιφύλασσε μια ιστορία δροσερή σαν γάργαρο νεράκι. Δυο όμορφες σταγόνες, τσαχπίνες και αφράτες που έμοιαζαν σαν δυο σταγόνες νερό. Η Στραφταλίτσα και ο Χαζαλάκης.

Οι δυο μικρές σταγόνες περίμεναν με ανυπομονησία τον θείο τους τον Υδρογόνο-δυο-Οξυγόνο να τους διηγηθεί θαυμαστές ιστορίες. Ιστορίες όπως τον Κατακλυσμό του Νώε, την Βάφτιση του Ιησού από τον Ιωάννα τον Βαπτιστή στον Ιορδάνη Ποταμό, για το θαύμα στη Λίμνη Τιβεριάδα.

Ο σπουδαίος ρόλος του νερού στην Χριστιανική πίστη

δύο σταγόνες  νερού σε απίθανες περιπέτειες

Σε όλες τις ιστορίες που τους διηγείται ο θείος είναι εμφανής η σπουδαιότητα του νερού για τον Χριστιανισμό μας. Σε νερό βαφτιζόμαστε και γινόμαστε Χριστιανοί. Με νερό καθαγιάζουμε τα σπίτια μας, το σχολείο μας και τον τόπο μας τα Θεοφάνια. Επίσης, η Θεία Κοινωνία εκτός από κρασί και άρτο, έχει και νερό. Γιατί όταν οι Ρωμαίοι χτύπησαν τον Ιησού από τις πληγές έτρεχε αίμα και νερό μαζί.

Σημαντικές αναφορές γίνονται και στα επαγγέλματα των παλαιών χρόνων που σχετίζονταν με το νερό. Ο νερουλάς, ο παγοπώλης, ο κανατάς είναι επαγγέλματα που δεν τα συναντούμε πια. Την εποχή, όμως, που υπήρχαν ήταν από τα σπουδαιότερα λόγω φύσεως.

Δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες ανακαλύπτοντας το πόσο πολύτιμο είναι το νερό στη ζωή μας.

Μέσα από ιστορίες, παραδείγματα, ήθη και έθιμα αλλά και σχετικές ασκήσεις κάπου στο μεταξύ, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως το νερό είναι πηγή ζωής. Πως πρέπει να το σεβόμαστε, να μην το σπαταλάμε και να ευγνωμονούμε τον Θεό που μας χάρισε αυτό το πολύτιμο δώρο. Προσπαθήσαμε να σκεφτούμε για μια στιγμή πως θα ήταν η ζωή μας με τα παιδιά αν δεν είχαμε συνέχεια νερό στη διάθεσή σας, παρά μόνο κάποιες ώρες την ημέρα. Δυσκολευτήκαμε η αλήθεια είναι να το παραδεχτούμε πως δεν ζούμε χωρίς νερό και πόσο αλόγιστα το χρησιμοποιούμε.

Μια πλούσια ιστορία για την φύση του νερού μέσα από σπαζοκεφαλιές, παιχνίδια και νεροπινελιές.

δύο σταγόνες νερού

Στην σελίδα του mamasnpapas.gr στο Facebook θα βρίσκεις συνέχεια περιεχόμενο που αφορά τα βιβλία. Παιδικά και ενηλίκων.

Η ιστορία του νερού είναι αρκετά μεγάλη. Γι’ αυτό τον λόγο οι συγγραφείς χώρισαν σε θέματα όσα θέλησαν να γράψουν και τα χώρισαν με εξαιρετικές ασκήσεις- δραστηριότητες. Έτσι, το παιδί κάνει ένα διάλειμμα από την πληροφορία γράφοντας ή ζωγραφίζοντας μέχρι να έρθει η στιγμή να συνεχίσει η ιστορία. Στα δικά μου παιδιά λειτούργησε εξαιρετικά το σύστημα αυτό. Συνήθως τα βιβλία κρύβουν στο τέλος τις δραστηριότητες συγκεντρωμένες. Αυτός ο τρόπος είναι εξίσου λειτουργικός.

Οι δύο σταγόνες νερού σε απίθανες περιπέτειες παρέα με τη γιαγιά Παράδοση.

Αυτό είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και νομίζω θα ακολουθήσουν και άλλες εξίσου σημαντικές στη σειρά αυτή. Μείνετε συντονισμένοι, λοιπόν, μαζί μου αλλά και με τις Εκδόσεις Σαϊτη για να μην χάνετε τα νέα μας!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.