Νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Έχω βάλει σκοπό πριν μπει ο Δεκέμβρης να σας έχω δείξει όλες τις παιδικές κυκλοφορίες πριν μπω σε απόλυτο christmas mood! Τα χριστουγεννιάτικα ήδη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν με τον ταχυδρόμο στο σπίτι μας και εμείς δεν κρατιόμαστε! Εννοείται πως έχουμε στολίσει ήδη το σπίτι μας! Ξέρεις νωρίς νωρίς πάντα εγώ! Οπότε σήμερα θα σου δείξω 3 νέα παιδικά βιβλία από τις Εκδόσεις Διόπτρα, τις οποίες ξεχωρίσαμε και εγώ και τα παιδιά!

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Η Σαραμπέλα και το καπέλο της σκέψης

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Judy Schachner

Το βιβλίο αυτό είναι εκπληκτικό! Αναφέρεται σε όλα εκείνα τα παιδάκια που είναι αφηρημένα στην τάξη, έχουν έλλειψη συγκέντρωσης και συνεχώς ονειρεύονται κάτι Το μυαλό τους πετάει δεξιά και αριστερά και ποτέ μα ποτέ δεν σηκώνουν χέρι να μιλήσουν στην τάξη! Ένα τέτοιο παιδάκι υπήρξε και η συγγραφέας και πολλά σημειώματα από τους δασκάλους της κατέφθαναν στο σπίτι!

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Στην μικρή Σαρανπέλα αρέσει να ζωγραφίζει και να σχεδιάζει! Μόνο αυτό της δίνει χαρά! Είναι μονίμως σκεπτική και το μυαλό της δεν σταματά να δημιουργεί ιστορίες! Ένα βράδυ θα ρθει στον ύπνο της μια φάλαινα, η οποία θα της δώσει τη λύση! ”Αν θες να το μοιραστείς πρέπει να το φοράς!” Κι έτσι έκανε η μικρή ονειροπόλα! Όλο το βράδυ έκοβε, σχεδίαζε, χρωμάτιζε και κολλούσε! Ώσπου την επόμενη μέρα έκανε την αλλαγή στο σχολείο! Σήκωσε πρώτη το χέρι στην τάξη! Και όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό!

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Η ιστορία της μικρής Σαραμπέλας αποδεικνύει ότι τα ονειροπόλα παιδιά και εκείνα που συμμετέχουν λιγότερο στην τάξη είναι δημιουργικά και επινοητικά! Το μόνο που χρειάζονται είναι αυτοπεποίθηση για να θριαμβεύσουν! Όπως ακριβώς και η συγγραφέας του βιβλίου!

Το σύνναιφο που κατάπινε τα ΝΑΙ

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Σοφία Δάρτζαλη Ρένια Μεταλληνού

Την Σοφία Δάρτζαλη είχα την χαρά να την συναντήσω από κοντά στην υπέροχη συνάντηση που διοργάνωσαν οι Εκδόσεις Διόπτρα για εμάς τις μαμαδο bloggers τον μήνα αυτό! Την συμπάθησα και ομολογώ πως με ενθουσίασε η στάση της! Μετριόφρων, γλυκιά και down to earth που λέμε!

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Το βιβλίο της το αγαπήσαμε για την αμεσότητά του! Τι εννοώ? Τα παιδιά μου είδαν στο πρόσωπο της μικρής την δική τους ιστορία! Και πολλά από τα λόγια της αναγνώρισαν πως τα λένε και τα ίδια! Το όχι είναι μια λέξη που την ακούν πολύ και τα δικά μου παιδιά και ομολογώ πως δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου πάνω σε αυτό το ζήτημα! Και εννοείται πως και εκείνα έχουν τις δικές τους μέρες και είναι γεμάτα αρνητισμό!

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Υπάρχει ένα σύννεφο στην ιστορία που πιο πολύ για σύνΝΑΙφο κάνει μιας και κλέβει όλα τα ΝΑΙ της Χλόης, η οποία από Χλόη γίνεται Χλόχι! Πολύπλοκα ακούγονται αλλά δεν είναι! Μέσα από μια διασκεδαστική ιστορία η μικρή Χλόχι θα ξαναβρει τα ΝΑΙ της και θα ξαναγίνει Χλόη! Η Χλόη που ο μπαμπάς και η μαμά αγαπούν πολύ και λατρεύουν να περνούν ποιοτικό χρόνο μαζί της! Και το σύνΝΑΙφο που κατάπινε τα ΝΑΙ θα βγει και πάλι στη βροχή και θα γίνει ένα απλό γκρίζο σύννεφο, το οποίο θα απομακρυνθεί μόλις χαμογελάσει και πάλι ο ήλιος!

Το κουτί της νύχτας

Louise Greig – Ashling Lindsay

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra (7)

Αυτή η ιστορία είναι ιδιαίτερα αγαπητή! Σχεδόν όλα τα παιδάκια φοβούνται το σκοτάδι! Ο μικρός ήρωας της ιστορίας όμως μας έχει ετοιμάσει κάτι πολύ όμορφο που θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά να δουν τη νύχτα με άλλο μάτι!

nea_vivlia_apo_tis_ekdoseis_dioptra

Το κουτί της νύχτας ανοίγει αμέσως μόλις η μαμά καληνυχτίσει τον μικρό Μαξ και τον βάλει για ύπνοσ το κρεβάτι του! Τότε ο Μαξ ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί το κουτί της Νύχτας. Το σκοτάδι ξεχύνεται, η αλεπού εμφανίζεται και χιλιάδες αστέρια φεγγοβολούν και λάμπουν αστραφτερά. Τότε η νύχτα βγαίνει έξω για να παίξει σε αυτή τη μαγευτική ιστορία που διαβάζουμε πριν από τον ύπνο. Προσκαλεί τα παιδιά που φοβούνται το σκοτάδι σε μια νυχτερινή περιπλάνηση στην υπέροχη φύση!

Εδώ μπορείς να δεις όλες τις νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Διόπτρα και να διαλέξεις ποιες θέλεις να διαβάσεις μαζί με το παιδί σου!

Σε φιλώ!

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.