Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά

Το εκπαιδευτικό μουσικό clip «Καθαρά τα δυο μου χέρια τα κρατώ» που δημιούργησε το Dettol και σε συνεργασία με την Έλενα Παπαρίζου έχει ήδη αγαπηθεί από τα παιδιά! Αλλά και τους μεγάλους. Έχει σημειώσει μόλις τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του περισσότερα από 350,000 views στο Facebook και στο YouTube. Μπορεί ένα τραγούδι να είναι εκπαιδευτικό και αποτελεσματικό άραγε; Για πάμε να δούμε! Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά. Dettol & Elena στη στήλη μου για το Σχολείο!

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά

Η επιλογή της αγαπημένης pop Ελληνίδας τραγουδίστριας δεν είναι τυχαία!

Η Έλενα Παπαρίζου χάρη στη ζωντάνια της αλλά και την αγάπη της για τα παιδιά έρχεται ακόμα πιο κοντά στους μικρούς μας φίλους. Yπό τον ρυθμό ενός από τα πιο γνωστά και διαχρονικά τραγούδια ερμηνεύει, στο ρόλο της δασκάλας της Α’ Δημοτικού, το τραγούδι «Καθαρά τα δυο μου χέρια τα κρατώ». Το video clip επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος. 

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά

Μέσα από το εκπαιδευτικό τραγούδι, τα παιδιά μαθαίνουν τους βασικούς κανόνες υγιεινής και συνδυάζουν την υγιεινή των χεριών με μία διασκεδαστική και ευχάριστη διαδικασία.

  • Παιδικά χαμόγελα
  • πολύχρωμες σχολικές τάξεις
  • χορός
  • παιχνίδι στην αυλή
  • ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό μάθημα για την υγιεινή των χεριών και τον σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών

..είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το video clip που δημιουργήθηκε για να εκπαιδεύσει τα παιδιά και να μετατρέψει το πλύσιμο των χεριών σε μία ευχάριστη και διασκεδαστική καθημερινή συνήθεια.

Στο video clip πρωταγωνιστούν τα προϊόντα Dettol, που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης των μικροβίων. Επίσης πρωταγωνιστούν και οι αγαπημένοι μας Ήρωες του Dettol!

Ο Det και η Tol εμφανίζονται πανέτοιμοι να υπερασπιστούν όλους τους μικρούς τους φίλους από τα μικρόβια και τους ιούς!

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά

Το video clip έχει κυκλοφορήσει σε full track version αλλά και σε μία εκδοχή των 20 δευτερολέπτων, όσος είναι δηλαδή ο χρόνος που απαιτείται για να πλύνουν τα παιδιά τα χέρια τους με τον σωστό τρόπο.

Το τραγούδι είναι επίσης διαθέσιμο σε όλες τις μουσικές ψηφιακές πλατφόρμες. Μαζί, κάνουμε το πλύσιμο των χεριών μια καθημερινή, διασκεδαστική συνήθεια ακούγοντας το αγαπημένο μας τραγούδι!

Πώς θα μάθουν τα παιδιά να κρατάνε τα χέρια τους καθαρά

Το πρόγραμμα τρέχει από τα μέσα Μαΐου το Dettol σε συνεργασία με

  • την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος
  • την επιστημονική ομάδα της SciCo (Science Communication)
  • με την έγκριση για την υλοποίησή του από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

έχει σχεδιάσει ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσα στην τάξη για τους μαθητές της Α’ Δημοτικού. 

Απώτερος στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να θέσει τις βάσεις για την ένταξη των κανόνων υγιεινής στην καθημερινότητα των παιδιών και κατ’ επέκταση την προάσπιση της υγείας.

Στο Dettol πιστεύουμε με πάθος στη δύναμη της εκπαίδευσης για τη σωστή υγιεινή.

Για το λόγο αυτό δεσμευόμαστε και επενδύουμε για τα επόμενα 2 χρόνια σημαντικούς πόρους για την ανάπτυξη και την υλοποίηση του Προγράμματος. Στόχος μας μέχρι το τέλος του 2022 οι μαθητές της Πρώτης Τάξης Δημοτικού σε δημόσια σχολεία της Ελλάδας να έχουν υιοθετήσει τους βασικούς κανόνες υγιεινής και να παραμένουν προστατευμένοι.

Γι’ αυτό ξεκινάμε πραγματικά από την αρχή, δηλαδή από τα παιδιά της Πρώτης Τάξης Δημοτικού, που αποτελούν το σήμερα αλλά κυρίως το αύριο!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το website της Πρωτοβουλίας, www.prostasiaprotistaxis.gr.

Dettol
Συνεχίζουμε να προστατεύουμε
Εκπαιδεύουμε σήμερα για ένα ασφαλές αύριο

Follow me on Instagram for more every day!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.