Το σχολείο πάει σχολείο

Το σχολείο πάει σχολείο
Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος επέστρεψαν στα θρανία με την νέα τους κυκλοφορία Το Σχολείο πάει Σχολείο το οποίο έχουμε την χαρά να το κρατάμε στα χέρια μας! Το βιβλίο του Adam Rex και του Christian Robinson School’s First Day of School είναι μία υπέροχη βιβλιοπρόταση να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά ειδικά για εκείνο το παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα στο μεγάλο σχολείο!
ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτές τις μέρες όλοι οι γονείς, ειδικά όσοι έχουμε πρωτάκια στο μεγάλο σχολείο, ανησυχούμε για το πως θα αντιμετωπίσουν τα παιδιά μας το νέο τους σχολείο! Αν θα το αγαπήσουν, αν θα τους εμπνεύσει για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά. Αν θα το σεβαστούν και δεν θα το λερώσουν. Ποτέ κανείς δεν ρωτάει το σχολείο το ίδιο πως νιώθει σαν θα ανοίξουν οι πόρτες τους! Θα μου πεις τρελάθηκες? Το σχολείο δεν έχει ψυχή! Και όμως,  σύμφωνα με τα λεγόμενα του Adam και του Christian έχει ψυχή και μάλιστα ευαίσθητη!
ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα καινούργιο σχολείο με γυαλισμένα πατώματα, αστραφτερά τζάμια , πεντακάθαρους τοίχους και τάξεις που μυρίζουν ακόμη φρέσκια μπογιά και ξύλο! Ο επιστάτης του είναι εκεί πιστός στα καθήκοντά του. Το φροντίζει μέχρι να χτυπήσει για πρώτη φορά το κουδούνι και μπουν τα πιτσιρίκια στις θέσεις τους! Πως νιώθει το σχολείο που κάθε μέρα φιλοξενεί τόσα παιδιά? Κανείς δεν αναρωτήθηκε μέχρι σήμερα μάλλον!..
ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Το σχολείο ανησυχεί και δεν θέλει να το λερώνουν, ούτε να μιλούν άσχημα για αυτό! Αγαπάει, όμως, τα παιδιά γιατί του αρέσουν όλα όσα διδάσκονται αυτά μέσα στις αίθουσες του! Το σχολείο είναι σοφό γιατί ακούει προσεκτικά όλα όσα οι δασκάλες λένε στα παιδιά τους! Και στεναχωριέται όταν κάποιο παιδάκι δεν θέλει να μπει μέσα σε αυτό!
ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Μας άρεσε αυτή ιστορία! Την διαβάσαμε παρέα με τον Ντίνο που έκανε φέτος τα πρώτα του βήματα στο Δημοτικό! Είναι ωραίο να ξέρει πως το σχολείο του δεν είναι απλά 5 τοίχοι που τον φιλοξενούν! Είναι ωραίο να ξέρει πως το σχολείο έχει ζωή, την οποία δανείζεται από τα ίδια τα παιδιά που ζουν μέσα σε αυτό!

Αγαπάμε το σχολείο μας

Το σχολείο του είναι όμορφο γιατί το φροντίζει και το επιμελείται κάποιος επιστάτης και καθαρό γιατί τα παιδιά το σέβονται και δεν το καταστρέφουν! Έτσι θέλω να αντιμετωπίζει και ο ίδιος το σχολείο του! Με σεβασμό και με περισσή αγάπη, όπως και ο επιστάτης που το διατηρεί αξιοπρεπές για αυτόν τον ίδιο!

Καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά του κόσμου με πρόοδο και συνέπεια!

Εύχομαι όλα τα πιτσιρίκια από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο να αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το χώρο που τους φιλοξενεί και που τους μαθαίνει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια της ζωής τους!
Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.