Προορισμός Πλανήτης Γη

planitis_gi

Κρατάμε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό βιβλίο για τον πλανήτη μας, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ίκαρος για το παιδικό βιβλίο! Προορισμός Πλανήτης Γη και σας προσκαλώ να τον εξερευνήσετε μαζί μας, να σκαρφαλώσουμε στα ψηλότερα βουνά και να γευτούμε την εμπειρία των ακραίων καιρικών φαινομένων σε ένα ταξίδι γεμάτο ανακαλύψεις!

planitis_gi

Το αγόρι μου τρελαίνεται για τους πλανήτες, το διάστημα, τους δεινόσαυρους και οτιδήποτε άγνωστο του εξιτάρει τη φαντασία! Ξέρει λίγα πράγματα για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί και ζούμε ωστόσο είναι πάντα πρόθυμος να μάθει περισσότερα! Άλλωστε, βιβλία με εικονογράφηση που ξεδιπλώνουν την φαντασία του πάντα καταλήγουν να είναι τα αγαπημένα του και να τον παίρνει ο ύπνος ξεφυλλίζοντας τα.

planitis_gi (3)

Ο Ντίνος έμαθε νέες λέξεις, όπως, οικοσυστήματα, ισημερινός, προσανατολισμός, ατμόσφαιρα και πόλος! Η ηλικία του είναι ό,τι πρέπει ώστε να αρχίσει να επεξεργάζεται έννοιες της γεωγραφίας και να αντιλαμβάνεται τον κόσμο κατ’ επέκτασιν! Το βιβλίο είναι κατάλληλο όπως καταλαβαίνεις για ηλικίες άνω των 7 ετών!

planitis_gi (1)

Η εικονογράφηση είναι εκπληκτική! Εικόνες ζωντανές θαρρείς και έχουν τραβηχτεί από κάποια φωτογραφική μηχανή! Τα χρώματα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στην φυσική διάσταση των όσων αναφέρονται μέσα καθώς και τα σκηνικά που έχουν εικονογραφηθεί.

planitis_gi (4)

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια λεπτομερή εισαγωγή για να κατανοήσουν τα μικρά παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο τον πλανήτη μας! Τα διάφορα φαινόμενα που συνυπάρχουν και αλληλεπιδρούν σε αυτόν. Τα ψηλότερα βουνά. Τους βαθύτερους ωκεανούς. Το κλίμα. Φαινόμενα όπως τα τσουνάμι, τα ηφαίστεια και οι σεισμοί. Η μεγάλη αφίσα διπλής όψης που βρίσκεται στο πίσω μέρος του βιβλίου μπορεί να κοπεί και να τοιχοκολληθεί στο δωμάτιο του παιδιού! Εμείς το κάναμε ήδη!

planitis_gi (5)

Η συγγραφέας

Η Jo Nelson σπούδασε Μεσαιωνικές γλώσσες στο Cambridge πριν ταξιδέψει ανά τον κόσμο, διδάσκοντας Αγγλικά και Μαθηματικά. Εργάστηκε σε μια εκδοτική εταιρεία και αργότερα την κέρδισε η συγγραφή παιδικών βιβλίων.

Ο εικονογράφος

O Tom Clohosy Cole είναι εικονογράφος στο Λονδίνο και βρίσκει έμπνευση στη ζωγραφική, στη φωτογραφία, τα ταξίδια και το διάστημα.

Το βιβλίο θα το βρεις εδώ!

Σε φιλώ!

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.