Ο ρεβυθοκοντούλης

Ο ρεβυθοκοντούλης
Πριν αποχαιρετήσουμε το νέο έτος η μικρή Stacy ερωτεύτηκε έναν Ρεβυθοκοντούλη! Η μικρή μου αναγνώστρια διάβασε τη νέα κυκλοφορία της Μαρίνας Γιώτη. Αγάπησε τον νέο ήρωα της συγγραφέως που βαφτίστηκε από Κοντορεβυθούλης σε Ρεβυθοκοντούλης! Αρχικά, είχα ενδοιασμούς αρχικά για το αν θα έπρεπε να διαβάσω αυτή την ιστορία στην μικρή μου τετράχρονη. Ξέρω πως η ιστορία είναι λιγάκι σκληρή από μόνη της. Ρίχνοντας μια ματιά κατάλαβα πως η Μαρίνα για άλλη μια φορά κατάφερε να μας διηγηθεί ένα  παραδοσιακό παραμύθι αλλιώς! Και να που αποκτήσαμε και το τρίτο βιβλίο από τη σειρά! Ο Ρεβυθκοντούλης!
Μαρίνα Γιώτη Εκδόσεις Διόπτρα
Την ιστορία του μικρού αυτού αγοριού την είχα διαβάσει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της συνοικίας που έμενα όταν ήμουν 12 χρονών περίπου! Θυμάμαι να νιώθω λύπη καθώς κυλούσαν οι σελίδες. Αναρωτιόμουν ποιος γονιός θα μπορούσε ποτέ να παρατήσει το παιδί του και αν υπήρχαν όντως τέτοιοι γονείς δίπλα μου! Ο μικρός αυτός ήρωας, γιος ενός πολύ φτωχού καλαθοποιού, μαζί με τα αδέρφια του βρέθηκαν ένα βράδυ μέσα στο δάσος ολομόναχοι, μιας και οι γονείς τους επέλεξαν να τους αφήσουν εκεί αφού δεν είχαν ούτε φαγητό να τους δώσουν την επόμενη ημέρα!…

ή μήπως όχι τελικά?

Εκδόσεις Διόπτρα
Η πραγματική ιστορία μας αφηγείται πως ο Κοντορεβυθούλης βρέθηκε μια νύχτα μέσα σε ένα δάσος με τα αδέρφια του αφού τους παράτησαν οι γονείς τους! Ύστερα από πολύ περπάτημα και μεγάλη πείνα έφτασαν μπροστά στο τεράστιο σπίτι του ξακουστού γίγαντα. Αυτός τους κράτησε και την επόμενη μέρα γιατί ήθελε να τους πουλήσει στο παζάρι για να πάρει πολλά λεφτά! Ο μικρός, όμως, κατάφερε να τον ξεγελάσει. Έκλεψε τις μαγικές του μπότες που έτρεχαν γρήγορα σαν τον άνεμο. Μπόρεσε να μαζέψει πολλά λεφτά ώστε να ταΐσει όλη του την οικογένεια και να γυρίσουν με τα αδέρφια του πίσω στο σπίτι!
Εκδόσεις Διόπτρα

Ο Φάνης Μπούφος

Η Μαρίνα Γιώτη και ο δύσπιστος ντετέκτιβ ο Φάνης δεν μπορούσαν να χωνέψουν αυτή την ιστορία. Πόσο μάλλον να πιστέψουν πως δυο γονείς θα μπορούσαν ποτέ να παρατήσουν τα παιδιά τους μόνα τους μέσα στο δάσος! Ύστερα από πολύ ψάξιμο, ο Φάνης κατάφερε να μάθει τι έγινε πραγματικά και πως κατάφεραν ο Κοντορεβιθούλης και αδέρφια του να επιστρέψουν πίσω!
Εκδόσεις Διόπτρα

Το δίδαγμα

Το παραμύθι αλλιώς αυτό μας διδάσκει πως ο φόβος υπάρχει μέσα μας μόνο όσο το επιτρέπουμε εμείς οι ίδιοι και πως το μόνο αντίδοτο του φόβου είναι η αγάπη! Θαυμάσαμε το θάρρος του μικρού, την πίστη του στον εαυτό του και το πόσο πολύ ήθελε να βοηθήσει την οικογένειά του! Και είπαμε για μία ακόμη φορά πως η αγάπη είναι για να μοιράζεται και πως όταν μοιράζεται μεγαλώνει όλο και πιο πολύ! Όπως ακριβώς μας τα λέει και η αγαπημένη μας συγγραφέας!
Ρίξε μια ματιά στο βιβλίο εδώ και δώσε την ευκαιρία στο παιδί σου να γνωρίσει την ιστορία του γενναίου Ρεβυθοκοντούλη που έδειξε απίστευτη γενναιότητα και κατάφερε να βοηθήσει με την εξυπνάδα του την οικογένειά του!
Εκδόσεις Διόπτρα Μαρίνα Γιώτη

Εδώ μπορείς να δεις όλες τις ιστορίες της Μαρίνας Γιώτη που έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα!!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.