6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου-νέο μέλος στην οικογένεια

6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου-νέο μέλος στην οικογένεια

Πραγματικά δεν το πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή που σου γράφω αυτό εδώ το blogpost, έχω ένα μικρό παιχνιδιάρικο κουτάβι στα πόδια μου, το οποίο θέλει απίστευτα να παίξω μαζί του. Η οικογένειά μου, θεωρώ ότι ακόμα σταυροκοπιέται για το πώς δέχτηκα να υιοθετήσουμε ένα σκύλο. Το δέχτηκα βέβαια είναι σχετικό. Οπότε, ας τα πάρουμε όλα ένα ένα από την αρχή. Κάθισε αναπαυτικά, διότι πρόκειται να πούμε πολλά σήμερα εδώ στο mamasnpapas. 6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου και νέο μέλος στην οικογένεια μας. Με αυτό εδώ το post καλωσορίζω τον Σώτο, aka #sotos_special στη στήλη μου Οικογένεια, ο οποίος μας έχει πάρει το μυαλό όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Όσο ήμουν ακόμα παιδί

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στη ζωή μου δεν έχω έρθει σε επαφή με σκύλο. Στη δική μου οικογένεια δεν υπήρχε επιθυμία για υιοθεσία σκύλου. Ο μπαμπάς μου δεν είχε σίγουρα τέτοιες ανησυχίες, ενώ το Ρουλάκι μου από την άλλη είναι πολύ ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα και γενικά από τότε που την είχε δαγκώσει ένα κακοποιημένο σκυλί στο χωριό, δεν τα θέλει καθόλου. Λέω κακοποιημένο, διότι ήταν μια περίπτωση ενός ανθρώπου που ζούσε στο χωριό, ο οποίος εκμεταλλευόταν το ζώο μόνο για κυνήγι και φύλαξη. Βρώμικο πολύ το σκυλί και πολύ πεινασμένο σίγουρα.

Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου και νέο μέλος στην οικογένεια

Δεν είσαι υποχρεωμένος να υιοθετήσεις ένα σκύλο. Είσαι υποχρεωμένος, όμως, αν το κάνεις, να τον φροντίζεις.

Έτσι, λοιπόν, δεν έγιναν ποτέ συζητήσεις να έχουμε σκύλο. Δεν είχε κανείς ανάγκη από την οικογένεια για κάτι τέτοιο. Μόνο ένα καναρίνι μας είχε φέρει ο μπαμπάς μου μια φορά, τον Rambo. Έτσι, ήθελε να τον ονομάσουμε, ίσως γιατί του άρεσε πολύ ο Silvester Stalone εκείνη την εποχή (χαχα).Του άρεσε γιατί κελαηδούσε πολύ ωραία. Άλλωστε, όπως πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν να κάνουν παιδιά, πολύ συνειδητά, έτσι κι εμείς δεν θέλαμε κατοικίδιο. Επίσης, πολύ συνειδητά. Είναι πολύ ok αυτό. Φαντάζομαι συμφωνείς.

Φτάνοντας, λοιπόν, στο σήμερα έχω να σου πω, πως όντως δεν είχα ποτέ την ανάγκη, εγώ προσωπικά, να αποκτήσω έναν σκύλο. Ο Δημήτρης, από την άλλη, τα τελευταία δύο χρόνια, είναι κάτι που το συζητούσε πολύ και προφανώς το δούλευε μέσα του. Ειδικά, από τότε που συναντήσαμε τη Μίκα, ένα πανέμορφο και αξιολάτρευτο pomeranian, όλη η οικογένεια έδειχνε τεράστια αγάπη για το γλυκό αυτό μικρό σκυλάκι. Τα παιδιά έπαιζαν πολύ μαζί της όποτε είμασταν μαζί κι εγώ ήθελα πολύ να την παίζω ή να την πηγαίνω βόλτα, αλλά μέχρι εκεί. Συνέχιζα να είμαι κάθετα αρνητική παρά τις ερωτήσεις του Δημήτρη τύπου ” να πάρουμε κι εμείς ένα σκυλάκι σαν τη Μίκα;!”

Ποιος πήρε την απόφαση να υιοθετήσουμε σκύλο

Ένα ωραίο απόγευμα στο σπίτι και μετά από μια πολύ απαιτητική ημέρα στη δουλειά έρχεται η κόρη μου και μου ανακοινώνει ότι αύριο φτάνει από την Κατερίνη το mini pincher μας. Έκανα πως δεν άκουσα με την πρώτη. Έπειτα, λίγο αργότερα θυμήθηκα όλες τις συζητήσεις που έκανε ο Δημήτρης τις προηγούμενες ημέρες. Βασικά, όχι συζητήσεις, πιο πολύ ανακοινώσεις τύπου θέλω πολύ να έχουμε ένα σκυλάκι και καλά για τα παιδιά και μπλα μπλα μπλα. Παρά τις αρνητικές μου δηλώσεις, εννοείται, ότι δεν με άκουσε διότι αν του μπει κάτι στο κεφάλι θα το κάνει. Τελεία και παύλα και κυρίως δημοκρατικά. Βέβαια, να ξέρεις το ίδιο ισχύει και στη δική μου περίπτωση πια. Αμ! Πώς!

Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου και νέο μέλος στην οικογένεια

6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου-νέο μέλος στην οικογένεια

Είσαι έτοιμος- η να υιοθετήσεις έναν σκύλο;

Αν ρωτάς εμένα, θα σου πω πως ποτέ δεν ήμουν έτοιμη να υιοθετήσω ένα σκύλο. Τον πρώτο μήνα υιοθεσίας ήταν αποκλειστική φροντίδα του Δημήτρη. Έλειπε πολύ από το σπίτι το διάστημα αυτό, οπότε τον έπαιρνε παντού μαζί του. Ήταν αυτοκόλλητοι. Δεν ήξερα καθόλου πώς πρέπει να του συμπεριφερθώ, τι χρειάζεται, πότε θέλει να παίξει ή πώς ξέρει αυτός να παίζει. Άγνοια λέγεται αυτό ή καλύτερα αγνωσία. Καθώς περνούσαν οι μέρες, αναλάμβανα όλο και περισσότερο κάποιες από τις υποχρεώσεις του. Ωστόσο, την κύρια φροντίδα του μέχρι και σήμερα την έχει ο Δημήτρης. Η επίσκεψη στον κτηνίατρο, η βόλτα και οι αγορές που χρειάζεται είναι δική του ευθύνη αποκλειστικά.

Με τον καιρό, συνήθισα απόλυτα το μίνι πινσεράκι μας! Είναι αναπόσπαστο κομμάτι ΚΑΙ της δικής μου καθημερινότητας. Κάθε πρωί του βάζω εγώ να φάει και έπειτα ασχολούμαι μαζί του μέχρι να ολοκληρώσω τον πρωινό μου καφέ. Στις πρωινές δουλειές στο σπίτι με ακολουθεί παντού και ανυπομονεί να αρχίσω να παίζω με το ξεσκονόπανο μαζί του. Δεν το φτάνει και τρελαίνεται. Έπειτα, μόλις επιστρέψω σπίτι από τη δουλειά, αν δεν τον έχει ταΐσει ο Δημήτρης ή τα παιδιά, ξέρει πως θα του δώσω πέντε έξι κροκέτες παραπάνω μόλις ακολουθήσει σωστά ότι του πω.

Στο Instagram μπορείς να τον βλέπεις καθημερινά στα stories! Οι άνθρωποι που με βλέπουν εκεί τον έχουν ήδη αγαπήσει και μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές, που μου ζητούν να ανεβάσω περιεχόμενο με αυτόν.

Μια μεγάλη αλήθεια για όσους δεν νιώθουν την ανάγκη να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο

Το γεγονός ότι δεν ήθελα να υιοθετήσουμε σκύλο, δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ ή ότι δεν συμπονώ τα σκυλάκια, ούτε ότι δεν σέβομαι την ύπαρξή τους. Δεν με κάνει μη φιλόζωη. Μην μπερδευόμαστε. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που έχουν κατοικίδιο και δεν το θεωρούν ισότιμο μέλος της οικογένειας. Τουναντίον. Τα κλειδώνουν στο σπίτι και φεύγουν διακοπές, δεν επισκέπτονται τον κτηνίατρο τακτικά και αρκετοί τα έχουν να γαυγίζουν στις ταράτσες. Τα βλέπουμε και τα ακούμε καθημερινά στη γειτονιά μας. Δεν ασχολούνται μαζί τους και δεν τα φροντίζουν όπως πρέπει ή όσο πρέπει. Πάντα υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις, άλλωστε.

6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου και νέο μέλος στην οικογένεια

Πάντα πίστευα ότι είμαι αρκετά φιλόζωη, μιας και όποτε οι φίλοι μου είχαν δικό τους κατοικίδιο ένιωθα μια ζεστασιά απέναντι σε αυτό. Σκύλος ή γάτα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει ότι όποιος θέλει ζώο για συντροφιά πρέπει να αναγνωρίζει ότι έχει ευθύνες. Τις ίδιες σχεδόν ευθύνες που έχει και ένας γονέας απέναντι στο παιδί του. Να το αγαπά, να το σέβεται, να το υπολογίζει, να το φροντίζει, να διασκεδάζει μαζί του, να μπορεί να σταθεί στην κοινωνία με αξιοπρέπεια. Θα μου πεις το σκυλί δεν χρειάζεται να ξέρει να σταθεί στην κοινωνία. Και θα σου πω πως έχεις λάθος αντίληψη.

Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου και νέο μέλος στην οικογένεια μας

Σαφέστατα και το σκυλί πρέπει να γνωρίζει από όρια, αλλά και από το πώς πρέπει να συμπεριφερθεί όταν θα βγει από το σπίτι. Αν κάνεις μια βόλτα σε πάρκο σκύλων, θα μπορέσεις να δεις αμέσως τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κοινωνικό σκυλί και σε ένα σκυλί που δεν ξέρει πώς να συμπεριφερθεί στα υπόλοιπα σκυλιά.

Όρια και κανόνες

Ένα κατοικίδιο στο σπίτι χωρίς κανόνες και όρια είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα μέσα σε αυτό, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει. Αν πιστεύει κάποιος ότι δεν είναι ικανός να το εκπαιδεύσει όπως αυτός νομίζει ότι καλό είναι να λειτουργεί μέσα στο σπίτι του, τότε θα πρέπει να συμβουλευτεί έναν ειδικό. Εμείς, καλέσαμε τον πρώτο μήνα που πήραμε τον Σώτο μια εκπαιδεύτρια στο σπίτι μας, η οποία μας έδωσε τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές. Ωστόσο, δεν είχαμε την ανάγκη να τη συναντήσουμε περισσότερο, μιας και λίγο μας τα χάλασε προς το τέλος της συνάντησής μας. Επίσης, θεωρώ ότι η χρέωση της επίσκεψής της για μιάμιση ώρα στα 70€ δεν δικαιολογείται.

Πιστεύω ακράδαντα, μετά από τρεις μήνες με το Σώτο, ότι το σκυλί μεγαλώνει και συμπεριφέρεται όπως το μάθεις. Όπως ακριβώς και τα παιδιά σου φυσικά, αν έχεις. Επίσης, το ίδιο το σκυλί θέλει να έχει τη ρουτίνα του όσον αφορά το φαγητό και τη βόλτα του. Το δικό μας, επειδή είναι κουτάβι τώρα που έχει ολοκληρώσει όλα τα πρώτα εμβόλια, το βγάζουμε βόλτα τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα. Καταλαβαίνω απόλυτα ότι τα ωράρια εργασίας αρκετών από εμάς μπορεί να είναι αναστατωμένα, ωστόσο καλό είναι να μένουμε όσο το δυνατόν πιο πιστοί στο πρόγραμμα.

Τι έξοδα έχει ένας σκύλος άραγε;

Σίγουρα χρειάζεται να έχεις μια οικονομική άνεση, ώστε να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του νέου σου φίλου. Αν δεν σου φτάνει ο μισθός σου για εσένα, τότε σίγουρα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά. Είναι ακριβό σπορ να έχεις κατοικίδιο, κατά την ταπεινή μου γνώμη. Εκτός και πιστεύεις ότι το μόνο που πρέπει να του παρέχεις είναι φαγητό και νερό. Θα σημειώσω όσα μέχρι τώρα πιστεύω ότι πρέπει να παρέχεις πάγια στο σκυλάκι σου:

  • το φαγητό του. Υπάρχει τεράστια ποικιλία όσον αφορά την τροφή του σκύλου σου. Εκτός από την ξηρά τροφή ή την κατεψυγμένη τροφή, μπορείς να βρεις απίστευτα πολλές λιχουδιές στα Pet Shop, σε φυσικά ή σε ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως snacks και λιχουδιές. Θα πάθεις πλάκα από τους συνδυασμούς πραγματικά. Cranberries με στρουθοκάμηλο, κοτόπουλο με σολομό, γλυκοπατάτα με κοτόπουλο και πολλά ακόμη. Τα σκυλάκια τρελαίνονται για αυτά. Ο δικός μας ξέρει πως όταν γυρίσω από τη δουλειά και κάνουμε το πρώτο παιχνίδι, θα του δώσω και μια λιχουδίτσα. Το πώς κουνάει την ουρά του δεν περιγράφεται με λόγια.
  • μπολ για τροφή και νερό. Έχουμε τα σταθερά μπολάκια στο σπίτι μας, αλλά και από ένα σετ στο αυτοκίνητο σε περίπτωση που φάει κάποιο από τα γεύματά του εκτός σπιτιού.
  • η μηνιαία αποπαρασίτωση. Θα έπρεπε να την έχω πρώτη στη λίστα μιας και είναι πολύ σημαντική για την υγεία του σκύλου, αλλά και των υπόλοιπων μελών που ζουν μαζί του. Ο έλεγχος και η πρόληψη είναι απαραίτητοι τόσο για τα εξωπαράσιτα (ψύλλοι και τσιμπούρια) όσο και για τα ενδοπαράσιτα (εχινόκοκκος, σκουλήκια, τριχοβεζοάρια). Αυτό γίνεται στον κτηνίατρο και εμείς κλείνουμε κάθε φορά την επόμενη επίσκεψή μας έγκαιρα. Διότι και στα κτηνιατρεία υπάρχει αναμονή. Ω, ναι! Αφού τα 7 στα δέκα σπίτια πια, έχουν κατοικίδιο.
  • σωματική υγιεινή. Το μπάνιο με τα δικά του κατάλληλα σαμπουάν είναι απαραίτητη φροντίδα. Αν μπορείς να το καταφέρεις μόνος σου τότε γλιτώνεις ένα έξοδο. Αν όχι, σχεδόν σε κάθε γειτονιά υπάρχουν πολύ ωραία κομμωτήρια σκύλων είτε ανεξάρτητα είτε μέσα στα Pet Shop. Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσεται και η στοματική υγιεινή. Υπάρχει ειδική κρέμα και βουρτσάκι για το καθάρισμα των δοντιών του. Το δικό μας κουταβάκι έμαθε από νωρίς να τον περιποιούμαστε πολύ και έτσι είναι μια αγαπημένη του συνήθεια σίγουρα. Ειδικά, μετά που το σκουπίζουμε και το χαϊδεύουμε για αρκετά λεπτά της ώρας.
  • εμβόλια και εξετάσεις ετησίως ή όποτε κρίνεται απαραίτητο. Δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις φαντάζομαι πάνω στο ζήτημα αυτό.
  • κρεβάτι ή πάρκο. Το σκυλί πρέπει να έχει το χώρο του, στον οποίο θα μπορεί να πηγαίνει να ξεκουράζεται ή να παίζει με τα παιχνίδια του. Ένα άνετο κρεβάτι κατάλληλο για τις διαστάσεις του, στο οποίο θα μπορεί να ρίχνει ύπνο τρικούβερτο! (χεχε)
  • αδιάβροχες πάνες εκπαίδευσης τουαλέτας, ώστε να μάθει να κατουράει και να κάνει κακά μόνο σε εκείνο το σημείο μέσα στο σπίτι. Αν θέλεις μπορείς να αγοράσεις και βρακάκια.

6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου-νέο μέλος στην οικογένεια

  • παιχνίδια. Χωρίς παιχνίδια δεν μπορεί ένα σκυλάκι να διασκεδάσει. Άσε που θα θέλει να δαγκώσει όλα τα παπούτσια ή τις παντόφλες σας. Είναι απαραίτητα και αυτά για την ανατροφή του. Κυκλοφορούν απίστευτα πολλά μασητικά και άλλα στο εμπόριο, τα οποία βοηθούν και στη νοητική ανάπτυξή του. Σίγουρα, θα πρέπει να τα ανανεώνεις συχνά, διότι όλα θα μπορεί να τα κομματιάσει ή να τα φθείρει με τα δόντια του.
  • σακουλάκια για τα κακά του. Αυτό θα πρέπει να είναι μόνιμο αξεσουάρ είτε στην τσάντα σου είτε ως προέκταση στο λουρί του. Δεν γίνεται να βγεις βόλτα χωρίς σακουλάκια. Μην λέμε τα αυτονόητα τώρα.
  • κολόνια σκύλου. Αμέ! Και ο σκύλος θέλει το άρωμά του ή μάλλον εσύ το θέλεις αν σου αρέσει να μοσχοβολάει το σκυλί σου. Εμάς πάντως όλοι αναρωτιούνται πώς γίνεται να μυρίζει τόσο ωραία ο σκύλος μας!
  • λουράκια (ή αλλιώς οδηγοί) σε διάφορα χρώματα και περιλαίμια έτσι για να έχετε να αλλάζετε.
  • κολάρο για ψύλλους και τσιμπούρια, το οποίο έχει σχεδόν7 μήνες προστασίας. Έτσι, το ζωάκι μας μπορεί να παίζει ελεύθερα και με προστασία στη φύση.
  • ταυτότητα. Το σκυλάκι θα πρέπει να έχει ταυτότητα με το όνομά του στο περιλαίμιο, αλλά και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας σε μια από τις δύο μεριές.
  • μικροτσιπ. Είναι μια μικρή κάψουλα (όσο ο κόκκος ενός ρυζιού) που αποτυπώνει έναν μοναδικό δεκαπενταψήφιο κωδικό για κάθε ζώο. Ο ακριβής επιστημονικός όρος είναι ‘‘συσκευή αναμετάδοσης και αναγνώρισης ραδιοσυχνοτήτων’‘. Δεν έχει μπαταρία και δεν απαιτεί ισχύ. Δεν επιβαρύνει την υγεία του σκύλου ούτε τον ενοχλεί. Δεν είναι GPS, αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Σε περίπτωση που χαθεί ο σκύλος αυξάνονται οι πιθανότητες να βρεθεί και να επιστραφεί σε εσάς, καθώς εκεί θα έχουν εισαχθεί όλα τα στοιχεία επικοινωνίας που θα έχετε δώσει εσείς ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας. Είναι ο δικός του αριθμός ταυτότητας, όπως ακριβώς έχουμε και εμείς!
  • υγρομάντηλα για τσίμπλες και αυτιά. Είναι χρήσιμα για να καθαρίζετε τις τσίμπλες από τα ματάκια του αλλά και τα αυτιά του στο εσωτερικό. Πάντα με ευλάβεια και μεγάλη προσοχή μην το τραυματίσουμε.
  • δροσερό πατάκι ή χαλάκι. Συνήθως είναι πλαστικό. Τους αρέσει να ξαπλώνουν εκεί τους καλοκαιρινούς μήνες, διότι δροσίζονται.

Στην κατηγορία των αξεσουάρ σίγουρα υπάρχουν πολλά έξοδα που μπορείς να κάνεις. Ωστόσο, θεωρώ πως έχω καλύψει σίγουρα τα απαραίτητα.

6 Οδηγίες για υιοθεσία σκύλου και νέο μέλος στην οικογένεια

Πολύ σημαντικό είναι να αναφέρω πως, κανονικά, όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να είναι σύμφωνα με την υιοθεσία ενός σκυλιού στην οικογένεια. Από την άλλη, θα πρέπει να ξέρεις τι είδος σκυλιού θέλεις να υιοθετήσεις, καθώς κάθε ράτσα και κάθε μέγεθος έχεις τις δικές τις ανάγκες και απαιτήσεις. Για παράδειγμα, ένας μεγαλόσωμος σκύλος έχει μεγαλύτερες ανάγκες στη διατροφή και στην αποπαρασίτωσή του, οπότε και τα έξοδά του αυξάνονται. Επίσης, αν θέλουμε να είναι και φύλακας θα πρέπει να υπολογίσουμε τα έξοδα της εκπαίδευσής του, αλλά και τον χρόνο που χρειάζεται για την προπόνηση.

Γενικότερα, η υιοθεσία ενός σκύλου δεν απαιτεί μόνο χρήματα αλλά και χρόνο!

Τι κουτάβι υιοθετήσαμε εμείς

Ο Δημήτρης, επέλεξε το mini pincher, το οποίο ερωτεύτηκε μετά από μία φωτογραφία που του έστειλε μια γνωστή. Η μαμά και ο μπαμπάς της είχαν γεννήσει πολλά κουταβάκια και η ίδια δεν μπορούσε (υποθέτω) να τα κρατήσει. Ουσιαστικά, πληρώσαμε τη γέννα και το πρώτο εμβόλιο μέχρι να έρθει στα χέρια μας.

Μελέτησε πολύ για τη συγκεκριμένη ράτσα πριν το πάρει. Πόσο μπορεί να μεγαλώσει, μέχρι πόσα κιλά μπορεί να πάει, πώς του αρέσει να παίζει και τα λοιπά. Του αρέσει να ενημερώνεται με βίντεο στο YouTube και έχει στενή επαφή με το κορίτσι που έχει τη μαμά και τον μπαμπά του του Σώτου στο σπίτι της. Κάποιοι παράγοντες που βοήθησαν ώστε να υιοθετήσουμε μίνι πίνσερ είναι το ότι δεν μεγαλώνουν πολύ (θα φτάσει το πολύ 6 κιλά) άρα δεν θα έχουμε θέμα χώρου στο διαμέρισμα και επίσης δεν μαδάει η τρίχα του καθόλου. Να και κάτι στο οποίο με υπολόγισε!

Η επικοινωνία με την κοπέλα που έχει τη μαμά και το μπαμπά του Σώτου είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς που θα ζήσουμε για πρώτη φορά με ένα ζωάκι στο σπίτι μας. Μας βοήθησε πολύ το πρώτο διάστημα, δίνοντάς μας πληροφορίες αλλά και συμβουλές.

Μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες ενός σκύλου;

Ο σκύλος θέλει το χρόνο σου

Αν δεν έχεις ελεύθερο χρόνο να ασχοληθείς με το κατοικίδιο, τότε μην μπεις στον κόπο να το κάνεις. Εμείς είμαστε τέσσερα άτομα τα οποία έχουμε πέσει πάνω από το Σώτο και τον παίζουμε, συνυπάρχουμε μαζί του στο σπίτι και τον φροντίζει ο καθένας στο κομμάτι του. Όλη η οικογένεια σύσσωμη για τον Σώτο. Τα παιδιά μας είναι πολύ ενεργά στην ανατροφή του κουταβιού. Συμμετέχουν σε ό,τι τον αφορά και χαίρομαι, διότι για άλλη μια φορά βλέπω πόσο υπεύθυνα παιδιά έχουμε γαλουχήσει.

Ο σκύλος θέλει αγάπη και παιχνίδι

Το σκυλάκι θέλει να νιώσει την αγάπη σου και πολλές φορές απαιτεί με τον τρόπο του την προσοχή σου. Εμένα με κυνηγάει με ένα παιχνίδι του παπούτσι πλαστικό που το μασουλάει συνέχεια. Του αρέσει να το δαγκώνει και εγώ να κάνω ότι του το παίρνω. Μόλις πέφτει από τα χέρια του μου το φέρνει υπομονετικά. Και πάλι από την αρχή ξεκινάει το παιχνίδι. Από την άλλη, από τον Δημήτρη ζητά αγκαλιές και χάδια. Μπορούν να καθίσουν με τις ώρες στη Lazy Boy και να τους πάρει ο ύπνος αγκαλιά. Τέλος, του αρέσει να τον χαϊδεύεις και συνήθως γυρίζει ανάποδα σηκώνοντας τα πόδια ψηλά!

Πόσες φορές χρειάζεται να βγει βόλτα;

Συνήθως, το κάθε σκυλί χρειάζεται 2 με 4 βόλτες καθημερινά, ώστε να ρυθμίσει την τουαλέτα του και να μη λερώνει στο σπίτι. Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από ένα σκυλί να μη λερώνει ή να μην κάνει ζημιά. Σίγουρα το πρώτο διάστημα συμβίωσης θα λερώσει και θα χαλάσει διάφορα μέσα στο σπίτι. Εμείς, ήδη, μετράμε δύο καλώδια φόρτισης, δύο ζευγάρια havaianas, και ένα καλώδιο ethernet.

Για αρχή, αυτά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Μόλις ξεκίνησε ένας νέος κύκλος για εμάς παρέα με το σκυλάκι μας, ο οποίος θα κάνει πολύ καιρό να κλείσει! Οπότε, θεωρώ πως θα ακολουθήσουν και άλλες εμπειρίες εδώ στο mamasnpapas τις οποίες θα μοιραστώ με χαρά μαζί σας!

Till next time, stay safe! Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.