Καθημερινά μαθήματα ζωής από το Μυστικό

Καθημερινά μαθήματα ζωής από το Μυστικό

Εσύ που με διαβάζεις από το 2014 που έκανα τις πρώτες μου δημοσιεύσεις εδώ στο mamasnpapas.gr θα ξέρεις πως το Μυστικό με καθοδηγεί εδώ και χρόνια. Ίσως να είναι το μόνο βιβλίο που έχω διαβάσει τόσες πολλές φορές. Συνέχεια ανατρέχω σε αυτό και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω λάβει πίσω καθημερινά μαθήματα ζωής παρέα με το Μυστικό. Αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα γιατί μιλάω. Δεν πειράζει. Έλα να σε πάρω μαζί μου σε ένα ακόμα ταξίδι προς το ανεξήγητο, τις ενέργειες, τα μυστικά και τα μαθήματα ζωής. Καθημερινά μαθήματα ζωής από το Μυστικό και τις Εκδόσεις Πεδίο.

Καθημερινά μαθήματα ζωής από το Μυστικό

Καθημερινά μαθήματα ζωής παρέα με το Μυστικό, αλλά ποιο μυστικό, ξέρεις?

Ας γυρίσω λίγο το χρόνο πίσω..

Ας μεταφερθούμε για λίγο νοερά στο 2011. Μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα. Μια χρονιά γεμάτη εκπλήξεις, όνειρα που πραγματοποιούνται, ένα μωρό στην κοιλιά, ένα μεταπτυχιακό που ξεκινά και ένας θρησκευτικός γάμος. Μια υπέροχη τριώροφη μονοκατοικία να στεγάζει την οικογένειά μας, σε μια όμορφη και ήσυχη γειτονιά με μια σοφή γειτόνισσα, την λατρεμένη μου Κυρία Ευγενία, αλλά και ένα παλιό αλλά τόσο όμορφο εντός απέναντί μας σπίτι, με μια τεράστια αυλή γεμάτη ελιές.

Μεταφερόμαστε στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, λοιπόν, σε έναν δρόμο που ακόμα δεν είχε όνομα και μια γειτονιά που μέχρι και σήμερα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Είναι νωρίς το πρωί και έχω ανοίξει τα παράθυρα στον επάνω όροφο. Μια γλυκιά φυσιογνωμία μου γνέφει και με προσκαλεί για καφέ. Είναι η Έλσα, η νεραϊδομαμά, όπως την έχρισα λίγες μέρες αργότερα. Μια γυναίκα που με έκανε να δω τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Τρομερά πολύ διαφορετικά όμως.

Το μυστικό ήρθε στη ζωή μου να πάρει θέση μια για πάντα.

καθημερινά μαθήματα ζωής από το μυστικό

Αγόρασε το βιβλίο από εδώ .

Με την Έλσα έχουμε ανταλλάξει πολλές κουβέντες. Από εκεί που δεν το περιμένει κανείς, είναι από εκείνες τις σχέσεις που νιώθεις ότι ξέρεις τον συνομιλητή σου από πάντα που λέμε. Λίγα έλεγα, πολλά καταλάβαινε. Άκουγε πολύ. Είχε απίστευτο αυτί η Έλσα. Δεν διέκοπτε ποτέ. Ήρεμη φωνή γεμάτη σιγουριά και σταθερότητα. Η Έλσα είναι η φίλη που θα ήθελα να είχα για πάντα στη ζωή μου. Η μοίρα, όμως, ήθελε να τη ζήσω μόνο για 2 χρόνια και μετά να χωριστούμε λόγω χιλιομετρικών αποστάσεων. Η Έλσα δεν έχει καμία σχέση με τα Social Media νομίζω. Ή τουλάχιστον δεν την έχω ανακαλύψει ακόμα.

Μου χάρισε το Μυστικό. Διάβασέ το μου είπε. Το έχεις ανάγκη. Μην σταθείς πολύ στα παραδείγματα μου είπε. Κάποια δεν θα σε πείσουν. Άνοιξε το μυαλό σου και πιάσε το βαθύ νόημα. Και αυτό έκανα. Το Μυστικό βέβαια το είχα εγώ στο σπίτι μου ήδη. Μου το είχε χαρίσει μια συμφοιτήτριά μου ένα μήνα αφού έχασα τον μπαμπά μου. Το είχα ξεφυλλίσει σαν περιοδικό. Δεν συγκράτησα και πολλά και αυτό που είχα σκεφτεί εκείνη τη στιγμή που το έκλεισα είναι ”ok, μπουρδολογίες”. Μόλις 3 χρόνια μετά ήμουν έτοιμη να το γνωρίσω πραγματικά.

Καθημερινά μαθήματα ζωής από το μυστικό

Η σειρά των βιβλίων αυτών είναι ακριβώς αυτός ο τίτλος. Αυτό σου μαθαίνουν. Μέσα από παραδείγματα ανθρώπων, μέσα από λάθη, από αποτυχίες, από επιτυχίες έρχεσαι ένα βήμα πιο κοντά στο βαθύτερο νόημα της ζωής. Θυμάσαι λέξεις όπως ευγνωμοσύνη, όνειρα, στόχοι, μέλλον, ενέργεια, σκέψεις, ευτυχία, αρμονία, Φυσικοί Νόμοι του Σύμπαντος, αρχές, σαφήνεια, κατανόηση, φροντίδα, σοφία, κυριαρχία, συναισθήματα και πόσα υπέροχα ακόμη.

Αγόρασε το βιβλίο από εδώ.

Το Μυστικό θα σε αγγίξει περισσότερο αν είσαι σε μια πολύ κρίσιμη φάση της ζωής σου. Αν έχεις όρεξη για ενδοσκόπηση, προβληματισμό. Αν είσαι έτοιμη να ακούσεις πράγματα πολύ διαφορετικά από όσα πίστευες μέχρι σήμερα. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις τις απόψεις σου. Ούτε να τα ενστερνιστείς. Όχι φυσικά. Ο καθένας άλλωστε παίρνει από κάθε βιβλία αυτό που του ταιριάζει. Στην δικιά μου περίπτωση η συγκεκριμένη σειρά βιβλίων είχε πολλά να μου δώσει.

Καθημερινά μαθήματα ζωής από το Μυστικό

Όρισε αυτό σαν αρχή στη ζωή σου..

Τα συναισθήματα που έχουμε μέσα σας είναι αυτά που έλκουν το αύριο που θα ζήσουμε. Η ανησυχία έλκει περισσότερη ανησυχία. Το άγχος έλκει περισσότερο άγχος. Η δυστυχία περισσότερη δυστυχία. Η έλλειψη ικανοποίησης έλκει περισσότερη έλλειψη ικανοποίησης.

Είμαι ότι δηλώνω είχα γράψει και πόσο μα πόσο συμφωνώ ακόμα και σήμερα, 4 χρόνια μετά!

Ο Αριστοτέλης είχε πει πως η ευτυχία εξαρτάται από τον εαυτό μας και δεν μπορούμε παρά να μην συμφωνήσουμε με τον αρχαίο φιλόσοφο. Λέμε το ίδιο με πολλά διαφορετικά λόγια καθημερινά. Το Μυστικό λέει πως η ζωή μας είναι μια αντανάκλαση όσων έχουμε μέσα μας. Κάθε περίσταση, κάθε άτομο και κάθε κατάσταση που έλκουμε και βιώνουμε βασίζεται σε αυτό που υπάρχει μέσα μας.

Το Μυστικό και ο Νόμος της Έλξης

Ο Νόμος της Έλξης θέλει να ελκύουμε ότι εκπέμπουμε. Και πραγματικά αυτό έχω παρατηρήσει πως γίνεται. Χρειαζόμαστε έναν Ονειρόκηπο. Έτσι τον έχω βαφτίσει εγώ, εσύ μπορείς να του δώσεις έναν άλλο τίτλο. Εκεί μέσα μπορώ να χτίσω όσα έχω ονειρευτεί. Όσα ποθώ. Όσα με έχουν κάνει την Εύη που είμαι σήμερα. Ο Ονειρόκηπός μου δεν χωρά σε μια σελίδα εννοείται. Έχω φυλάξει ένα ωραίο σημειωματάριο, σκληρόδετο, από τότε. Και κάθε μέρα γράφω και από κάτι. Δεν έχει υπάρξει κάτι που να ήθελα πολύ και να μην το πραγματοποίησα μέχρι σήμερα. Αυτό θέλω να το ξέρεις.

Είπε ο Ουίλιαμ Τζέιμς

Η μεγαλύτερη επανάσταση της γενιάς μας είναι η ανακάλυψη ότι τα ανθρώπινα όντα, αλλάζοντας τις εσωτερικές αντιλήψεις και στάσεις του νου τους, μπορούν να αλλάξουν τις εξωτερικές συνήθειες της ζωής τους.

Το Μυστικό και η Αλήθεια της Ζωής

Πιστεύω πολύ στο Θεό. Πιστεύω πως το Σύμπαν (Θεός ή όπως θέλεις ονόμασέ το ) λαμβάνει. Πιστεύω πολύ στις ενέργειες, στην ανώτερη δύναμη. Πιστεύω πως τίποτα δεν χάνεται σε αυτή τη ζωή. Ο κύκλος της ζωής δεν έχει τέλος. Όλα ανακυκλώνονται. Επιστρέφουμε στην αρχική μας ύλη και ξανά στη ζωή με μια άλλη μορφή. Δεν μπορώ να πω αν είναι ανθρώπινη η μορφή στην οποία επιστρέφουμε ή κάτι άλλο. Θα πω μόνο πως πιστεύω ότι οι ενέργειες όπως και οι ψυχές δεν χάνονται. Υπάρχει συνέχεια, εξέλιξη. Η Αλήθεια της Ζωής μπορεί να διαφέρει με λόγια στον καθένα μας. Αλλά νομίζω πως σαν ουσία, η Αλήθεια της Ζωής είναι μία.

Το Μυστικό, η Δύναμη, ο Ήρωας, Η Μαγεία

Αντιλαμβάνομαι πως το περιεχόμενο των βιβλίων ίσως να έρχεται σε ρήξη με όσα πρεσβεύουν οι θρησκείες ορισμένων από εμάς. Αντιλαμβάνομαι πως ίσως πολλοί να μην βλέπουν διαφορές στο νόημα και να ταυτίζονται. Σημασία έχει για μένα να μπορώ μέσα από τα βιβλία που διαβάζω να εξελίσσομαι, να διευρύνω τους ορίζοντες μου και να κερδίζω όλα όσα έχω ανάγκη να κερδίσω. Όσα με βοηθούν να ανακαλύψω ακόμα περισσότερες πτυχές του εαυτού μου και να με κάνουν πιο καλό και ευτυχισμένο άνθρωπο.

Σχετικά με τη συγργαφέα Rhonda Byrne

Η Rhonda ξεκίνησε το ταξίδι της με την ταινία το Μυστικό, την οποία έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη. Ακολούθησε το βιβλίο που έγινε best seller και είναι διαθέσιμο σε 50 γλώσσες. Έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 24 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Παρέμεινε στη λίστα των best seller των New York Times για 198 εβδομάδες και σύμφωνα με τη USA Today είναι από τα 20 πλέον ευπώλητα βιβλία των τελευταίων 15 ετών.

Όταν αποκτήσεις επίγνωση αυτού του σπουδαίου νόμου, θα καταλάβεις πόσο μεγάλη δύναμη έχεις και θα μπορείς να σκέφτεσαι τη ζωή σου στην ύπαρξη.

Rhonda Byrne

Εγώ, η Rhonda και το Μυστικό

Φυσική δεν κατέχω και πολύ καλά η αλήθεια είναι. Ελάχιστα γνωρίζω από όσα έχουν διδάξει και αναφέρει οι επιστήμονες Μαθηματικοί και Φυσικοί όπως ο Ισαάκ Νεύτων, εφευρέτες όπως ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ και πολλοί βραβευμένοι Νομπελίστες όπως ο Βέρνερ Καρλ Χάιζενμπεργκ. Ξέρω πως το Μυστικό δεν ήρθε στη ζωή μου για να έρθω εγώ σε ρήξη με τη θρησκευτικές μου πεποιθήσεις. Του εναντίων, διάβασα μέσα πολλά λόγια του Ιησού και των Αποστόλων μας, μιας και το μυστικό πρεσβεύει την αγάπη, την αλληλεγγύη, την προσφορά χωρίς αντάλλαγμα και πολλά όμορφα ακόμη.

”Δίδετε και θα δώσουν και σε εσάς. Διότι το μέτρον με το οποίο δίνετε θα σας ανταποδοθεί.”

Ιησούς, Κατά Λουκάν 6:38

Πως το μυστικό άλλαξε τη ζωή μου. Αληθινοί άνθρωποι. Αληθινές ιστορίες.

Πρόσφατα διάβασα αυτό το βιβλίο όπου η συγγραφέας σύλλεξε τις πιο αισιόδοξες και δυνατές ιστορίες ζωής για τη δύναμη του Μυστικού. Οι ιστορίες αυτές έχουν επιλεγεί από τα γράμματα αναγνωστών που έχουν στείλει όλα αυτά τα χρόνια. Παρουσιάζει καθημερινούς ανθρώπους που μεταμόρφωσαν εντελώς τα οικονομικά, την υγεία, τις σχέσεις, τους έρωτες, την οικογένεια και την καριέρα τους εφαρμόζοντας διδάγματα του Μυστικού. Κάνε μια βόλτα στο thesecret.tv , έτσι από περιέργεια. Και αυτό το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πεδίο.

Τον Απρίλιο του 2020 κυκλοφορεί ταινία ”Dare to Dream” βασισμένη στο παγκοσμίως νούμερο ένα ευπώλητο βιβλίο, όπου πρωταγωνιστούν η Kate Holmes και ο Josh Lucas.

Εδώ μπορείς να δεις το τρέιλερ της ταινίας.

Καθημερινά μαθήματα ζωής από το Μυστικό

Πίστευε και μη, ερεύνα λένε οι Γραφές και αυτό είναι κάτι που το έχω σαν αρχή στη ζωή μου. Πολλοί από εσάς πιθανότατα να τα έχετε διαβάσει τα βιβλία αυτής της σειράς. Κάποιοι μπορεί να τα τα έχετε ξεφυλλίσει μόνο. Άλλοι να τα εφαρμόζετε και να σας έδωσαν μαθήματα ζωής. Όπως και να έχει, δεν έχεις να χάσεις τίποτα διαβάζοντάς τα. Οι σελίδες κυλούν ευχάριστα και κρύβουν μέσα τους πολλά αποφθέγματα ζωής που μοιράστηκαν μαζί μας μεγάλες προσωπικότητες.

Εσύ έχεις διαβάσει τα βιβλία? Έχεις κερδίσει κάτι από αυτά?

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.