Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Εσύ που διαβάζεις βιβλία προσωπικής ανάπτυξης αυτά τα αρχικά σου είναι γνώριμα. Δεν χρειάζεσαι πολλές συστάσεις. Ωστόσο, μπορεί πολλοί από εσάς να μην είχατε την ευκαιρία να πέσετε πάνω σε αυτό το ακρωνύμιο ή να το ακούτε στα podcasts και να μην καταλαβαίνετε τι σημαίνει. Πίσω από τα τέσσερα αυτά αρχικά υπάρχει μία ολόκληρη κοσμοθεωρία ή φιλοσοφία ζωής. Όπως θέλεις πες το. Πάμε να συζητήσουμε τι και πώς. Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH σήμερα στη στήλη μου ‘Εγώ’, την οποία btw θέλω πολύ να αλλάξω τίτλο, αλλά δεν ξέρω πως να την μετονομάσω.

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Τα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης είναι το φετίχ μου. Η βιβλιοθήκη μου είναι γεμάτη από αυτά και έχω τα περισσότερα νέα βιβλία που κυκλοφορούν από τους αγαπημένους μου Εκδοτικούς. Με τους περισσότερους από αυτούς συνεργάζομαι κιόλας τα τελευταία 7 χρόνια. Γνωρίζεις ότι έχω αδυναμία στον Robin Sharma, εγώ και άλλα πόσα εκατομμύρια αναγνώστες κατά μήκος του πλανήτη. Ο αγαπημένος μου ‘ηγέτης’ που εκπέμπει από την άλλη άκρη της γης, χρησιμοποιεί πολύ αυτό το ακρωνύμιο και εγώ, πια, επίσης.

Ακολούθησέ με στο Instagram γιατί εκεί τα λέμε συνέχεια!

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Για αρχή νομίζω πρέπει να γίνει η αποκάλυψη της σημασίας των αρχικών.

What’s The Opportunity Here

”Ποια είναι η ευκαιρία εδώ” αυτολεξεί ή αλλιώς με περισσότερα λόγια ”τι μπορείς να κερδίσεις από οτιδήποτε προκύψει”.

Την αγαπώ αυτήν την πρόταση και δυστυχώς στις δύσκολες στιγμές την ξεχνώ. Είναι σημαντικό, όμως, το ότι έχω τις σημειώσεις μου αλλά και τα podcast μου να μου την θυμίζουν.

Στο τελευταίο Live της χρονιάς, παρέα με το Anthomeli {μπορείς να το δεις εδώ} ανέφερα λίγα λόγια, όταν με ρώτησε η Κάλη ”ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή μου μέσα στο 2021”. Δυστυχώς, δεν μπορούσα να σκεφτώ καμιά πολύ δυνατή στιγμή το 2021, καθώς ήταν ένα πολύ δύσκολο έτος για εμάς. Και επαγγελματικά αλλά και προσωπικά. Ωστόσο, σκέφτηκα να απαντήσω με τα εξής λόγια, τα οποία πιστεύω ακράδαντα 100%.

Είναι πολύ σημαντικό στο Bullet Journal μας, να υπάρχουν και τα δυσάρεστα γεγονότα καταγεγραμμένα. Όχι μόνο όσα μας φέρνουν ευτυχία. Αλλά και όσα μας ενοχλούν. Ό,τι δεν μας αρέσει. Όσα μας φοβίζουν ή μας στεναχωρούν. Έτσι, μπορούμε να ξέρουμε με μεγαλύτερη ευκολία, τι είναι αυτό που μας ενοχλεί στην καθημερινότητά μας. Τι είναι αυτό που θέλουμε να αλλάξει και τι θέλει βελτίωση. Επιπρόσθετα, με κάθε δράση υπάρχει και αντίδραση. Με την αντίδραση ξεκινά αμέσως η πρόοδος. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια.

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Τώρα θα μου πεις, πού κολλάει αυτό με την ερώτηση της Κάλης. Κολλάει στο εξής και πρόσεξέ με καλά. Ενδεχομένως, να μην μπορώ να σκεφτώ καμιά huge στιγμή ευτυχίας μέσα στο 2021 και ναι, αυτό ίσως να είναι από μόνο του λιγάκι απαισιόδοξο. Δεν μου πάει η απαισιοδοξία, όμως, το ξέρεις. Δεν το βλέπω έτσι, εγώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ακόμα και από τις δύσκολες ή άσχημες στιγμές, εγώ, βλέπω μόνο ελπίδα. Επιλέγω μέσα από τις δυσκολίες και τα αρνητικά να δω μόνο ελπίδα. Μόνο φως και εξέλιξη.

Να αναζητάς τις ευκαιρίες και τα μαθήματα που έχει να σου δώσει η κάθε εμπειρία.

Πίσω από κάθε δυσκολία υπάρχουν και πολλές και ευκαιρίες. Αυτό το κατάλαβα στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Για παράδειγμα, όταν βίωσα για πρώτη φορά την απώλεια από θάνατο, είχα δύο ευκαιρίες. Αφενός μπορούσα να παραιτηθώ λόγω θλίψης και απόγνωσης που βρισκόμουν εκείνο το διάστημα, με αποκορύφωμα να επιστρέψω πίσω στο πατρικό μου σπίτι. Έτσι, θα μπορούσα να βοηθήσω τη μαμά μου και ψυχολογικά, γιατί δεν θα ζούσε μόνη της αλλά και οικονομικά, διότι θα είχαμε δύο πορτοφόλια σε ένα σπίτι.

Αφετέρου, να συνεχίσω να ζω στη Θεσσαλονίκη μόνη μου, σπουδάζοντας και δουλεύοντας ταυτόχρονα και ας είχα να αντιμετωπίσω περισσότερες δυσκολίες. Μια δυσκολία, ας πούμε, ήταν η απόσταση από το χωριό μου και ήθελα οπωσδήποτε ελευθερία κινήσεων. Έτσι, έβγαλα δίπλωμα και ξεκίνησα να οδηγώ με θάρρος αλλά και θράσος στην εθνική, αλλά και στην πόλη μέσα. Δεν με σταματούσε τίποτα.

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH
Να γράφεις τα πάντα! Όμορφα και άσχημα! Όλα είναι μαθήματα!

Άρπαξα την ευκαιρία της ζωής μου σε μια πολύ δύσκολη οικογενειακή στιγμή

Ήμουν μόλις 18 και σχεδόν κανείς από την ηλικία μου δεν είχε χάσει τον πατέρα του, δεν είχε ήδη full time job με όλα τα νόμιμα δικαιώματα και επιδόματα. Σχεδόν κανείς δεν σπούδαζε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, δεν είχε σοβαρή και δυνατή σχέση και μια ζωή ανεξάρτητη από το πατρικό σπίτι. Τέλος, σχεδόν κανείς δεν είχε αυτοκίνητο στο όνομά του, ή τουλάχιστον αυτοκίνητο που να το συντηρεί μόνος του. Γιατί, το αυτοκίνητο του μπαμπά και της μαμάς εύκολα το κάνεις δικό σου. Άσχετα αν δεν είναι στην πραγματικότητα.

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Έμοιαζε σαν να τα έχω όλα. Έδειχνα ανεξάρτητη, δυναμική και αποφασισμένη. Και ήμουν, γιατί είδα την ευκαιρία μέσα σε όλη τη μαυρίλα που ζούσα στον συναισθηματικό μου κόσμο. Έμαθα να ζω με το πένθος, αλλά να το χρησιμοποιώ προς όφελός μου. Έγινα ακόμα πιο δυνατή, ακόμα πιο μαχητική και αποτελεσματική. Δεν γύρισα πίσω. Δεν παραιτήθηκα από τα όνειρά μου. Αν μου έτυχαν αναποδιές; Πάρα πολλές. Δεν σκέφτηκα ποτέ να γυρίσω πίσω. Δεν άνηκα εκεί και το ήξερα αυτό τα τρία χρόνια που έζησα εκεί. Ήμουν σαφέστατα παιδί της πόλης. Εκεί γεννήθηκα και εκεί έζησα 16 χρόνια. Έμεινα πιστή στο στόχο μου.

Ανεξαρτησία, εξέλιξη, υπομονή και επιμονή.

Είχα πολύ δυνατά εφόδια από τους γονείς μου. Γερές βάσεις αλλά και ”πιστεύω” πολλά μέσα μου. Είχα σπουδαία παραδείγματα ζωής και επιτυχιών αλλά και αποτυχιών, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για να πας παρακάτω σαν άνθρωπος. Έχουμε ανάγκη τις αποτυχίες μας, γιατί μας μαθαίνουν απίστευτα πράγματα. Αρκεί να θέλουμε να μάθουμε. Ξεκινάμε από εκεί πάντα. Από τη θέληση.

What’s The Opportunity Here?

Ποια είναι η ευκαιρία εδώ, λοιπόν; Σίγουρα κάτι θα δεις και θα πεις αυτό το ”μα πώς δεν το είχα δει πιο μπροστά;” Προσπάθησε να μην είσαι απόλυτος και να μην φοράς παρωπίδες. Έχε τα μάτια σου και τα αυτιά σου πάντα ανοιχτά ακόμη και σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν πιστεύεις ότι έχουν να σου δώσουν πολλά. Να μην υποτιμάς τους ανθρώπους ή τις συνθήκες στις οποίες εκείνοι επέλεξαν να ζουν. Αυτό ήταν ένα τεράστιο μάθημα, το οποίο κέρδισα στα χρόνια της εφηβείας μου μετά από πολλή κόπο, πολλά νεύρα και πολλή στεναχώρια.

Τι σημαίνουν τα αρχικά WTOH

Robin Sharma

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις τι σημαίνει αυτό το ακρωνύμιο. Αν θα το ακούσεις σε κάποιο coaching live ή το διαβάσεις στο νέο βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης που αγόρασες χτες με πολύ ενθουσιασμό, εσύ θα ξέρεις ήδη. Θα ξέρεις τη μαγεία που κρύβει καλά μέσα του. Ακόμη και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες εσύ θα κοιτάς στο φως, προσπαθώντας να βγάλεις κάτι καλό. Ακόμα και όταν το φως αυτό θα είναι έτοιμο να σβήσει, εσύ θα επιμένεις. Όταν θα νιώθεις εξάντληση, θα ξαποσταίνεις. Θα δίνεις χρόνο στον εαυτό σου να ξεχαστεί και να απομακρυνθεί από αυτό που τον ζορίζει. Αλλά μετά, θα επιστρέφεις όντως δριμύτερος και πιο έτοιμος από ποτέ!

Ας χρησιμοποιήσουμε αυτά τα αρχικά μόνο προς όφελός μας. Ας αδράξουμε την ευκαιρία. Χωρίς βήματα προς τα πίσω, παρά μόνο για να πάρουμε φόρα για μια πιο δυναμική αρχή. Θα ήθελα πολύ να διαβάσεις όλα όσα γράψει κατά καιρούς για τα βιβλία του Robin! Μπορείς να κάνεις click εδώ!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.