Τι χρειάζεται το νήπιο πρώτη μέρα στο σχολείο

Τι θα χρειαστεί το νηπιάκι σου στο σχολείο

Έχεις παιδάκι που θα πάει φέτος πρώτη φορά στο Νηπιαγωγείο? Προσπαθείς να οργανωθείς και δεν ξέρεις τι ακριβώς θα χρειαστείς? Είμαι εγώ εδώ να σε βοηθήσω σαν μαμά που για δεύτερη φορά θα στείλει το δεύτερο παιδί της στο Νηπιαγωγείο και να σου συστήσω ένα μέρος που θα σε βοηθήσει να πάρεις τα περισσότερα πράγματα που θα χρειαστείς για το σχολείο! Αγαπώ τα Back to School Posts και το ίδιο και εσύ γιατί μέσα από αυτά βοηθάμε ο ένας τον άλλον συλλέγοντας πληροφορίες και εμπειρίες! Το κουδούνι σε λίγες μέρες θα χτυπήσει! Τι χρειάζεται το νήπιο πρώτη μέρα στο σχολείο και πάμε να ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά με όρεξη!

Τι χρειάζεται το νήπιο πρώτη μέρα στο σχολείο

Αρχικά, θέλω να σου πω πως καταλαβαίνω την αγωνία σου αν είναι η πρώτη σας χρονιά στο μικρό σχολείο! Θέλω, όμως, να σε καθησυχάσω. Θα σου πω πως τα παιδιά συνήθως είναι έτοιμα για αυτή την αλλαγή σαν θα φτάσουν 4-5 χρονών όσο και αν φαίνεται δύσκολο στην αρχή! Η δική μου εκτίμηση είναι πως εμείς δεν μπορούμε να τα αποχωριστούμε, κάτι το οποίο εκείνα διαισθάνονται και έτσι υπάρχει μία δυσκολία το πρώτο χρονικό διάστημα!

Μην ανησυχείς, όμως, όλα θέλουν το χρόνο τους.

Σαν θα περνούν οι μέρες και θα βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει και να ”ωριμάζει” η σκέψη του. Θα εκπλήσσεσαι τόσο ευχάριστα που δεν θα ανησυχείς και τόσο! Σήμερα είμαι εδώ για να σου πω τι θα χρειαστεί το παιδί σου την πρώτη σου χρονιά στο Νηπιαγωγείο!

Διάβασε εδώ μια πολύ απολαυστική Back to school Ιστορία!

Τι χρειάζεται το νήπιο πρώτη μέρα στο σχολείο

Τι χρειάζεται το νήπιο πρώτη μέρα στο σχολείο

🍎 ΦΑΓΗΤΟ:

Οι νηπιαγωγοί θα φροντίσουν να σε ενημερώσουν σχετικά με το φαγητό που θα πρέπει να έχει μαζί του το παιδί. Σίγουρα θα πρέπει να είναι υγιεινό και σε κατάλληλα δοχεία φυλαγμένο! Απαγορεύονται όλα τα είδη περιπτέρου και εκείνα που λερώνουν πολύ τον χώρο. Για παράδειγμα σφολιάτες, κρουασάν καθώς και χυμός! Νομίζω πως τα συγκεκριμένα, ειδικά οι χυμοί, επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση κεράσματος στο χώρο του σχολείου όταν κάποιο παιδί έχει γενέθλια!

Ιδέες για κολατσιό μπορείς να βρεις αρκετές στην στήλη μου Συνταγές!  

Το φαγητό πρέπει να φυλάσσεται σε ειδικό τάπερ. Μικρού μεγέθους κατά προτίμηση! Για το μεσημεριανό κυκλοφορούν στο εμπόριο ειδικά θερμομπόλ, τα οποία κρατούν το φαγητό ζεστό τους χειμερινούς μήνες! Τέλος, μια μικρή πετσέτα που θα χρησιμοποιήσει το παιδί σαν σουπλά την ώρα του φαγητού και ένα παγούρι για το νερό που θα πιει το παιδί κατά διάρκεια της παραμονής του στο σχολείο!

Εγώ φέτος διάλεξα για την Stacy αυτό της Hello Kitty, από το Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο, το οποίο είναι ασορτί με την τσάντα για το σχολείο αλλά και το τσαντάκι φαγητού της!

Βιβλιοπωλείο Τετράγωνο Το φαγητό πρέπει να φυλάσσεται σε ειδικό τάπερ.

👔👗 ΕΝΔΥΣΗ:

Νομίζω πως τα πιο κατάλληλα ρούχα για το σχολείο είναι εκείνα που κάνουν το παιδί να αισθάνεται άνετα και να μπορεί να κινηθεί με ευκολία.

Να παίξει και να τρέξει χωρίς άγχος μήπως χαλάσει το καλό του σύνολο! Πολλές μαμάδες στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο με τζιν και πουκάμισα, παπούτσια βόλτας που συνήθως είναι και άβολα για παιχνίδι στην αυλή. Αυτό έχεις αποτέλεσμα να γεννάται ένας ενδόμυχος εκνευρισμός στο παιδί. Η καλύτερη ένδυση για το Νηπιαγωγείο είναι τα κολάν για τα κορίτσια και οι άνετες φόρμες για τα αγόρια! Η μπλούζα δεν είναι απαραίτητο να είναι χοντρή και ιδιαίτερα ζεστή. Οι νηπιαγωγοί φροντίζουν ο χώρος να είναι πάντα ζεστός και να έχει την κατάλληλη θερμοκρασία! Μπλούζες τύπου ζιβάγκο ή μάλλινες μόνο δυσφορία θα φέρουν στο παιδί!

Τι χρειάζεται το νήπιο πρώτη μέρα στο σχολείο

Η τσάντα του παιδιού πρέπει να έχει πάντα μέσα μια αλλαξιά από ρούχα σε περίπτωση που το παιδί βραχεί, λερωθεί πολύ ή έχει κάποιο ατύχημα στην τουαλέτα!

Φρόντισε η τσάντα που θα διαλέξεις να είναι κατάλληλη για Νηπιαγωγείο. Χωρίς trolley μιας και το παιδί δεν κουβαλά βάρος και να μην πιάνει όγκο! Πέρυσι, παρατήρησα μαμάδες που έστελναν τα παιδιά με τεράστιες τσάντες, τις οποίες δεν μπορούσαν καν να κουβαλήσουν! Το παιδί δεν χρειάζεται πολλά πράγματα μαζί του. Αυτά που σου ανέφερα μόλις! Επίσης, αν φέτος αγοράσετε για πρώτη φορά σχολική τσάντα ρωτήστε στο κατάστημα ποιες είναι οι τσάντες για το Νηπιαγωγείο! Και οι τσάντες έχουν ηλικία!

τσάντα νηπιαγωγείου hello kitty

💧ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

Ιδανικά, θα πρέπει το παιδί σου να έχει πάντα στη διάθεσή του ένα πακέτο χαρτομάντηλα και ένα πακέτο υγρομάντηλα για τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Περιπτώσεις όπως αυτές στην τουαλέτα ή όταν είναι πολύ λερωμένο ύστερα από πολύωρη ζωγραφική! Όλες οι δασκάλες ζητάνε και εγώ φρόντιζα να έχω πάντα στο τσεπάκι του παιδιού από ένα πακέτο! Ένα αντισηπτικό είναι εξίσου χρήσιμο για λόγους υγιεινής!

🎨 ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ:

Συνήθως όλα τα Νηπιαγωγεία στην αρχή της χρονιάς δίνουν λίστα με τα υλικά που θα χρειαστούν την υπόλοιπη χρονιά. Ζητούν ατομικά από τον κάθε γονέα να φέρει κάποια υλικά που θα αγοράσει ο ίδιος! Στο σπίτι, φροντίζω πάντα να έχει το παιδί μπλοκ ζωγραφικής. Μαρκαδόρους. Ξυλομπογιές. Ψαλίδι πρώτης κοπής. Μολύβια, γόμες και ξύστρες! Τα δικά μου παιδιά έχουν την δική τους γωνιά στο σπίτι. Το δικό τους τραπεζάκι δραστηριοτήτων. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να καθίσουν και να ζωγραφίσουν! Είναι σημαντικό να ξέρουν πως ο χώρος τους ανήκει και σε εκείνο το σημείο μπορούν να εκφραστούν πάνω στο χαρτί!

📕 ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ:

Αν δεις πως το παιδί σου έχει έφεση στη γραφή από τόσο μικρή ηλικία τότε κυκλοφορούν πολλά πετυχημένα και έξυπνα εικονογραφημένα φύλλα εργασιών για το Νηπιαγωγείο! Εμείς τα έχουμε αξιοποιήσει πολύ, μιας και ο Ντίνος είχε ανέκαθεν όρεξη για γράψιμο. Από την άλλη είχα και εγώ όρεξη και χρόνο να ασχοληθώ μαζί του. Τα περισσότερα απογεύματά μας γέμιζαν παρέα με βιβλία δραστηριοτήτων. Μάθαμε την αλφαβήτα. Τους αριθμούς. Τα χρώματα. Τα σχήματα και τις εποχές, πάντα μέσα από το παιχνίδι όμως! Κάποια από τα αγαπημένα τους είναι το ”Είμαι 3 και μπορώ’‘, ”Τα Φυλλαράκια από το Μεταίχμιο” αλλά και ”Η φίλη μας η Ρόζη”!

Τα καλύτερα και ανέμελα χρόνια

Κλείνοντας θέλω να σου πω πως τα χρόνια στο Νηπιαγωγείο είναι πολύ όμορφα. Πλούσια σε συναισθήματα. Γεμάτα υπέροχες γιορτές. Τραγουδάκια. Εκδρομές σε πάρκα και θέατρα αλλά και μοναδικές στιγμές που όμοιες δεν θα ξαναέχεις με το νηπιάκι σου! Στο Νηπιαγωγείο κυλούν πολύ γρήγορα οι μέρες και από το πρώτο κιόλας τρίμηνο βλέπεις τεράστιες αλλαγές στο παιδί σου! Στην συμπεριφορά του. Στην ομιλία του. Στην σκέψη του, σε όλα του!

Στο Νηπιαγωγείο το μωρό σου γίνεται παιδί και εσύ θα γεμίζεις κάθε μέρα περηφάνια με τα κατορθώματά του!

Έχω γράψει για όσα βίωσα ως μαμά Νηπίου σε αυτό εδώ το post  όσο φοιτούσε ο Ντίνος σε αυτό και ανυπομονώ να μοιραστώ μαζί σου και όσα θα βιώσω τις δύο αυτές χρονιές παρέα με την Stacy!

Πες το παιδί σου πως του έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη

Πως είσαι σίγουρη πως θα τα καταφέρει περίφημα μέσα στο πολύχρωμο αυτό σχολείο! Πως εσύ θα είσαι πίσω στο σπίτι και θα περιμένεις να γυρίσει να σου πει όλα τα υπέροχα που θα μαθαίνει εκεί μέσα κάθε μέρα!

Δείξε του πως χαίρεσαι που μεγαλώνει και που καταφέρνει τόσα πολλά κάθε μέρα!

Χάρισέ του το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και εμπιστεύσου το στα χέρια της δασκάλας του! Ο ρόλος του γονέα παίζει πολύ σημαντικό λόγο στην ομαλή ένταξη του παιδιού στο σχολείο! Η Σοφία του Γονέα νομίζω θα σε βοηθήσει να δεις κάποια πράγματα αλλιώς!   Θα επανέλθω και πάλι με ένα τελευταίο (μάλλον) #backtoschoolproject και μπορείς να μείνεις συντονισμένη μαζί μου κάνοντας subscribe εδώ δεξιά στο mail list μου στη στήλη του blog!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.