Βιβλία για τις διακοπές. Πώς να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί!

παιδικά βιβλία για τις διακοπές

Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι στην παραλία! Κολυμπούν με τις ώρες στη θάλασσα, κάνουν βουτιές ασταμάτητα και χτίζουν πύργους και παλάτια στην ακρογιαλιά με την άμμο! Έρχεται, όμως, εκείνη η στιγμή που κουράζονται, βαριούνται και που ο ήλιος ακτινοβολεί πολλή ζέστη! Γι αυτό έρχομαι σήμερα στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο να σου προτείνω βιβλία για τις διακοπές από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο και πώς να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί! Υπέροχα βιβλία δραστηριοτήτων για ευχάριστα απογεύματα!

παιδικά βιβλία για τις διακοπές

Βιβλία δραστηριοτήτων και γνώσεων για τις διακοπές!

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο διαθέτουν εξαιρετικά βιβλία απασχόλησης κάθε ηλικίας, ιδανικά για τους θερινούς μήνες! Αν δεις πως το παιδί σου έχει όρεξη για γραφή και ανάγνωση τότε μην χάνεις ευκαιρία! Αναζήτησε το ιδανικό βιβλίο για την τάξη που βρίσκεται το παιδί σου ή για την τάξη που πρόκειται να πάει! Εγώ επέλεξα ένα για τον Ντίνο που ολοκλήρωσε την Β’ Δημοτικού και έναν για την μικρή μου θα πάει Α’ Δημοτικού! Και επειδή αγαπούν αυτού του είδους τα βιβλία, τους πήρα και ένα τρίτο για ζωγραφική, αυτοκόλλητα και χειροτεχνίες!

Ώρα για διακοπές, για παιδιά που ολοκλήρωσαν τη Β’ Δημοτικού.

Ένα πλούσιο σε εικόνες και θεματολογία βιβλίο ιδανικό για τα παιδιά που ολοκλήρωσαν τη Β΄Δημοτικού! Το βιβλίο ” ώρα για διακοπές” διαθέτει εκπαιδευτικό υλικό που τα παιδιά γνώρισαν και κατέκτησαν όλη τη χρονιά που πέρασε. Ασκήσεις γλώσσας, μαθητικών, γεωμετρίας και έξυπνος συνδυασμός αυτών με τη βοήθεια της ζωγραφικής! Τις ώρες κοινής ησυχίας αυτό το βιβλίο είναι η καλύτερη παρέα για τον Ντίνο αλλά και ένα ευχάριστο διάλειμμα από το ποδήλατο! Επίσης, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για επανάληψη! Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το παιδί να έχει όρεξη το τονίζω αυτό!

Καλοκαιρινά παιχνίδια για παιδιά που ετοιμάζονται για την Α’ Δημοτικού.

βιβλία για τις διακοπές

Αυτό το βιβλίο κάνει βουτιά στη ύλη του Νηπιαγωγείου και προετοιμάζει το παιδί για το μεγάλο σχολείο! Η μικρή Αναστασία παίζει με γοργόνες, καρχαρίες, πειρατές! Κολλάει, κόβει, χρωματίζει, λύνει λαβυρίνθους, κάνει παζλ και παίζει ντόμινο! Η αλήθεια είναι πως με την μικρή δεν ασχολήθηκα καθόλου όσον αφορά τα γράμματα και τους αριθμούς! Ό,τι γνωρίζει μέχρι σήμερα το έχει μάθει μόνη της. Δεν γνωρίζει ανάγνωση ούτε όλη την αλφαβήτα. Αν με ρωτάς, σαν μαμά και δασκάλα έχω να πω πως δεν πειράζει καθόλου! Ίσα ίσα η δασκάλα της θα δουλέψει ελεύθερα μαζί της, χωρίς να έχει μάθει κάτι λάθος λόγω βιασύνης.

Παιχνίδια και δραστηριότητες για τις διακοπές, για παιδιά άνω των 4 ετών.

βιβλία για τις διακοπές

Ένα πολύχρωμο βιβλίο γεμάτο κουίζ, ιδέες για ζωγραφική και τα πιο τρελά παιχνίδια ήρθε στο σπίτι μας να απασχολήσει τα παιδιά. Το έγραψα και πιο πάνω πως με αυτού του είδους τα βιβλία ξετρελαίνονται. Μέχρι και ο Ντίνος απασχολείται μαζί του ακόμα και αν το γνωστικό επίπεδο είναι για πολύ μικρότερα παιδιά. Αυτοκόλλητα, ψαλίδι, μαρκαδόροι και λαδομπογιές είναι η αγαπημένη τους ενασχόληση.

Υπάρχουν μέρες που τα παιδιά μου δεν έχουν καμία όρεξη για ανάγνωση και γραφή! Υπάρχουν μέρες που το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να παίξουν στην αυλή και να κάνουν ποδήλατο ασταμάτητα. Υπάρχουν, όμως και εκείνες οι ημέρες που ο καιρός τους κρατά στο σπίτι, όπως σήμερα για παράδειγμα που σου γράφω αυτό το άρθρο!

βιβλία για τις διακοπές

Οι ζωηρές εικόνες των βιβλίων σε συνδυασμό με την όμορφη και μοντέρνα εικονογράφηση κρατούν το ενδιαφέρον των παιδιών ζωντανό και έτσι η ενασχόληση μαζί τους μοιάζει και λιγάκι σαν παιχνίδι! Εδώ μπορείς να δεις όλα τα βιβλία δραστηριοτήτων που έχουν εκδώσει οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και έχουν αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς μας βιβλιόφιλους!

Αν σου άρεσε το άρθρο μου ‘‘Βιβλία για τις διακοπές! Πώς να απασχολήσεις δημιουργικά το παιδί!”μη διστάσεις να το προτείνεις σε μια φίλη σου κάνοντας share!

Μείνε συντονισμένη μαζί μου κάνοντας subscribe στο mail list μου για να μην χάνεις τα νέα μου!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.