Σοκολατένια Πανακότα με Rasberries

Please select a featured image for your post

Αγαπημένο μας γλυκό τον τελευταίο καιρό αποτελεί η Πανακότα! Τόσα χρόνια μαμά ζαχαροπλάστης και δεν επιχείρησα ποτέ να φτιάξω αυτό το τόσο εύκολο γλυκό! Τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα έπεσα πάνω σε μια λαχταριστή φωτογραφία σοκολατένιας Πανακότας και δεν αντιστάθηκα. Αδιαμφησβήτητα χωρίς δεύτερη σκέψη αποθήκευσα τον σύνδεσμο στο Pocket. Σκέφτηκα να τη φτιάξω για τη γιορτή της μικρής. Σοκολατένια Πανακότα με Rasberries σήμερα στη στήλη μου με τις Γλυκές Συνταγές που τόσο αγαπάς και διαβάζεις. Μου αρέσει να σου προτείνω εύκολες και γρήγορες συνταγές. Να κάνουμε τη ζωή μας εύκολη όχι δύσκολη.

Σοκολατένια Πανακότα με Rasberries

Σοκολατένια Πανακότα με Rasberries

Η συνταγή είναι από το blog ‘ The Italian Dish’. Είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που δεν μου πήρε πάνω από 15 λεπτά να ετοιμάσω αυτό το λαχταριστό γλυκό! Στόλισε όμορφα το Πασχαλινό μας τραπέζι και κατάφερε να ευχαριστήσει όσους το δοκίμασαν! Αυτή η συνταγή θα σου αρέσει. Αρκεί να έχεις μπροστά σου τουλάχιστον 5 ώρες ώσπου να σφίξει το γλυκό!

Χρόνος παρασκευής 15 λεπτά

Χρόνος κατανάλωσης μετά από 5 ώρες στο ψυγείο

Τι χρειάζεσαι:

100 ml γάλα φρέσκο 1,5% λιπαρά
500 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουταλιές κακάο καλής ποιότητας
4 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη

Πώς να φτιάξεις τη Σοκολατένια Πανακότα με Rasberries

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζελατίνη. Ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσοχή δεν πρέπει να βράσε. Υπάρχει φόβος να καεί η κρέμα. Ύστερα, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα το σβήνεις και ανακατεύεις ταυτόχρονα. Για την ακρίβεια αποσύρεις από το μάτι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κρυώσει χωρίς να κάνει κρούστα.

Σημαντική σημείωση:

Η Πανακότα καλό είναι να μείνει 5 ώρες στο ψυγείο. ‘Ώστε να δέσει και να κρυώσει απόλυτα. Μετά είναι έτοιμη για φάγωμα! Εγώ συνήθως την ετοιμάζω από την επόμενη ημέρα.

Μπορείς να τη στολίσεις με ό,τι θέλεις εσύ. Εγώ και τα παιδιά μου αγαπάμε πολύ τα Rasberries. Έχω δει να τη στολίζουν με άχνη, κομμάτια σοκολάτας και άλλα φρούτα αποξηραμένα ή φρέσκα.

Μην ξεχάσεις να κάνεις share της συνταγή με τους φίλους σου! Όποιος αγαπά τη σοκολάτα τότε θα του αρέσει και η σοκολατένια Πανακότα!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.