Πως να χαράξεις την κολοκύθα σου για το Halloween

κολοκύθα σχέδια

Μιας και αρχίσαμε να μετράμε αντίστροφα για το Halloween θέλω πολύ να σου δείξω τις κολοκύθες μου που χαράξαμε σήμερα το απόγευμα μαζί με τα πιτσιρίκια! Πριν αρχίσω να σου λέω Πως να χαράξεις την κολοκύθα σου για το Halloween θέλω να σου ομολογήσω πως μετά από δύο κολοκύθες δεν αισθάνομαι το δεξί μου χέρι και ειδικά τον καρπό μου! Ωστόσο, δεν θέλω να σε τρομάξω γιατί είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα σε δικαιώσει!Για πάμε λοιπόν!

Πώς να χαράξεις την κολοκύθα για το Halloween


Pumpkin craving  που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι!

Βήμα 1ο

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις, αν δεν έχεις στον κήπο σου κολοκύθες, είναι να αγοράσεις μία ωραία και με ζωηρό χρώμα από τον μανάβη της γειτονιάς σου!~ Εγώ σχεδόν κάθε χρόνο αγοράζω δυο και τρεις ανάλογα με τα κέφια!..Από την στιγμή που θα τις πάρεις στα χέρια σου μπορείς να τις αδειάσεις και να τις χαράξεις όποτε σου κάνει κέφι! Ακόμη και του χρόνου που λέει ο λόγος!

 -ήταν απορία αναγνώστριας και ήθελα να το αναφέρω!-

Πώς να χαράξεις την κολοκύθα για το Halloween

Πώς να χαράξεις την κολοκύθα για το Halloween

Βήμα 2ο

Διάλεξε ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι για να ανοίξεις και να αδειάσεις την κολοκύθα σου και άλλο ένα μικρότερο για να χαράξεις τα μάτια, τη μύτη και το στόμα!Εγώ το εσωτερικό της κολοκύθας το αδειάζω πάντα χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σούπας. Ξέρω, όμως, πως τα μαγαζιά με είδη οικιακής χρήσεως διαθέτουν ειδικό κοφτάκι- μαχαιράκι για την δουλειά αυτή! Αλλά σε διαβεβαιώ πως και το κουτάλι μια χαρά θα κάνει την δουλειά του!

Βήμα 3ο

Το ”παιχνίδι” ξεκινάει ζωγραφίζοντας με ένα μαρκαδόρο, που βγαίνει με νερό, το πάνω μέρος που θα κόψεις της κολοκύθας, το καπάκι της δηλαδή! Έπειτα αναλαμβάνεις δουλειά ξεκινώντας να την αδειάζεις υπομονετικά και προσεκτικά, αν και δύσκολο να την σκίσεις μιας και έχει ιδιαίτερα σκληρό τοίχωμα!Τους σπόρους δεν τους χρειάζεσαι κάτι, εκτός και αν θέλεις να φυτέψεις στον κήπο σου μερικά σποράκια!Που ξέρεις ίσως να φυτρώσουν οι δικές σου κολοκύθες και του χρόνου να μην χρειαστεί να αγοράσεις! Δεν είναι και φτηνές εδώ που τα λέμε!

Το εσωτερικό της κολοκύθας μπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο αν θέλεις να κάνεις άμεσα κεκάκια κολοκύθας ή κάποια άλλη συνταγή, αλλιώς σε ένα σακουλάκι στην κατάψυξή σου!

pumpkin carving

Βήμα 4ο

Αφού την αδειάσεις, λοιπόν, και ξύσεις καλά τα τοιχώματα ώστε να είναι λεία και όσο πιο λεπτά μπορείς, ξεκινάς να ζωγραφίζεις τα μάτια και τα συναφή ώστε να σχηματίσεις το πρόσωπό της! Το κάνεις όσο τρομακτικό θέλεις εσύ ή και καθόλου! Στο σημείο αυτό θα χρειαστείς το μικρό μαχαιράκι σου και φρόντισε να την χαράξεις προσεκτικά και με ευλάβεια γιατί υπάρχει κίνδυνος να σου χαλάσει το σχήμα που θέλεις να της δώσεις!

Οι δικές μου είχαν αυτό το αποτέλεσμα!

https://mamasnpapas.gr/kekakia-me-kolokytha/

Η μία, η πιο άγρια, είναι του Ντίνου του τρομερού και η άλλη, η πιο αστεία, της χαχανούλας Stacy’s!..

Πώς σου φαίνονται αλήθεια??

Εμείς ήδη τις στολίσαμε στο τζάκι μας δίπλα παρέα με το Halloween banner μας και κάποια από τα Halloween props που πήραμε!!

Να λοιπόν Πως να χαράξεις την κολοκύθα σου για το Halloween.

https://mamasnpapas.gr/kekakia-me-kolokytha/

Να και μία λιγάκι πιο spooky φωτογραφία..

halloween pumpkins

Ανυπομονούμε για το Halloween Party μας σε λίγες μέρες!

Θα φροντίσω να σου δείξω νωρίτερα τις δικές μου προτάσεις διακόσμησης του μπουφέ!! 

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Πως να χαράξεις την κολοκύθα σου για το Halloween

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.