Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

Δευτέρα σήμερα και η εβδομάδα αυτή για μένα θα είναι από τις καλύτερες των τελευταίων ημερών! Χτες, πέρασα ένα όμορφο απόγευμα Κυριακής χαλαρώνοντας στην αγαπημένη μου γωνιά του σπιτιού μας με ζεστό τσάι και πολύ πλέξιμο. Τα παιδιά μου από την άλλη, απασχολούνται με γέλια και τραγούδια από τον μπαμπά τους! Τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνω ανεκμετάλλευτες. Πάμε, όμως, να μιλήσουμε για ένα πολύ ωραίο θέμα σήμερα. Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό; Εσύ τι πιστεύεις αλήθεια για το θέμα αυτό; Νέο άρθρο στη στήλη μου με τα DIYs Πλέξιμο.

Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

Το πλέξιμο είναι κάθε εποχή στη μόδα και ομολογώ πως ήξερα να πλέκω με βελονάκι από μικρή. Ήταν κάτι που μου το έμαθε η γιαγιά μου. Μεγαλώνοντας άφησα αυτή τη συνήθεια στην άκρη, χωρίς λόγο και αιτία. Επανήλθα με πολλή όρεξη, όταν έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί και το πρώτο τρίμηνο, οι δραστηριότητές μου ήταν περιορισμένες. Μια ερώτηση που διαβάζω ή με ρωτούν συχνά όσοι με βλέπουν να πλέκω είναι αν Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό; Είμαι εδώ να απαντήσω σύμφωνα με όσα πιστεύω εγώ.

Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

  • οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία, η οποία γίνεται με ευχαρίστηση και όρεξη, είναι σίγουρα κάτι που μπορεί να σου δημιουργήσει μόνο θετικά συναισθήματα.
  • έρευνες έχουν αποδείξει ότι το πλέξιμο με βελονάκι όντως μειώνει το στρες. Ποια είμαι εγώ να το αρνηθώ.
  • η δική μου εμπειρία μου λέει πως κρατά το μυαλό σου εγρήγορση. Σε βοηθά να ξεχνιέσαι και σου αποσπά την προσοχή από τις όποιες σκέψεις σου.
  • το πλέξιμο ίσως, αποδεδειγμένα, είναι αγχολυτικό, διότι αναγκαστικά ρίχνεις τους ρυθμούς, κάθεσαι κάτω και απλά παράγεις έργο.
  • μπορεί το μέτρημα σε ορισμένα σχέδια να είναι κουραστικό, γιατί είναι και περίπλοκο. Εννοείται πως όταν χάνεις το μέτρημα τσατίζεσαι, οπότε η ηρεμία που κέρδισες νωρίτερα παράγοντας ή δημιουργώντας, αφέθηκε για λίγο στην άκρη.
  • εμένα, προσωπικά, με βοήθησε πολύ διότι μου κράτησε συντροφιά κάποιες βαρετές ώρες, τις οποίες αν δεν ήμουν έγκυος, υπό άλλες συνθήκες, θα εργαζόμουν ασταμάτητα.
  • είναι μια ευχάριστη ασχολία, την οποία μπορείς να υιοθετήσεις μέσα στο σπίτι.
  • δεν πιάνει χώρο μέσα στο σπίτι. Δεν λερώνει & δεν μυρίζει.
  • δεν είναι πολυδάπανο hobby σε καμία περίπτωση.
  • από μια κλωστή και ένα βελονάκι μπορείς να δημιουργήσεις από το πιο απλό σκουφάκι μέχρι την πιο περίπλοκη κουβέρτα.

Αυτό που δημιουργείς με την κλωστή κατά κάποιο τρόπο σε γεμίζει και σε επιβεβαιώνει.

Αυτές τις μέρες πλέκω σκουφάκια για αγαπημένα μου πρόσωπα αλλά και για τα παιδιά μου. Δέχομαι παραγγελιές γενικότερα! Ήθελα πολύ να τελειώσω τα δυο σετ που ξεκίνησα εδώ και μέρες, αλλά λόγω του χεριού μου ,που το είχα τυλιγμένο από την πολλή κούραση, δε μπορούσα με τίποτα να  πλέξω. Αυτό, βέβαια, είχε τα αρνητικά του μιας και έχασα την ψυχοθεραπεία μου όσο να πεις.

Ευτυχώς το χεράκι μου επανήλθε εγκαίρως και βρήκα τους ρυθμούς μου. Τα δωράκια είναι έτοιμα για αποστολή. Μπορεί να είναι με ατέλειες και λαθάκια, σίγουρα όμως είναι πλεγμένα με πολλή αγάπη και αρκετή βοήθεια από τους μικρούς μου βοηθούς, οι οποίοι έτρεχαν μόλις το νήμα μου μπλεκόταν κάπου.

Βγάζω το καπέλο σε όλους επαγγελματικά και συστηματικά με σκοπό την πώληση και όχι ερασιτεχνικά όπως εγώ!  

Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

Τα tutorial που χρησιμοποίησα μπορείς να τα δεις εδώ και εδώ.

Εδώ θα βρεις την ατόφια στήλη με DIYs πλέξιμο!

Ελπίζω να μου κάνεις παρέα!

Είναι η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω κάτι τόσο πολύπλοκο. Εσένα ίσως να σου φαίνεται απλό αλλά εμένα, ως αρχάρια, με έκανε να αφιερώσω διπλάσιο χρόνο από το κανονικό που διαθέτω για να ολοκληρώσω ένα σκουφάκι. Ένα σκουφάκι απλό double crochet το πλέκω μέσα σε μια ώρα και κάτι, για να έχεις μια εικόνα.

Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;
Είναι το πλέξιμο με βελονάκι αγχολυτικό;

Θα απαντήσω, κλείνοντας, πως ναι είναι.

Το πλέξιμο θα μπορεί να είναι ψυχοθεραπευτικό, στα πλαίσια μιας υγιούς ψυχοθεραπείας. Ειδικοί προτείνουν αυτή τη δραστηριότητα σε κάποιον με υψηλά επίπεδα στρες, ως ένα τρόπο εσωτερικής ενδοσκόπησης και επικοινωνίας με τον εαυτό μας. Συμφωνώ με αυτή την άποψη, διότι είμαι μάρτυρας.

Ναι, το πλέξιμο είναι αγχολυτικό, διότι δε βοηθά να ρίξεις τους ρυθμούς μέσα σε μια τρελή καθημερινότητα.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.