Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Με αφορμή ένα άκρως καλοκαιρινό event στο οποίο ήταν το mamasnpapas καλεσμένο, ήρθα στη στήλη μου Προσωπική Ανάπτυξη για λίγη κουβέντα. Είναι καλό πού και πού ένα καλό reminder. Διότι χάνουμε το δρόμο μας. Δεν είναι κακό αυτό. Συμβαίνει καμιά φορά. Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun. Εικόνες, αλλά και σκέψεις γύρω από ένα απολαυστικό απόβραδο με την NIVEA GREECE και το απίστευτο επιτελείο της.

We are the sun in our lives

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχω κάνει μια στροφή προς τον εαυτό μου. Από τη μία τα ηρωικά όχι που έμαθα να λέω με μεγαλύτερη ευκολία σε ορισμένους ανθρώπους. Από την άλλη, η προσπάθειά μου να φροντίζω τον εαυτό μου και να απολαμβάνω μόνο όσα με γεμίζουν πραγματικά. Ξέρεις, είναι σπουδαία κατάκτηση να περνάς καλά μόνος σου. Δοκίμασέ το.

Μακάρι να μπορούσα να σου δείξω όταν σε πλακώνει η μοναξιά ή το σκοτάδι, το εκπληκτικό φως της ίδιας σου της ύπαρξης. Χαφίζ

Με αφορμή, λοιπόν, το πολύ φωτεινό event της NIVEA θέλησα να αφιερώσω ένα ολόκληρο άρθρο σε εμάς τις γυναίκες.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun
Τον τελευταίο καιρό φλερτάρω με το matte φίλτρο

I got my own back, Maya Aggelou

Ήξερες ότι η Μάγια Αγγέλου φέρει το όνομα του δεύτερου άντρα της ,Τος (Θωμάς) Αγγέλου, Έλληνα ναύτη που δεν συμπαθούσε και πολύ τους Έλληνες; Το κανονικό της όνομα είναι Μάργκαρετ Τζόνσον αλλά δεν το κράτησε. Εκτός από ποιήτρια υπήρξε και τραγουδίστρια.

Μυστήρια πλάσματα οι γυναίκες, λένε συνήθως για εμάς. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φορές που το έχουμε πει και εμείς για τον εαυτό μας. Λόγω του blogging, γνωρίζω πολλές γυναίκες. Με κάποιες έχω στενή επαφή και συνομιλώ με τις περισσότερες, Κάποιες άλλες τις ακούω προσεκτικά. Δεν έχει σημασία αν έχουμε τα ίδια πιστεύω ή αν συμφωνούμε γενικότερα. Επίσης, μην ξεχνάς ότι οι σχέσεις μπορούν να είναι καθαρά επιδερμικές αν δεν ταιριάζουν τα χνώτα. Τέλος, καταλήγω ότι ακόμα και από τους πιο αντιπαθείς ανθρώπους κάτι κερδίζεις. Νόμος.

Για την ιστορία, στο λαμπερό event, είδα γυναίκες να διασκεδάζουν μαζί. Άλλες αγκαλιασμένες, άλλες σε απόσταση. Γνώρισα γυναίκες πολύ δυναμικές και επιτυχημένες στο είδος τους. Συνάντησα άλλες που ήθελαν με τη στάση τους να αποδείξουν ότι αξίζουν κάτι περισσότερο και με λύπη συνομίλησα με μια η οποία απλά ήρθε για το press kit και αφού κατάλαβε ότι θα φύγει με άδεια χέρια έδειξε τον χειρότερο χαρακτήρα της.

Ευγενική υπενθύμιση

Αρχικά, μην περιμένετε πάντα να λάβετε κάτι στο χέρι. Δεν μετράμε όλες τις σχέσεις ή τις συνεργασίες με χρήματα ή δώρα. Αν με διαβάζεις στο Instagram, ξέρεις ότι δεν πρεσβεύω με τίποτα το κίνημα του ρηχού unboxing ή το ΄αφού το κάνει αυτή, τότε γιατί όχι και εγώ’. Έπειτα, καλό είναι να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει στον κατάλληλο χώρο με τον κατάλληλο τρόπο.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Το ΄We are the sun’ ήταν ο τίτλος της NIVEA για το φετινό καλοκαιρινό press event. Βλέποντας το video που μας προσέφεραν πάνω σε ένα άκρως λαμπερό Photo Booth, ήθελα να μοιραστώ μαζί σου τις σκέψεις μου.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας και θα μπω αμέσως στο ψητό! Δεν ζεις για τα παιδιά σου, για το σκύλο ή τη γάτα σου. Φυσικά, τα αγαπάς και θέλεις το καλύτερο για αυτά πάντα. Όμως, δεν ζεις για αυτά ή μόνο για αυτά ή μέσα από αυτά. Ζεις πρώτα για εσένα και μετά μαζί τους! Θεωρώ, πως μπορείς να λάβεις φως από αυτά και αυτά μέσα από εσένα. Έτσι, ναι το δέχομαι.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Εσύ είσαι ο ήλιος της ζωής σου! Πολύ πιθανόν, να παίρνουν από εσένα φως και οι γύρω σου! Ο άντρας σου, το αγόρι σου, η μητέρα σου. Όμως, δεν ζεις για κανέναν άλλον, αν δεν ζεις πρώτα για εσένα! Για παράδειγμα, διαβάζουμε παντού ευτυχισμένη μαμά, ευτυχισμένα παιδιά. Έχει μια δυνατή βάση αυτό. Κάπως έτσι ακολουθούν και όλα τα υπόλοιπα.

Αναφορικά, με τα event που είμαι καλεσμένη ανά διαστήματα πολλές φορές με δυσκολία μπορώ να δηλώσω το παρόν. Είμαι επιλεκτική και δεν σπαταλώ τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω με τα παιδιά μου ή τον άντρα μου για να πάω σε άλλο ένα ανούσιο party ή λανσάρισμα. Δεν κυνηγώ τη δόξα, ούτε το θεαθήναι. Στα πρώτα άντα της ζωής μου τα ξεκαθάρισα αυτά μέσα μου μια και έξω.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Από την άλλη, τα παιδιά μου αλλά και ο άντρας μου, είναι υποστηρικτικοί σε αυτό. Τους αρέσει που η μαμά έχει δραστήρια κοινωνική ζωή και που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις της της προσφέρουν και ευχαρίστηση. Πέρασε κάποιο διάστημα ώστε να το χωνέψουμε όλοι αυτό. Σήμερα, έχουν μεγαλώσει αρκετά ώστε να καταλαβαίνουν περισσότερα από όσα πιστεύω.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Ξέρεις, άργησα πολύ να εμπεδώσω πως είναι σημαντικό η γυναίκα- μαμά να έχει προσωπική ζωή. Να είναι ο ήλιος της ζωής της και να μην περιμένει από τον άντρα της να βγει έξω από το σπίτι, να διασκεδάσει και ούτω καθεξής. Η προσωπική ζωή της μαμάς δεν αναιρεί την οικογενειακή ζωή. Η ισορροπία είναι το παν και ίσως σου πάρει καιρό να την πετύχεις. Δεν είναι κακό ούτε αυτό. Κακό είναι να ξέρεις ότι δεν είσαι καλά και να μην προσπαθείς να το αλλάξεις.

Αρχικά, τα πρώτα χρόνια της έγγαμης ζωής μας ήμουν επαγγελματικά δραστήρια. Γεννήσαμε το πρώτο μας παιδί και ξεκίνησα το μεταπτυχιακό μου. Έπειτα, με τον ερχομό της μικρής μας κόρης και με τη μετακόμιση στην Αθήνα έμεινα στο σπίτι. Το ήθελα, όμως, πολύ. Είχα ανάγκη να ζήσω την κάθε στιγμή μαζί τους. Να έχω την απόλυτη ευθύνη τους, την ανατροφή τους. Ούτε γιαγιάδες ούτε νταντάδες.

Γνωρίζω πολλές γυναίκες οι οποίες εξαρτώνται από τους άντρες τους. Συναναστρέφονται μόνο με τον δικό του κοινωνικό περίγυρο. Επίσης, έχω δει γυναίκες να καταπιέζονται μέσα στην έγγαμη σχέση τους. Να είναι ο άντρας τους κολλημένος επάνω τους και να μην μπορούν να αναπτύξουν τη δική τους κοινωνική ζωή. Τίποτα από τα δύο δεν είναι υγιές κατά την γνώμη μου.

Στερεότυπα και προκαταλήψεις, μακριά από εμάς

Γιατί φοβόμαστε να βγούμε μόνες μας; Γιατί επιλέγουμε άλλη μια βραδιά μπροστά στην τηλεόραση, ενώ στην ουσία θέλουμε να βγούμε έξω για χορό; Γιατί, πρέπει να χαρακτηριστώ άσχημα αν θα βγω έξω με τις φίλες μου από την πεθερά ή την γειτόνισσα ας πούμε; Ή μάλλον καλύτερα, γιατί επιτρέπω να μου το πουν αυτό;

Όχι, οι παραπάνω ερωτήσεις δεν είναι ρητορικές. Έχουν απαντήσεις τις οποίες ορίζουμε εμείς και μόνο εμείς! Ούτε η μαμά μας, ούτε τα παιδιά μας ούτε κανείς άλλος. Δεν ζω τη ζωή που είχε η μαμά μου ή η πεθερά μου στην τότε δική τους οικογενειακή ζωή. Κάποτε μου είχε πει κάποια το τραγικό ‘ εγώ δεν γύριζα ποτέ σπίτι μετά τον άντρα μου’ ή το άλλο τραγικό ‘δεν μιλώ με τις φίλες μου γιατί δεν τις χωνεύει ο άντρας μου’. Προσωπικά, το βρίσκω άκρως καταπιεστικό και από άλλη εποχή βγαλμένο. Συμφωνείς; Κι όμως, το συναντάμε και στις σύγχρονες οικογένειες.

Είμαστε ο ήλιος στη ζωή μας: We are the sun

Οι 8 κανόνες της αγάπης από τον Jay Shetty

Τελευταία, διαβάζοντας τους 8 κανόνες της αγάπης ανακαλύπτω πως η αρχή όλων, είναι να αγαπήσεις ειλικρινά τον εαυτό σου. Μην έχεις ελπίδες ότι θα αλλάξεις τους άλλους αν δεν αλλάξεις πρώτα τον εαυτό σου. Είναι ωραίο να έχεις ανθρώπους που σε στηρίζουν, χωρίς απαραίτητα να στηρίζεσαι απόλυτα επάνω τους. Επιπρόσθετα, δύσκολα χτίζεις μία σχέση αν δεν έχεις ήδη φτιάξει τη σχέση με τον εαυτό σου.

Ο Jay μιλάει στην καρδιά μου είτε μέσα από τα βιβλία του είτε από τα LIVE στο Instagram που παρακολουθώ. Προσπάθησε να βρεις κι εσύ ανθρώπους που σε εμπνέουν και σε γεμίζουν αισιοδοξία. Ανθρώπους οι οποίοι δεν μιλούν μόνο για τις επιτυχίες τους αλλά και για τις αποτυχίες τους.

Γίνε ο ήλιος της ζωής σου! Και αν καμιά φορά μερικά σύννεφα σκεπάζουν τον ήλιο σου δεν πειράζει. Η βροχή και το χιόνι είναι απαραίτητα για να συνεχίσεις να ζεις.

Με αγάπη & σεβασμό,

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.