Αυτό το καλοκαίρι πίστεψε πολύ στη δύναμή σου

αυτό το καλοκαίρι πίστεψε στη δύναμη σου

Να ‘μαι και εγώ ύστερα από μια αισθητή απουσία από το blog μου. Η αλήθεια είναι πως ο μήνας αυτός ήταν δύσκολος και λόγω αναπροσαρμογής των παιδιών αλλά και πολύ απαιτητικός λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Επιστρέφω δριμύτερη με όρεξη για sharing και blogging. Ένα νέο άρθρο ετοίμασα στη στήλη μου Εγώ για σένα που αισθάνεσαι ότι έχεις πελαγώσει και νιώθεις πως έχει χαθεί η αποδοτικότητά σου. Είμαστε μαζί σε αυτό. Αυτό το καλοκαίρι πίστεψε πολύ στη δύναμή σου. Αυτό κάνω ήδη και εγώ.

Αυτό το καλοκαίρι πίστεψε πολύ στη δύναμή σου

Στο Instagram δεν σταματήσαμε να τα λέμε ποτέ!

Οι συγκυρίες δεν μας επιτρέπουν πολλές φορές να εξελιχτούμε σαν άνθρωποι. Το worldwide lockdown είχε ως αποτέλεσμα να παγώσουν όλα. Εκτός από τις δουλειές μας, πάγωσαν και οι σκέψεις μας. Είχε μια αίσθηση ψυχρότητας αυτή η κατάσταση. Μια αδικαιολόγητη παγωμάρα που ήρθε και κάθισε για έναν ατέλειωτο καφέ παρέα με την αμφιβολία και την ανασφάλεια. Κλειστήκαμε στα σπίτια μας και κάναμε το αδύνατον δυνατό ώστε να περάσουμε όμορφα, να δημιουργήσουμε μέσα σε αυτά, να μαγειρέψουμε υπέρ του δέοντος και τα λοιπά. Ή τουλάχιστον έτσι το ένιωσα εγώ.

Η επάνοδος ήταν δύσκολη..

Μου θύμισε Σκωτσέζικο ντουζ. Έχουν τα παιδιά σχολείο, αλλά και δεν έχουν τα παιδιά σχολείο. Πηγαίνεις στη δουλειά, αλλά δεν μπορείς και να πας γιατί δεν έχεις πού να αφήσεις τα παιδιά σου. Μέχρι και ο καιρός είχε διπολική διαταραχή. Μια εβδομάδα του Ιούνη θύμιζε φθινόπωρο και όχι καλοκαίρι. Αυτή η διαταραχή δεν θα μπορούσε να μην έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία μου. Οι συνεργάτες μου δειλά δειλά έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους αλλά εγώ δεν είχα και πολύ μυαλό για επανένταξη..

Ξέρεις κάτι, αισθάνομαι πολύ τυχερή σαν Εύη. Σου το έχω ξαναπεί. Ώρες ώρες δεν ξέρω από που αντλώ τόση δύναμη και από το ναδίρ φτάνω στο ζενίθ. Νομίζω πως με βοηθά πολύ η γνώση μέσα μου. Αυτή που έχω κατακτήσει τα τελευταία 10 χρόνια διαβάζοντας βιβλία αυτοβελτίωσης. Με βοηθούν επίσης πολύ τα μαθήματα που μου έχει δώσει η απώλεια του πατέρα μου. Ένα click είναι όλα μέσα στο μυαλό. Ένα click. Και σε εμένα αυτό το click γίνεται πολύ εύκολα. Ξέρεις αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό. Κάποιος μπορεί να το εκλάβει ως μειονέκτημα το να αλλάζεις. Κι όμως εγώ το θεωρώ προσόν. Είναι προσόν να ξέρεις να προσαρμόζεσαι. Να αφήνεις τον εαυτό σου να πέσει, να του δίνεις χρόνο και ύστερα να παίρνεις φόρα για να πατήσεις στα πόδια σου.

Αυτό το καλοκαίρι πίστεψε πολύ στη δύναμή σου!

Αυτό το καλοκαίρι πίστεψε πολύ στη δύναμή σου!

Είσαι δυνατή και το ξέρεις. Και αν δεν το πιστεύεις οφείλεις να το κάνεις για τη δική σου τη ζωή. Υπάρχουν στιγμές που θα νιώθεις τόσο αδύναμη που δεν θα έχεις όρεξη για τίποτα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ OK! Είναι ok να παραδίνεσαι στην απόλυτη απραγμοσύνη. Είναι ok να μην μπορείς να ανταπεξέλθεις. Είναι ok να κάνεις πίσω. Αρκεί να μην επιτρέψεις ποτέ στον εαυτό σου να παραιτηθεί από ότι πιστεύει, αγαπά και ονειρεύεται.

Άφησα τον εαυτό μου να πέσει..

Οι γονείς μου και η οικογένειά μου πάντα πίστευαν πολύ σε εμένα. Ο μπαμπάς μου ειδικά είχε πολύ πίστη σε εμένα. Ήξερε πως είμαι αποφασιστική, αποτελεσματική και πολύ πεισματάρα. Ήξερε πως ήμουν πολύ εγωίστρια ώστε να αφήσω κάποιον να με επηρεάσει αρνητικά ή να με βλάψει ψυχολογικά. Ήξερε πως η Εύη δεν επιτρέπει σε κανέναν να της χαλάσει την ηρεμία της. Και αυτά ήταν λόγια που είχε πει στη θεία μου στην εφηβεία μου. Τότε που τα περισσότερα παιδιά περνούν φάσεις και κρίσεις συνειδήσεως.

Ύστερα από την απώλεια του πατέρα μου, ένα πράγμα άφησα στην τύχη του. Αυτό δεν ήταν ούτε τα προσωπικά μου ούτε τα επαγγελματικά μου. Ήταν κάτι που είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την μικρή Εύη, που όποτε ένιωθε στεναχώρια, άγχος ή μοναξιά έτρωγε. Με την κάθοδο στην πρωτεύουσα αυτά τα συναισθήματα μεγάλωναν μέσα μου. Τα επαγγελματικά μου είχαν μπει σε τρίτη μοίρα, ούτε καν δεύτερη. Και αυτό με επηρέαζε πολύ. Μεγάλωνα τα παιδιά μου και φρόντιζα την οικογένειά μου αλλά αυτό δεν μου ήταν αρκετό. Ήξερα πως δεν ήμουν μόνο αυτό! Ήμουν πολλά περισσότερα, γιατί πάντα ήμουν πολυπράγμων και ασυμβίβαστη με το καθισιό.

αυτό το καλοκαίρι πίστεψε στη δύναμή σου

Φαγητό – Εύη σημειώσατε 1-0

Ξέσπασα στο φαγητό. Το μυαλό μου ήταν μόνο στο τι θα φτιάξω. Έπρεπε να απασχολώ συνέχεια τα χέρια μου και το μυαλό μου. Η ζαχαροπλαστική ήταν ότι πρέπει για αυτή την αγωνία μου. Ώρες ολόκληρες στην κουζίνα, μαζί με τα παιδιά μου να πλάθουν και να δοκιμάζουν. Μόλις τα κοίμιζα, έτρωγα σχεδόν κρυφά ή ενοχικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ξύπνησα μέσα στη νύχτα για να φάω. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έτρωγα χωρίς να πεινάω καν. Το αποτέλεσμα μοναδικό. 25+ κιλά.

Αυτό το καλοκαίρι θα πιστέψω πιο πολύ στη δύναμή μου

Ίσως να μην μπορείς να είσαι σε όλους τους τομείς δυναμικός. Ίσως να μην μπορείς να αντιμετωπίσεις τα πάντα πάντοτε ή και ταυτόχρονα. Αυτό το έχει αποδείξει η ζωή άλλωστε. Τώρα, όμως, είμαι πιο δυνατή από ποτέ σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Αισθάνομαι πως είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω αυτό που με βασανίζει τα τελευταία χρόνια. Τα περιττά κιλά. Είμαι στη δεύτερη εβδομάδα και είμαι αποφασισμένη.

Αυτό το καλοκαίρι πίστεψε πολύ στη δύναμή σου!

Σκέψου πως το καλοκαίρι η διάθεση όλων μας ανεβαίνει. Λίγο ο ελληνικός ήλιος και η παραπάνω βιταμίνη D που εισπράττουμε. Λίγο οι διακοπές, λίγο η μέρα που είναι μεγαλύτερη και βγαίνουμε πολύ έξω από το σπίτι. Λίγο τα cocktails στην αμμουδιά και οι κρύες μπύρες με τις φίλες μας στο μπαλκόνι. Όλα παίζουν ρόλο. Το καλοκαίρι είναι ότι πρέπει ώστε να δουλέψεις τη δύναμή σου. Να πιστέψεις και να πάρεις φόρα. Φόρα στοχευμένη που θα σε οδηγήσει ακριβώς εκεί που θέλεις εσύ!

Γιατί είσαι δυνατή και το ξέρεις..

Σε θέλω μαζί μου σε αυτό το ταξίδι. Συνοδοιπόρος μου η κλινική διατροφολόγος μου, την οποία ευχαριστώ για όλα. Αν αισθάνεσαι πως χρειάζεσαι βοήθεια σε κάτι μην διστάζεις και ζήτα την. Αν δεν χρειάζεσαι βοήθεια από κάποιον γιατρό αλλά από κάποιον πλησίον σου ζήτα την. Όλα ξεκινούν από μια λέξη.. Αυτό να το θυμάσαι πάντα..

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.