Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη.

Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη

Μια εβδομάδα πέρασε από τα γενέθλιά μου και να’ μαι εδώ σήμερα να σου μιλώ για αυτά. Ξέρεις, πως μου αρέσει πολύ να γιορτάζω τα γενέθλιά μου, σαν μικρό παιδί. Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα του χρόνου για μένα και σηματοδοτεί πάντα αλλαγές. Δεν ξέρω πως τα καταφέρνω, εγώ ή το σύμπαν τέλος πάντων, αλλά τις ημέρες πριν και μετά κάτι αλλάζει. Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη θα τολμήσω να πω, γιατί όπως και να το κάνουμε όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε ακόμη περισσότερα.

Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη

Ένα ακόμη κεράκι στην τούρτα μου

Κάθε χρονιά αφιερώνω μια ολόκληρη ανάρτηση για τα γενέθλια μου. Το έχω σαν γούρι να μου πάει καλά η χρονιά. Πολλές φορές καθώς κυλούν οι μήνες, ανατρέχω στην ανάρτηση αυτή και την διαβάζω ξανά με προσοχή. Και πάντα, συγκρίνοντας τα birthday post μου ανακαλύπτω πως όντως η πρόταση ‘ ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη ‘ ισχύει 100%. Μια ολόκληρη χρονιά είναι αρκετή ώστε να σου διδάξει ακόμα περισσότερα, να ανακαλύψεις περισσότερες πτυχές του εαυτού σου, να εκπλαγείς, να απογοητευτείς, να κάνεις λάθη.

Γενέθλια τούρτα από τα Fresh Patisserie
Ευχαριστώ πολύ το κατάστημα Fresh για την ονειρεμένη τούρτα μου!

Ένας χρόνος μεγαλύτερη με καινούργιο bullet journal

Κάθε χρόνο την εβδομάδα των γενεθλίων μου, ανοίγω καινούργιο bullet jurnal. Άλλοι τα αλλάζουν με την αρχή του χρόνου, εγώ πάλι τα αλλάζω στα γενέθλιά μου. Ξεφυλλίζω προσεκτικά όσα κατέγραψα την χρονιά που μας πέρασε. Παρατηρώ τι πέτυχα, σε τι απέτυχα. Θυμάμαι στιγμές πλούσιες σε συναίσθημα με την οικογένειά μου και με φίλους. Βρίσκω, όμως και άσχημες στιγμές καταγεγραμμένες οι οποίες με έφεραν σε δύσκολη θέση, στιγμές που με στεναχώρησαν και έκαναν να ραγίσει η καρδιά μου. Αυτές τις φυλάω μέσα μου, γιατί μου έδειξαν λάθη του χαρακτήρα μου αλλά και των φίλων που επιλέγω να μοιραστώ τη ζωή μου.

To bullet journal μου το αγαπώ πολύ. Είναι ένα και δεν χωρά μέσα του προγράμματα της τρελής καθημερινότητάς μου. Δεν κρύβει μέσα του, δηλαδή, ρουτίνα, ραντεβού, αθλοπαιδείες και τέτοια. Το bullet journal μου κρύβει μέσα του εμένα την ίδια, τις σκέψεις μου, τα θέλω μου, τους πιο ευσεβείς πόθους μου και όμορφες λέξεις που κινούν τα νήματα ώστε όλα να πάνε κατ’ ευχήν. Όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή λίστες super market δραστηριότητες των παιδιών, αγγλικά και γιατροί κρύβονται στο καθημερινό ημερολόγιό μου. Γιατί, ένα μυαλό χειμώνα καλοκαίρι τι να πρωτοθυμηθείς.

Γενέθλια τούρτα από τα Fresh Patisserie

Αλήθεια, ξέρεις πόσο χρονών είμαι;

Φέτος, έχουμε έρθει πολύ κοντά και στο Instagram. Εκεί η επαφή μαζί σας είναι καθημερινή και αντιλαμβάνομαι πως τον τελευταίο χρόνο έχω έρθει πολύ κοντά με πάρα πολλούς από εσάς. Εδώ στο blog, έχει χαθεί λιγάκι η επαφή, διότι σταματήσαμε (όλοι μας φυσικά) να αφήνουμε σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν μας πτοεί και συχνά πυκνά λαμβάνω μηνύματα στο messenger του mamasnpapas.gr στο Facebook. Τα μηνύματά σας, να ξέρετε, ενισχύουν την όρεξη μου και την αγάπη μου για το blogging! Αρνούμαι να υποταχτώ 100% στο Instagram ή στο Tik Tok που γίνεται χαμός. Όσο αγαπάτε το blog μου και εσείς πολύ, πάντα θα επιστρέφω εδώ.

Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη

Αυτό που ήθελα να πω, είναι πως μου έκανε εντύπωση που εντυπωσιαστήκατε πολλοί από εσάς με την ηλικία μου! Οι περισσότεροι από εσάς θεωρούσατε πως κοντεύω τα σαράντα. Το νούμερο 34 στην γενέθλιά τούρτα μου σας προκάλεσε τρομερή έκπληξη! Ρε, παιδιά! Τόσο πολύ μεγαλοδείχνω; Μου το έλεγαν από μικρή αλλά καθώς περνούν τα χρόνια δεν είναι τόσο κολακευτικό τελικά να μεγαλοδείχνεις! (γέλια) Είμαι τριαντατέσσερα λοιπόν!

Μαμά, εργαζόμενη γυναίκα, blogger ετών 34 (και πόσες ακόμη ιδιότητες να λέμε)

Ήρθε η ώρα για τις γενέθλιες δηλώσεις μου! Οι λέξεις κρύβουν μέσα τους τεράστια δυναμική θέλω να το ξέρεις αυτό και να το πιστεύεις! Θέλω πολύ να διαβάσεις αυτήν εδώ την πολύ παλιά ανάρτησή μου! Γράφτηκε 21 Νοεμβρίου το 2016.

Είμαι ό,τι δηλώνω

https://mamasnpapas.gr/eimai-oti-dilono-i-am-what-i-pronounce/
  • ετών 34 και πανέτοιμη για νέα ξεκινήματα. Πίνω στην υγειά των καινούργιων συνεργασιών, των καινούργιων ευκαιριών, και των καινούργιων στόχων. To mamasnpapas έχει μεγάλη δυναμική, γιατί περνάμε ωραία εδώ παρέα και γνωρίζετε πως είμαι αληθινή και ό,τι σας προτείνω είναι εγγύηση. Και φέτος θα προσπαθήσω για το καλύτερο, για όλους μας φυσικά!
  • ποιος είπε πως στα 34 σου είσαι πολύ μεγάλη να ξεκινήσεις κάτι από την αρχή; Μια νέα ξένη γλώσσα, ένα άθλημα, ένα ακόμη πτυχίο; Εγώ για πτυχίο δεν θα πάω, αλλά ξεκίνησα TRX και επίσης αναζητώ online teaching για Ισπανικά. Τόσο La Casa De Papel και να μην ξέρω τα βασικά δεν γίνεται παιδιά! (γέλια)
  • δήλωση νούμερο 3. Αφού κατάφερα να λέω ΟΧΙ και να μην είμαι πάντα διαθέσιμη για τους άλλους, γιατί από φιλότιμο θα πήγαινα στο τέλος, τώρα μαθαίνω να λέω ΝΑΙ στον εαυτό μου. ΝΑΙ σε ό,τι θέλω από καιρό να κάνω. Να, όπως το ότι ξεκίνησα ενέσιμη μεσοθεραπεία. Από καιρό ήθελα να βοηθήσω το πρόσωπό μου, γιατί έβλεπα να χάνεται η καλή ποιότητά του με τόση κούραση και καυσαέριο. Αλλά αυτά θα τα πούμε αναλυτικότερα σε άλλη ανάρτηση.
Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη
Όλα τα διακοσμητικά μπαλόνια και ήδη για το γενέθλιο party μου είναι από το Happy Teapot, όπως πάντα

Λίγες δηλώσεις ακόμα αντέχεις;….

  • φέτος, ξεκινώ μια διαφορετική αντιμετώπιση σχετικά με τις υποχρεώσεις των παιδιών μου στο σχολείο. Θέλω να γίνουν πιο υπεύθυνα με τα καθήκοντά τους, γι’ αυτό και ίσως στην αρχή ξεχάσουν πολλά πράγματα να κάνουν για το σχολείο. Έχουμε ορίσει ένα τετράδιο καθηκόντων. Εκεί σημειώνουν ό,τι λέει πως έχουν η δασκάλα για εργασίες στο σπίτι. Ό,τι τελειώνουν το τσεκάρουν και προχωρούν.
  • αλλαγές στο σπίτι. Έχω γεμίσει κάποιες γωνιές που μου φαίνονταν άδειες, με φυτά εσωτερικού χώρου. Δοκίμασε κι εσύ να ομορφύνεις με περισσότερο πράσινο γωνιές του σπιτιού σου που δεν σου αρέσουν.
  • θα συνεχίσω να τρέφομαι σωστά και υγιεινά. Συνεχίζω τον στόχο μου ακάθεκτη. Έκανα ένα μικρό διάλλειμα όσο είμασταν διακοπές, χωρίς όμως ατασθαλίες τρομερές. Αισθάνομαι πολύ καλά με το σώμα μου και νιώθω περισσότερη ευεξία. Συνεχίζω έτσι!

Και τώρα η ώρα των ευχαριστιών

https://www.instagram.com/p/CFY46G0l8Ka/?utm_source=ig_web_copy_link

Εδώ μπορείς να δεις όλα τα συναρπαστικά party που έχουμε ετοιμάσει και γιορτάσει στην οικογένειά μας!

Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη.

Στο Facebook Post μου μοιράστηκα μαζί σου κάποιες μικρές και βιαστικές σκέψεις μου, οι οποίες όμως με χαρακτηρίζουν απόλυτα. Είπα χαρακτηριστικά…

Αισθάνομαι βαθιά ευγνώμων για όσα μου έχει προσφέρει ο Θεός, η ζωή, όπως θέλεις πες το! Για τους άξιους γονείς μου, τα πολύτιμα αδέρφια μου, τις γιαγιάδες & τους παππούδες μου, τα ανιψιά μου, τον άντρα μου, τα παιδιά μου, τη δουλειά μου, την αλλαγή πλεύσης στη ζωή μου (δις μάλιστα), τα λάθη μου, τις αποτυχίες μου. Για όλα! Ταπεινά ευγνώμων για όσα στερήθηκα, όσους έχασα άδοξα και άδικα, για όσα κέρδισα δίκαια και τίμια και για όσα θα κερδίζω μέχρι να ξεκινήσω ταξίδι μακρινό χωρίς επιστροφή .
Το έχω ξαναπεί και κάποιοι το βρήκατε μακάβριο. Δεν με νοιάζει αν θα ζήσω πολύ σε αυτή τη ζωή. Με νοιάζει να ζω καλά, ουσιαστικά & ήρεμα χωρίς κακό στη ζωή μου.
Σας ευχαριστώ όλους ειλικρινά 
.

Ένας χρόνος μεγαλύτερη αλλά και σοφότερη

Θέλω να ξέρεις πως εννοώ την κάθε λέξη. Αν είδες τα stories που έκανα στο Instagram, σχετικά με το πόσο σας ευχαριστώ για τις ευχές λέω επίσης πως πραγματικά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου! Και το ίδιο εγκάρδια πιστεύω ότι μου εύχεστε και εσείς! Πως δεν λέμε του αέρα ούτε κάτι που δεν εννοούμε! Ταπεινά ευγνώμων σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι υγεία και πολλή αγάπη στη ζωή σας. Εύχομαι όλοι σας να έχετε πιάσει το νόημα της ζωής και να μην αναλώνεστε σε μιρκοπράγματα και ανθρώπους που δεν αξίζουν την προσοχή σας!

Σας προσκαλώ να ζήσουμε άλλη μια δημιουργική χρονιά μαζί. Με τα πάνω και τα κάτω της. Με τις δυσκολίες της αλλά και τις επιτυχίες της. Μια ακόμη χρονιά με τα όλα της που θα μας κάνει όλους πολύ πολύ σοφότερους! Όσο ζω μαθαίνω και πόσο χαίρομαι που ζω δεν ξέρεις!!! Είμαστε ευλογημένοι όλοι μας και θα πρέπει να είμαστε αυτάρκεις! Αν κοιτάξεις γύρω σου θα πρέπει να αισθανθείς πλούσιος! Για το ότι είσαι αρτιμελής, πατάς στα πόδια σου, ζεις σε μια ειρηνική χώρα ελεύθερος. Για το ότι έχει που την κεφαλήν κλίνη (- κλίναι), όπως λέει ο Ιησούς μας σε ευαγγελική περικοπή στο Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο!

Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

3 Comments
  1. Κι επειδή εγώ είμαι του παραδοσιακού θα σου αφήσω κι εδώ ένα μήνυμα, αν και τείνουν να εκλείψουν. Τα λόγια σου ήταν πολύ όμορφα και σου εύχομαι από καρδιάς να κερδίσεις το στοίχημα με όλους τους στόχους που έχεις βάλει. Είσαι μια πληθωρική προσωπικότητα, έτσι και τα λόγια σου κι εμείς που σε αγαπάμε ευχόμαστε να μείνεις πάντα έτσι! Αλλά ένα θα πω…όταν κάνεις πάρέα με μεγαλύτερες, ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Θα σε κάνουν κι εσένα πιο μεγάλη… οπότε πρόσεχε με ποιους κάνεις παρέα, χαχα! Χρόνια πολλά!

  2. Eυη μου να τα εκατοστήσεις κούκλα μου!!! Θα συμφωνήσω, η πολλή παρέα με την Κάλη μάλλον σε κάνει να δείχνεις λίγο μεγαλύτερη. Πάντα όμως μια πληθωρική κούκλα. Τελικά πότε ακριβώς είναι τα γενέθλιά σου; Εμένα πλησιάζουν στις 25/9 και το βλέπω όπως κι εσύ ακριβώς, μια μεγάλη γιορτή. Ευτυχώς δεν είμαι μόνη! Εύχομαι μια ζωή με υγειά, χαμόγελα, αγάπη και αισιοδοξία! φιλιά πολλά

Leave a Reply

Your email address will not be published.