Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού

Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα

Και να που παρά τα όσα κουτσά και στραβά που ζούμε ήρθε η άνοιξη. Γιατί όπως λέει και ένας σοφός, την άνοιξη δεν μπορείς να την εμποδίσεις να έρθει. Σήμερα έρχομαι εδώ στη στήλη μου με τις συνταγές να σου δείξω μια τάρτα, μα τι τάρτα! Mια τάρτα που αγάπησαν όσοι τη δοκίμασαν, τα παιδιά μου την ερωτεύτηκαν και ο άντρας μου με έστεψε ως super ζαχαροπλάστισσα. Γιατί ως μαγείρισσα έχω πολύ δρόμο ακόμα, και είναι και δύσκολος ο chef του σπιτιού μας. Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού και τρέλανε τους πάντες. Ειδικά αν θέλεις να ζητήσεις κάτι από τον άντρα σου είναι η ιδανική ευκαιρία!

Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού

Τι σκεφτόμουν σε όλη τη διάρκεια της καραντίνας

Διάβασε εδώ

Η καραντίνα ήταν κάτι που μας συγκλόνισε όλους. Μας άλλαξε, μας νευρίασε, μας απογοήτευσε και μπλα μπλα μπλα. Κυρίως μας έβαλε στην κουζίνα για τα καλά. Και η κουτσή Μαρία ζύμωσε, έπλασε και έψησε. Εγώ δεν μπορώ να πω πως τρελάθηκα να ζυμώνω, και όσα έφτιαξα τα έφτιαχνα με την ίδια συχνότητα και τις ημέρες που δούλευα κανονικά, πριν την τρέλα της καραντίνας. Αυτήν την τάρτα την είχα ερωτευτεί ένα απόγευμα στο κανάλι του πρώτου (και μοναδικού για μένα) master chef της Ελλάδος. Στον έρωτα της κουζίνας, της κουτάλας και του μπεν μαρί. Στον άντρα που βάζει τα γυαλιά σε πολλές γυναίκες στην κουζίνα. Στον sexy μάγειρα που μας έχει κάνει να πούμε το παναγία μου πάνω από 100 φορές κάθε φορά που τον βλέπουμε στα live του.

Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού

Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα φουντουκιού

Φήμες λένε πως αν δεν πεις τη λέξη ‘Παναγία μου’ πάνω από 10 φορές καθώς την φτιάχνεις και δεν γλύψεις τα δάχτυλά σου άλλες τόσες, η τάρτα αυτή δεν θα πετύχει. Πέραν της πλάκας, τον Άκη τον αγαπώ και όχι η ανάρτηση αυτή δεν έχει τοποθέτηση προϊόντος. Τουλάχιστον 25 άτομα από εσάς μου ζητήσατε τη συνταγή στο Instagram και θα ήταν άδικο να σας την γράψω απλά εδώ και να αναφέρω μόνο πως δεν είναι δική μου η συνταγή. Καλά, εννοείται πως καμία συνταγή από όσες έχω ανεβάσει δεν είναι δική μου έτσι. Μην τρελαθούμε κιόλας.

Συνταγή εδώ και οφθαλμόλουτρο μαζί! Δύο σε ένα!

Την τάρτα με λεμόνι και πραλίνα την έφτιαξα για το τραπέζι του Πάσχα. Είχα τρελούς ενδοιασμούς για το λεμόνι και ειδικά για τα κομμάτια λεμονιού. Πορτοκάλι με σοκολάτα ξέρω πως είναι τρελή επιτυχία! Τον αγαπώ αυτόν τον συνδυασμό . Το ίδιο και τα παιδιά μου. Με λεμόνι και σοκολάτα δεν έχουμε δοκιμάσει κάτι ποτέ νομίζω! Οπότε ήταν ρίσκο για το τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Ήταν, όμως τρελή τρελή επιτυχία και την εξαφανίσαμε σε χρόνο μηδέν!

https://www.instagram.com/p/B_IU2Oilw0Z/

Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα και εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου!

Εντάξει, μην γελάσεις! Δεν ξέρω πότε θα έχεις ξανά καλεσμένους στο σπίτι, αλλά εσύ φτιάξε την. Μπορεί να την διακωμωδώ την κατάσταση που ζούμε ώρες ώρες αλλά αν με παρακολουθείς στο Instagram θα ξέρεις πως δεν γελάω καθόλου με όσα γίνονται στην πραγματικότητα! Κανείς μας δεν το διασκεδάζει άλλωστε! Είναι ιδανική συνταγή για το χειμώνα αλλά και για το καλοκαίρι! Το είπε και ο chef!

Follow me στο Instagram! Εκεί τα λέμε ακόμα πιο συχνά!

https://www.instagram.com/mamas_n_papas.gr/?hl=el
Φτιάξε τάρτα με λεμόνι και πραλίνα

Προς το παρόν σε μαμαδογλυκοφιλώ και θα επιστρέψω με μια συνταγή της μαμάς μου! Εκμέκ κανταΐφι και τα μυαλά στα κάγκελα! Εκεί θα έχω συνταγή να ξέρεις! Της μαμάς μου, που πολύ πιθανόν να είναι της Βέφας γιατί στα χρόνια της μόνο η θεά Βέφα υπήρχε!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.