Φτιάξτε δέντρο ευχών με βαθύ νόημα

Φτιάξτε δέντρο ευχών για τη νέα χρονιά

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες είμαι λιγάκι περισσότερο ευαίσθητη! Λίγο γιατί μου λείπει ο Φώντας μου. Λίγο εξαιτίας των γεγονότων που συμβαίνουν στον πλανήτη μας! Όλα μαζί μου προκαλούν κάποιες στιγμές θλίψη! Μπορεί να έχω όρεξη για δημιουργία και συναντήσεις με απόλυτο γιορτινό mood! Επειδή πιστεύω πολύ στις λέξεις που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου, όπως σου είχα πει και εδώ, θέλησα να γράψω όλες τις ευχές και τις σκέψεις μου! Δημιούργησα ένα δεντράκι ευχών. Φτιάξτε δέντρο ευχών με βαθύ νόημα και αφήστε τη μαγεία να ξεδιπλώσει μέσα στο σπίτι σας! Νέο άρθρο στη στήλη με τα Χριστουγεννιάτικα DIY!

 Φτιάξτε δέντρο ευχών για τη νέα χρονιά

Φτιάξτε δέντρο ευχών με βαθύ νόημα

Δεν πρόκειται για κανένα super wow δέντρο με φοβερό στήσιμο και τέτοια. Είναι κλαδιά από έλατο που αγόρασα για να στολίσω την τραπεζαρία μου! Θέλησα να τα γεμίσω με ευχές! Ευχές όχι μόνο για εμάς προσωπικά, αλλά ευχές για όλο τον κόσμο! Μου σπαράζει η καρδιά κάθε φορά που βλέπω αυτές τις απαράδεκτες φωτογραφίες να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με παιδιά χτυπημένα, γεμάτα αίματα και τρομαγμένα! Φυσικά και πρέπει να ξέρουμε τι γίνεται στον κόσμο που ζούμε! Κάθε φορά που τα κοιτώ βάζω στη θέση τους τα δικά μου παιδιά και τρέμω ολόκληρη! Τρομοκρατούμαι και αγωνιώ!

Εδώ μπορείς να δεις όλα τα Χριστουγεννιάτικα Post μου!

Προσεύχομαι για αυτά τα παιδιά και τους γονείς που ζουν αυτό το μαρτύριο εξαιτίας όλων αυτών των δυναστών που μας καταδυναστεύουν! Αυτό το δεντράκι λοιπόν το έφτιαξα για να μου θυμίζει όλα όσα ξεχνώ κάθε φορά που σκέφτομαι αχάριστα! Το έχει η φύση μας να είμαστε αχάριστοι! Να ξεχνάμε πως τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι δεδομένο και μόνιμο! Σήμερα ζούμε έτσι, αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει! Σήμερα είμαστε υγιής στα σπίτια μας μέσα, αύριο (πάλι θα πω) δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει!

Φτιάξτε δέντρο ευχών με βαθύ νόημα!

Στεναχωριέμαι με όσους δεν συμπονούν όλους τους πρόσφυγες που εγκλωβίστηκαν στη χώρα μας! Ξέρω, υπάρχουν και εξαιρέσεις ανάμεσα σε αυτούς που προκαλούν και φέρονται επικίνδυνα!

Είμαι απόγονος προσφύγων! Ο προ πάππους μου ήρθε πρόσφυγας από την Φάτσα της Κερασούντας! Η Κερασούντα των Ελλήνων του Πόντου! Είμαι τυχερή γιατί πρόλαβα και έζησα τους παππούδες μου και ρούφηξα κάθε τους λέξη, την χάραξα καλά στο μυαλό και στην ψυχή μου!

Τα σπίτια των προγόνων μου καταστράφηκαν, οι οικογένειές τους αποδεκατίστηκαν, οι περιουσίες τους αφανίστηκαν! Πέρασαν στον Ελλαδικό χώρο βρώμικοι, χτυπημένοι χωρίς απολύτως τίποτα! Η μόνη τους επιλογή ήταν να παλέψουν για να ζήσουν! Να σταθούν στα πόδια τους!

Όλα αυτά μου ήρθαν στο μυαλό μετά από μία συζήτηση με τη γιαγιά μου στο τηλέφωνο! Μοιράστηκα τις σκέψεις μου μαζί της και εκείνη μοιράστηκε μαζί μου τις ευχές που διαβάζει κάθε μέρα από το Ευχολόγιο της! Με βάση την δική της σκέψη θέλησα και εγώ να δημιουργήσω τις δικές μου ευχές για την νέα χρονιά!

Φτιάξτε δέντρο ευχών για τη νέα χρονιά

Θα μου πεις τα προβλήματα που μας απασχολούν δεν είναι μόνο αυτά που αφορούν τους πρόσφυγες! Είναι πολλά περισσότερα που αφορούν εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας επίσης! Είναι το μέλλον και το δικό τους αλλά και το δικό μας! Είναι η ίδια μας η ζωή και τα όνειρά μας! Είναι πολλά.

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα ή αν σε εκτόπισα από το Χριστουγεννιάτικο κλίμα στο οποίο πιθανόν να βρίσκεσαι, και πολύ καλά θα κάνεις να παραμείνεις! Ήταν σκόρπιες σκέψεις μου που ήθελα να μοιραστώ μαζί σου! Σκέψεις που κάποιες φορές με ρίχνουν! Ειδικά εκείνες που με οδηγούν στον μπαμπά μου! Εκείνες κάνω ώρα να τις ξεπεράσω!💔

Το δεντράκι μου αυτό θα το κοιτώ καθημερινά, θα χαμογελώ και θα είμαι κάθε μέρα ευγνώμων!😊😊 Ως την επόμενη συνάντησή μας!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.