Νηφάλιες φωνές γύρω από τον κορονοϊό

Νηφάλιες φωνές γύρω από τον Κορονοϊό.

Εδώ και μέρες όλοι οι Έλληνες παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του Κορονοϊού. Αμέτρητες πηγές έχουν αναρτήσει περιεχόμενο σχετικά με μέτρα και σταθμά γύρω από τον απειλητικό ιό που έχει πλήξει την Κίνα, την Ιταλία και την ευρύτερη Ευρώπη, την Αυστραλία την Αμερική, την Ασία. Όλο τον κόσμο δηλαδή. Πρόκειται για πανδημία σύμφωνα με όσα ανακήρυξε ο Παγκόσμιας Οργανισμός Υγείας και η Ελλάδα έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού κινδύνου. Ως Blogger συχνά αναρτώ άρθρα σχετικά με θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, όπως ο Η1Ν1 και το ΔΕΠΥ. Έτσι και σήμερα επέστρεψα στη στήλη μου Εγώ να εκφράσω απόψεις γύρω από το ζήτημα αυτό. Νηφάλιες φωνές γύρω από τον κορονοϊό, λοιπόν και πάμε να δούμε κάποια πράγματα παρέα.

Νηφάλιες φωνές γύρω από τον Κορονοϊό.

Κορονοϊός Alert, Κορονοϊός Stories, Κορονοϊός IGTV, Νηφάλιες σκέψεις γύρω από τον Κορονοϊό

Αν με ακολουθείς στο Instagram σίγουρα θα έχεις ήδη δει το βίντεο που ανήρτησα σχετικά με τον Κορονοϊό. Θέλησα να πω αρχικά δυο λόγια σε βίντεο, γιατί έτσι αισθανόμουν καλύτερα ύστερα από κάτι χαζά post που είχα διαβάσει στο Facebook αλλά και για να προτρέψω όλους εμάς να διαβάσουμε πολύ προσεκτικά τους κανόνες υγιεινής και όσα μας συμβούλεψε να κάνουμε το Υπουργείο Υγείας. Το παρόν άρθρο δεν έχει στόχο ούτε να σε τρομοκρατήσει αλλά ούτε να σου παρέχει ιατρικές πληροφορίες. Έχει στόχο μόνο την συζήτηση και το ”κουβέντα να γίνεται” μιας και οι περισσότεροι από εμάς είμαστε μέσα στο σπίτι, δεν κυκλοφορούμε και κάνουμε βόλτες στα blogs και στα sites για ενημέρωση και διασκέδαση. Κοινώς για να σκοτώσουμε την ώρα μας. Άλλωστε, ένα τέτοιο θέμα που με απασχολεί ιδιαίτερα δεν θα μπορούσα να το αφήσω ασχολίαστο.

Διάβασε εδώ τον οδηγό για οικογένειες που δημοσίευσε το site Mama Sou σχετικά με την προστασία από τον Κορονοϊό.

Το βίντεο μου στο IGTV

https://www.instagram.com/p/B9lheXipnpd/

Για απορίες σχετικά με τον Κορονοϊό καλέστε στη γραμμή 24 ωρης λειτουργίας 1135!!

Συγκέντρωσα νηφάλιες φωνές γύρω από τον κορονοϊό και σε καλώ να τις διαβάσεις.

Αρχικά θα ξεκινήσω με αυτή την καθηγητή μου από το Πανεπιστήμιο, κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη, έναν άνθρωπο τον οποίο συμπαθούσα ως φοιτήτρια αλλά τον συμπάθησα ακόμα περισσότερο ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που αντιλαμβανόταν την Εκκλησία και τα μυστήρια. Οι λέξεις έρωτας και πάθος έπαιρναν άλλη διάσταση μέσα από τα λόγια του και η Δογματική Θεολογία αποκτούσε περισσότερο ενδιαφέρον για μένα. Χτες, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο που είχε μέσα τα λόγια του όσον αφορά το Μυστήριο της Κοινωνίας και αν τελικά πρέπει να κοινωνήσουμε ή όχι τις ημέρες αυτές εμείς οι Χριστιανοί. Το μοιράζομαι μαζί σου.

«Ξέρετε, στο χώρο της ορθόδοξης θεολογίας, υπάρχει αυτό που αποκαλούμε θεολογική οικονομία, η οποία διαλέγεται με την ακρίβεια του δόγματος όταν το απαιτεί η ποιμαντική ανάγκη. Μας λέει πώς να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που έχει ξεπεράσει κάθε γνωστή ιστορική συνθήκη του παρελθόντος. Θα πρέπει να αντλήσουμε από την παράδοσή μας πρακτικές χρήσιμες για τη σημερινή ανάγκη που έχει δημιουργηθεί. Στην περίπτωσή μας, αυτή του κορονοϊού»

Διαβάστε περισσότερα εδώ Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/theia-koinonia-koronoios-hrysostomos-stamoylis

Σημείωση : Δεν θέλω να σταθώ καθόλου στο θρησκευτικό κομμάτι. Ούτε και θέλω να αρχίσετε να αφήνετε σχόλια περί θρησκείας, πίστης και δογματισμού. Αυτός εδώ ο χώρος δεν είναι φιλικός σε τέτοιες συζητήσεις. Δεν κρίνω τα πιστεύω του καθενός αναφορικά με την Θεία Κοινωνία. Παρέθεσα την άποψη του καθηγητή μου διότι την θεωρώ νηφάλια και αξιοπρεπή σε σχέση με όσα έχω διαβάσει εγώ προσωπικά τις τελευταίες ημέρες.

Δες εδώ δέκα μουσεία για επίσκεψη από το σπίτι και εδώ σειρά πειραμάτων για παιδιά με απλά υλικά. Εδώ δωρεάν online παιδικά βιβλία που τα διαβάζεις και τα ακούς.

Θα συνεχίσω προσθέτοντάς σου το link όπου μπορείς να δεις τον πίνακα με τις χώρες που υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα και τον αριθμό αυτών.

Μεγάλη αίσθηση προκαλούν τα μηνύματα που μας στέλνουν Έλληνες οι οποίοι ζουν στην Ιταλία και μας παρακαλούν να πράξουμε τα δέοντα. Να δείξουμε υπευθυνότητα και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα την καραντίνα στην οποία έχουμε μπει εδώ και δύο μέρες. Χαρακτηριστικό μήνυμα είναι το ακόλουθο. Διαβάστε το προσεκτικά:

Συγκλονιστική μαρτυρία μιας Ελληνίδας για τον Κορονοϊο και το τι συμβαίνει εκεί: Το μήνυμά της είναι τεράστιο αλλά πρέπει να το διαβάσετε όλο.

Αγαπητοί συμπατριώτες στην Ελλάδα,
Ονομαζομαι Θεώνη Χρονοπούλου και ζω στο Oderzo!Μία πανέμορφη πόλη στη επαρχία του Τρεβίζο, στο υπέροχο Veneto!!! Βλέποντας την κατάσταση να έχει ξεφύγει και να τείνει να ξεφύγει και στην υπέροχή μας χώρα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την τόσο άσχημη «εμπειρία» που ζούμε εδώ στην Ιταλία τον τελευταίο μήνα!


Στην αρχή ήταν όπως στην Ελλάδα! Λίγα κρούσματα από δω κι από κει και κάποια συγκεντρωμένα στην Παντοβα και στο Μιλανο όπως τώρα στην Ηλεια!!!! Τρομάξαμε αλλά δε δώσαμε την σημασία που έπρεπε! Με μια κυβέρνηση (που προσωπικά δε με ενδιαφέρει καθόλου που ανήκει) που κανεις τους δεν έχει διοικήσει ούτε μια μικρή εταιρεία, χωρις την παραμικρή εμπειρία σε καταστασεις κρισης και χωρις να παίρνει βοήθεια από τους πιο ειδικους για να μη παραδεχτεί την ανικανότητα της, να παίρνει τη μια λάθος απόφαση μετά την άλλη! Κι από την άλλη εμείς που έχουμε ισως τη μεγαλύτερη ευθύνη, υποτιμήσαμε τη δύναμη του ιού και την δυνατότητα εξάπλωσης του, το πήραμε αψήφιστα και δεν ακυρώναμε ταξίδια, εξόδους και δραστηριότητες!

Όταν σαν πρώτο μέτρο έκλεισαν τα σχολεία οι γονείς διαμαρτύρονταν για το που θα αφήνουν τα παιδιά τους για να πάνε στη δουλειά! Που είναι απόλυτα φυσιολογικό! Όταν έκλεισαν τα αεροδρόμια διαμαρτύρονταν γιατί τους χαλούσαν τη διασκέδαση ή τις δουλειές! Κι αυτό φυσιολογικό! Το θεωρούσαμε υπερβολή! Και κανεις δεν έμενε σπίτι του! Δεν άφηναν τον καφέ ή το βραδινό ποτό με τους φίλους! Δεν αφήναμε το καθιερωμένο γεύμα στο αγαπημένο μας εστιατόριο!

Κρούσματα θανάτων

Τα παιδιά δεν είχαν σχολείο αλλά τα αφήναμε να βγαίνουν να βλέπουν και να παίζουν με τους φίλους τους! Η να πάνε στους παπουδες! Στις παιδικες χαρές, στους παιδοτοπους! Φυσιολογικό έτσι;;;; Να μην κλειστούν μέσα τα παιδιά! Δεν καταλάβαμε πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!! Κι άρχισαν οι θάνατοι!
Τα παιδιά δύσκολα αρρωσταίνουν αλλά αρρωσταίνουν, ή γίνονται φορείς και πάνε στους παπουδες στους γονείς!Κι άρχισαν οι θάνατοι!Γιατί οι παπουδες δεν άφηναν το καφενείο για κάτι τόσο ασήμαντο! Κι άλλοι θάνατοι!Γιατι κανεις δε μπορεί να πει στους έφηβους τι να κάνουν! Αυτοί είναι μάγκες, ξέρουν καλύτερα!Κι άλλοι θάνατοι!Γιατί ενώ είχαν κλείσει όλα τα υπόλοιπα, τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά! Και οι κουρασμένες ανάσες εκτοξεύονταν όχι ένα μέτρο απόσταση αλλά παντού στο χώρο!Κι άλλοι νοσουντες κι άλλοι θάνατοι!

Και συνεχίζει…


Γιατί οι «σύγχρονοι άνετοι» ντρέπονται να βάλουν τη μάσκα η τα γάντια…….
Κι αυτά είναι πολύ λίγα δείγματα της ανθρώπινης ματαιοδοξίας Της σιγουριάς μας ότι δε θα συμβεί σε μας!!!!! Και είναι τόσο απλό!!!! Στους παππούδες μας ζήτησαν να πάνε στον πόλεμο! Σε μας ζητούν να κάτσουμε στο ντιβάνι! Δεν υπάρχει άλλος τροπος φίλοι μου να το σταματήσουμε! Γιατί το σύστημα υγείας δε θ´αντεξει για πολύ ακόμα!

Άνοδος νοσούντων

Εδώ προβλέπουν μια άνοδο απίστευτη στις επόμενες μέρες! Ο κυβερνητης του Βένετο είπε εχθες πως αν δε μείνουμε σπίτια μας θα φτάσουν σε σημείο να βγάζουν τους αρρώστους από τα νοσοκομεία για να εισάγουν τους νοσούντες από το covid-19 !!!! Προβλέπουν γύρω στα 2.000.000 νοσούντες μόνο από την επαρχία Βένετο!!!!!! Καταλαβαίνετε για τι πράγμα μιλάμε ;;;; ΓΙ αυτό ήθελα να σας παρακαλέσω, να σας ικετέψω φίλοι και συμπατριώτες μου στην ωραία μας Ελλάδα!

Ο,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση (που επαναλαμβάνω ποσώς με ενδιαφέρει που ανήκει) Σεβαστείτε τα !!!!!!! Μείνετε σπίτι σας! Μην υποτιμάτε και μη σνομπάρετε την υπερβολή στα μέτρα που θα παρθούν!!!!!! Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μας!

Δυο εβδομάδες αξίζουν τη ζωή σας ολόκληρη! Ξέρω πως είναι δύσκολο!
Πιστέψτε με, θα φαίνεται σαν να σταμάτησε η ζωή !Όμως θα πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο!!!!!Μονο έτσι θα εξασφαλίσουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας!Εμείς είμαστε Τρίτη εβδομάδα στο σπίτι!!!!
Πιστέψτε το και μη σας φαίνεται υπερβολικό!Γιατί δεν είναι!Χρειάστηκαν τόσοι θάνατοι και τόσο μεγάλη εξάπλωση για να το καταλάβουμε!!!Βρείτε να κάνετε πράγματα που θα κάνουν ευχάριστη τη διαμονή σας μέσα στο σπίτι για εσάς και τα παιδιά σας!Είναι δύσκολο! Αλλά όχι ακατόρθωτο!

Δεν είμαστε σε περίοδο διακοπών. Είμαστε σε καραντίνα λόγω του Κορονοϊού.

Πρέπει να το κάνετε!Αν εμείς το είχαμε κάνει από την αρχή δε θα είχε συμβεί αυτή η τραγωδία!Δεν προσπαθώ να σας φοβήσω! Είναι αυτό που σκεφτόμασταν κι εμείς στην αρχή όταν το ακούγαμε!
«Ναι σιγά μη μας φοβήσει μια ίωση! Βρε δε πα να λέτε!!! Εμείς δε θα σταματήσουμε να ζούμε για έναν ιό!»Όμως σταματήσαμε!!!Κι είμασταν πολλοί!!!!

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 827 μέχρι τις 18:00 σήμερα 11/3/2020!Δεν είναι για να σας φοβησω!!!! Είναι μόνο για προειδοποίηση!Σας παρακαλώ μείνετε σπίτια σας!!!!Σας το λέω με όλη την αγάπη που έχω για τη χώρα μου!Αυτό το μοναδικό στολίδι σε όλοκληρο τον κόσμο, που είμαι υπερήφανη να εκπροσωπώ όπου κι αν βρεθώ!
Σας ευχαριστώ 😔

Γονείς κρατείστε στο σπίτι τα παιδιά σας, προστατέψτε τους παππούδες και τις γιαγιάδες σας, τους διαβητικούς, τους καρκινοπαθείς, τους ασθενείς. Δεν κάνουμε διακοπές. Είμαστε σε περιορισμό! Άλλη μια νηφάλια φωνή που διάβασα γύρω από τον Κορονοϊό.

Είναι η δεύτερη μέρα που είμαστε στο σπίτι. Δεν έχουμε βγει καθόλου, παρά μόνο στο μπαλκόνι μας να σηκώσουμε τις τέντες και να μαζέψουμε βιταμίνη D. Ευτυχώς από ήλιο καλά πάμε! Να σου πω την αλήθεια πραγματικά δεν έχει χρειαστεί να βγούμε έξω προς το παρόν. Δεν έχουμε καμιά δουλειά που να επείγει και εγώ είμαι τυχερή γιατί μπορώ να κάνω τη δουλειά μου μέσα από το Internet αλλά και τηλεφωνικά. Τρόφιμα πάντα είχα stock εγώ. Ειδικά ζυμαρικά, όσπρια και κρέας στην κατάψυξη. Μόνο θαλασσινά αγοράζω από το ψαράδικο της γειτονιάς μου, το οποίο για καλή μου τύχη κάνει και παράδοση κατ’ οίκον.

Έχουν κλείσει τα σχολεία, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα γυμναστήρια, τα φροντιστήρια και τα κέντρα διασκέδασης. Δυστυχώς ήδη ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα μετά από 10 μέρες νοσηλίας.

Νηφάλιες φωνές γύρω από τον κορονοϊό

Όχι δεν θα βγω από το σπίτι αυτές τις μέρες

Και αν βγω θα είναι την Κυριακή ή το Σάββατο. Θα βγούμε με το αυτοκίνητο για μια βόλτα Νότια, παραθαλάσσια και θα φροντίσω να έχω τα πάντα μαζί μου ώστε να μην σταματήσω σε κάποιο κατάστημα. Νερό καφέ και κολατσιό από το σπίτι. Σίγουρα ένα πλήγμα θα το υποστεί η οικονομία αυτές τις ημέρες. Αλλά το ίδιο θα υποστεί και η δημόσια υγεία. Δυστυχώς οι σταθερές αυτές είναι συγκοινωνούντα δοχεία.

Ακούγεται πως ίσως αυτές οι 14 ημέρες να μην είναι αρκετές και να χρειαστεί να επιμηκυνθεί το μέτρο περιορισμού κατ’ οίκον. Θα το τηρήσω, γιατί ο άντρας μου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες καθώς και εγώ με τα παραπάνω κιλά που διαθέτω. Η παιδίατρος με διαβεβαίωσε πως και οι παχύσαρκοι (ω! ναι μην σε τρομάζει η λέξη) ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Νηφάλιες φωνές γύρω από τον κορονοϊό.

Πρέπει να πειθαρχήσουμε όλοι στις οδηγίες της Πολιτείας όχι μόνο για την ατομική μας υγεία αλλά και για την υγεία των ασθενέστερων. Είναι ευθύνη όλων μας.

Αρχικά πρέπει να συμβουλέψουμε τα παιδιά μας, ειδικά τα παιδιά άνω των 15 ετών που δύσκολα ελέγχονται και χαλιναγωγούνται, και να τα ενημερώσουμε τα για την ευθύνη που φέρουν με το να κυκλοφορούν στις καφετέριες, στα internet cafe και στις πλατείες. Να πούμε ή και να απαιτήσουμε τον αυτοπεριορισμό για τουλάχιστον 15 μέρες, όπως έχει ανακοινωθεί, μέχρι νεωτέρας.

Θα μου πεις πως μπορείς να πείσεις ένα παιδί να παραμείνει σπίτι και να περάσει την ώρα του μόνο του χωρίς παρέα. Είναι δύσκολο παιδιά μην γελιόμαστε. Δύσκολο για όλες τις ηλικίες. Και εμένα ο γιος μου με παρακαλάει να τον πάω στα μπασκετάκια να παίξει μπάσκετ αλλά βλέπω από το μπαλκόνι μου πως ήδη υπάρχουν εκεί 10 παιδιά μαζεμένα. Το ξαναλέω δεν είναι εύκολο για κανέναν και για καμιά ηλικία. Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό. Αλλά είναι εντολές γιατρών και επιστημόνων. Δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε και να κάνουμε του κεφαλιού μας.

Διασκέδαση στο σπίτι όσο δύσκολο και αν είναι αυτό

Αν είσαι σε αναζήτηση τρόπων διασκέδασης στο σπίτι τότε κυκλοφορούν προτάσεις και στο blog μου μέσα από τη στήλη μου diys και βιβλίο, αλλά και σε άλλα εξαιρετικά sites. Αν πατήσεις στην αναζήτηση δραστηριότητες με τα παιδιά στο σπίτι θα αντλήσεις πολύ περιεχόμενο. Επίσης πολλές ιδέες θα βρεις και στο Pinterest. Για κατασκευές, επιτραπέζια, ζωγραφική και άλλα παρεμφερή. Ήρθε η ώρα να αναθερμάνουμε τις σχέσεις μας στο σπίτι. Να δούμε περισσότερη τηλεόραση, ταινίες με κοινωνικά μηνύματα, ντοκιμαντέρ μαζί με τα παιδιά. Τα βιβλία στο δικό μας σπίτι είναι πάντα σε πρώτη μοίρα. Ωστόσο, ένα καλό ξεσκόνισμα είναι πάντα απαραίτητο στη βιβλιοθήκη μας.

Δες εδώ το hashtag που μόλις κυκλοφόρησε στην Ισπανία και καλεί όλους να πράξουν τα δέοντα.

#staythefuckhome

Υπευθυνότητα οφείλει να δείξει και ο εκάστοτε Δήμος μεμονωμένα, γύρω από το ζήτημα του κορονοϊού.

Ο Δήμος Αλίμου, στον οποίο ζούμε με την οικογένειά μου έχει δείξει τεράστια υπευθυνότητα. Έχει κάνει ήδη δύο φορές προληπτικά απολύμανση σε όλα τα σχολεία του δήμου και αυτό για εμάς τους γονείς είναι πολύ σημαντικό. Ο Δήμος πάλι που πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά μου, γιατί τα όρια όσον αφορά σε ποιο σχολείο ανήκεις είναι εντελώς ότι να ‘ναι, δεν έχει κάνει ούτε μια και ας ασκούμε όλοι πιέσεις στο να γίνει αυτό. Ευελπιστώ πριν την επιστροφή στα θρανία να έχουν λάβει τα μέτρα τους και να έχουν φροντίσει ώστε το περιβάλλον που θα επιστρέψουμε να είναι ασφαλές. Δεν είχαμε κρούσματα στο δικό μας σχολείο. Ωστόσο, μην ξεχνάμε πως δεν είναι σε έξαρση μόνο ο Κορονοϊός αλλά και ο ιός της γρίπης!

Νηφάλιες φωνές γύρω από τον κορονοϊό

Αυτές είναι μόλις μερικές από τις σκέψεις μου. Δεν γινόταν να μην τις μοιραστώ και να μην καταγραφούν εδώ στα πρακτικά του blog. Είμαστε στα μέσα μια κρίσης και θέλω να πιστεύω πως σε λίγο καιρό που θα βγούμε από αυτήν θα τα συζητάμε και θα θυμόμαστε κυρίως τα αστεία quotes και βιντεάκια που κυκλοφόρησαν σε σχέση με τον κορονοϊό. Ψυχραιμία και πιστή ακολούθηση των κανόνων και των οδηγιών που μας έχουν δοθεί από την Κυβέρνηση αλλά και τους επιστήμονες.

Μένουμε σπίτι . Μένουμε ψύχραιμοι. Μένουμε υπεύθυνοι.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.