Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna’s Notebook

Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna's Notebook.

Εδώ και πολύ καιρό, βασικά τουλάχιστον τα δυο τελευταία χρόνια, έχω στο μυαλό μου να ξεκινήσω μια μόνιμη στήλη όπου θα μπορώ να ανεβάζω συζητήσεις με bloggers τις οποίες είτε γνωρίζω καλά είτε όχι, αλλά μου έχουν κινήσει το ενδιαφέρον πραγματικά. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να γίνει opening στη στήλη μου αυτή, την οποία θα ονομάζω ”Γνώρισε bloggers” και θα βρίσκεται μόνιμα στις Προτάσεις του Menu Bar μου. Στόχος μου είναι να μην είναι άλλη μια βαρετή συνέντευξη που θα υπάρχουν ίδιες ερωτήσεις για όλες τις bloggers. Στόχος μου είναι να κόβω και να ράβω ερωτήσεις επάνω στα πρόσωπα τα οποία θα επιλέγω να σου δείξω κάθε φορά. Σήμερα γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna’s Notebook.

Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna's Notebook

Γνώρισε την Ιωάννα Λυμπεροπούλου από το Ioanna’s Notebook μέσα από τα δικά μου μάτια.

Την Ιωάννα δεν θυμάμαι πότε την γνώρισα για πρώτη φορά. Πρέπει να ήταν περίπου δύο χρόνια πριν. Ένας άνθρωπος ήσυχος, ευγενικός που μου είχε τραβήξει το ενδιαφέρον. Τα παιδιά μας άνετα θα μπορούσαν να κάνουν καθημερινά παρέα. Και ο Ντίνος με τον Βαγγέλη αλλά και η Stacy με την Μάγδα. Και εγώ με την Ιωάννα επίσης. Πιθανότατα και οι άντρες μας διότι κουβαλούν ίδιες τρέλες. Ας μην αναφερθώ σε αυτές την παρούσα φάση. Την Ιωάννα την συμπαθώ πολύ και ήρθαμε ακόμα πιο κοντά μετά το περσινό ετήσιο πικνικ μας, που είχε σκοπό να γνωρίσουμε νέες bloggers εγώ και το Ανθομέλι.

Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna's Notebook.

Μου αρέσει ο τρόπος γραφής της, η απλότητά της και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται μερικές φορές τα πράγματα συνάδει με τον δικό μου.

Σκέφτηκα να ξεκινήσω αυτή τη στήλη με έναν άνθρωπο που έχει αρκετά διαφορετικό content από εμένα καθώς πρόκειται για ένα Lifetsyle Blog. Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα την Ιωάννα μέσα από ερωτήσεις που ετοίμασα αποκλειστικά και μόνο για αυτήν.

Η ώρα της συνέντευξης

Για αρχή θέλουμε να μάθουμε το όνομα του blog σου, το ύφος του και
τον σκοπό του προς το αναγνωστικό κοινό.

Το Ioanna’s Notebook www.ioannasnotebook.gr είναι ένα lifestyle blog, το
οποίο απευθύνεται στην σύγχρονη Ελληνίδα γυναίκα. Την γυναίκα που θέλει να φροντίζει τον εαυτό της, την εμφάνισή της αλλά και την οικογένειά της. Την
γυναίκα που αναζητά τρόπους για να κάνει τη δική της ζωή αλλά και της
οικογένειάς της καλύτερη και πιο όμορφη. Αυτός είναι ο λόγος που το ονόμασα Ioanna’s Notebook. Το «βλέπω» ως ένα ηλεκτρονικό σημειωματάριο, στο οποίο κρατάω σημειώσεις και παρουσιάζω όλα αυτά που βρίσκω ενδιαφέροντα, όλα αυτά που θέλω να κάνω. Γιατί τα όμορφα πράγματα γίνονται ακόμη ομορφότερα όταν τα μοιράζεσαι και δεν τα κρατάς για τον εαυτό σου.

Είμαι αναγνώστριά σου και ακόλουθος σου από την πρώτη μέρα που έκανες την πρώτη σου δημοσίευση. Μια στήλη ΣΟΥ αγαπώ εγώ περισσότερο από όλες. Θέλω να μου πεις αν υπάρχει μια που ΕΣΥ ξεχωρίζεις και όταν γράφεις σε αυτήν αισθάνεσαι πληρότητα!

Είμαι σίγουρη ότι μιλάς για την στήλη ΜΟΔΑ, η οποία είναι και η δική μου
αγαπημένη. Αγαπώ πολύ τη μόδα και θα μπορούσα να γράφω μόνο γι’ αυτή.
Προτάσεις για shopping, outfits, get the look, high vs. low … είναι τόσα πολλά
αυτά που θέλω να μοιραστώ που δεν είναι υπερβολή να πω ότι το θέμα αλλά και οι ιδέες είναι ανεξάντλητες.

Θα ήθελα να μάθω τι είναι αυτό που σε ώθησε να επιλέξεις το fashion lifestyle κομμάτι. Πως προέκυψε το Fashion Blogging για σένα;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου fashion blogger. Θα έλεγα ότι είμαι μια Lifestyle
Blogger η οποία αγαπά πολύ τη μόδα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου
ξεφύλλιζα περιοδικά μόδας, το αγαπημένο μου ήταν η ΓΥΝΑΙΚΑ που αγόραζε η θεία μου. Θυμάμαι πόσο πολύ χαιρόμουν κάθε φορά που μου χάριζε τα παλαιότερα τεύχη. Αργότερα, έχοντας πια το δικό μου χαρτζιλίκι, προστέθηκαν στη συλλογή μου το ELLE, το Cosmopolitan και πολύ αργότερα το Vogue. Όνειρό μου ήταν εκείνα τα χρόνια να γίνω δημοσιογράφος και να καλύπτω θέματα μόδας. Φανταζόμουν τον εαυτό μου να παίρνω συνεντεύξεις από κορυφαίους σχεδιαστές και να βλέπω επιδείξεις μόδας. Ένα όνειρο που στην πορεία μπήκε στην άκρη, με τις σπουδές μου να παίρνουν διαφορετική κατεύθυνση αλλά τελικά δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ και αυτό το οφείλω στο blogging. Τώρα πια χάρη στο blogging έχω την ευκαιρία να ζήσω το όνειρό μου. Να παρακολουθώ από την πρώτη σειρά επιδείξεις μόδας αλλά και να γνωρίζω από κοντά κορυφαίους δημιουργούς.

Πως προτιμάς να συστήνεσαι στις εταιρείες; Χρησιμοποιείς τον όρο επαγγελματίας ή όχι;

Μετά από 5 χρόνια στο χώρο του blogging, μπορώ να πω χωρίς δισταγμό ότι
ναι, θεωρώ τον εαυτό μου επαγγελματία blogger. Θα μου επιτρέψεις όμως να
κάνω μια διευκρίνιση πάνω σ’ αυτό. Με τον όρο επαγγελματίας blogger δεν
αναφέρομαι σε αυτούς που χρησιμοποιούν το blogging ως πρωταρχική πηγή
εσόδων τους αλλά σε αυτούς που το αντιμετωπίζουν επαγγελματικά. Δηλαδή,
τηρούν τα deadlines και τις συμφωνίες με κάθε είδους εταιρείες, παράγουν
υψηλού επιπέδου περιεχόμενο και φωτογραφίες και κυρίως ενδιαφέρονται για
την προσωπική τους εξέλιξη στον χώρο. Το γεγονός ότι κάποια blogger μπορεί
να εργάζεται και σε κάποιον άλλον τομέα, δεν την κάνει απαραίτητα και
χομπίστρια.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις διασυνδέσεις στο χώρο της μόδας;

Οι διασυνδέσεις στο χώρο του blogging γενικότερα είναι μεγάλο και δύσκολο
θέμα, ανεξαρτήτως του niche σου. Όχι άδικα βέβαια, καθώς οι κάθε είδους
εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες με πληθώρα bloggers κάθε μέρα, πράγμα που
δυσκολεύει την επιλογή των συνεργασιών. Κάποιες πόρτες δεν ανοίγουν τόσο
εύκολα όσα κάποιες άλλες και θέλουν περισσότερη δουλειά και επιμονή.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, η αρχή είναι δύσκολη και τα πάντα είναι θέμα
διασυνδέσεων.

Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna's Notebook.

Υπάρχουν αρκετές bloggers, οι οποίες αντικειμενικά δεν κάνουν καλή δουλειά και τις βλέπεις παντού με εξαιρετικές συνεργασίες ενώ κάποιες άλλες, πολύ ταλαντούχες, μένουν στην αφάνεια. Βέβαια, σε αυτό φέρουν ευθύνη και οι εταιρείες αλλά είναι ένα άλλο κεφάλαιο, που θέλει αρκετή συζήτηση. Προσωπικά πιστεύω ότι αν είσαι σοβαρή, επαγγελματίας και καλή σε αυτό που κάνεις, αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα λάμψεις.

Θα ήθελα λιγάκι να μας εκμυστηρευτείς τον τρόπο με τον οποίο
δουλεύεις. Από που προτιμάς να ενημερώνεσαι; Ακολουθείς διάσημες Fashion Bloggers, Ελληνίδες και μη; Και αν ναι, προσπαθείς να μιμηθείς τον τρόπο δουλειάς τους
;

Τολμώ να πω ότι πριν αποφασίσω να ξεκινήσω το Ioanna’s Notebook, τα blog τα οποία διάβαζα ήταν κυρίως του εξωτερικού. Παίρνοντας την απόφαση, ξεκίνησα να παρακολουθώ και τα ελληνικά, παρακολουθώντας τον ανταγωνισμό προκειμένου να αποφασίσω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να ενταχθώ και εγώ στον χώρο. Κύρια πηγή ενημέρωσης είναι το Bloglovin. Ένα θαυμάσιο εργαλείο το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να παρακολουθώ τις τάσεις αλλά και τις αγαπημένες μου bloggers σε διάφορα niche. Μερικές από τις αγαπημένες μου είναι οι Emily Gemma (The Sweetest Thing Blog), Christina Andrews (Hello Fashion Blog), Casey (Hi! Sugarplum) αλλά και η Γλαύκη (Glafki’s Dolce Vita), την οποία θεωρώ ως την κορυφαία Ελληνίδα fashion blogger.

Κάθε μια blogger δουλεύει με τον δικό της τρόπο και ακόμα και αν το θέλεις είναι αδύνατον να αντιγράψεις τον τρόπο δουλειάς τους. Άλλωστε, δεν έχουμε τα ίδια εφόδια, τις ίδιες βάσεις, τις ίδιες γνωριμίες. Προσωπικά αυτό που κάνω εγώ είναι να παρακολουθώ τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν, να μαθαίνω και τέλος να προσπαθώ να εντάξω τη δουλειά μου όλη αυτή τη γνώση. Φυσικά, είναι πολύ εύκολο να δεις μια φωτογραφία και να την αντιγράψεις, όμως θεωρώ σημαντικότερο να προσπαθήσεις να μάθεις 2-3 πράγματα μέσα από αυτή τη φωτογραφία ώστε να καταφέρεις με τον τρόπο αυτό, να ανεβάσεις τις δικές σου φωτογραφίες σ’ αυτό το επίπεδο. Παρακολουθώντας την δουλειά αγαπημένων bloggers μαθαίνεις πολλά πράγματα. Από το πως θα οργανώσεις τις φωτογραφίες και τα κείμενά σου στο laptop, μέχρι το πως θα βγάζεις μόνη σου outfit photos. Όρεξη για μάθηση να υπάρχει.

Πόσο δύσκολο είναι για μια μαμά να ακολουθήσει πιστεύεις τις διεθνείς τάσεις μόδας; Μια Ελληνίδα, με ένα μέσο μισθό μπορεί να ακολουθήσει το American Dreamining πιστεύεις;

Πιστεύω ότι στις μέρες μας, με την τόση πληροφόρηση, είναι εύκολο να ακολουθήσει κανείς τις τάσεις της μόδας. Πιστεύω με πάθος ότι τα πάντα είναι θέμα στυλ και όχι θέμα χρημάτων. Το ίδιο πιστεύω και για την ποιότητα. Το γεγονός ότι κάποιο επώνυμο μπλουζάκι μπορεί να κοστίζει 3 φορές περισσότερο από ένα άλλο μη επώνυμο, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως είναι και καλύτερης ποιότητας. Κάθε γυναίκα μπορεί να ντυθεί κομψά ανεξαρτήτως του μισθού της.

Έχεις γράψει ποτέ αρνητικά σχόλια για ένα outfit; Και αν όχι, θα το έκανες ποτέ;

Όχι δεν το έχω κάνει ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω. Κάθε γυναίκα ντύνεται διαφορετικά, βάζει τη δική της σφραγίδας σε κάθε outfit και αυτό είναι που την κάνει μοναδική. Φυσικά υπάρχουν outfit που δεν θα τα φορούσα με τίποτα αλλά αυτό έχει να κάνει με τη δική μου αισθητική, με τη δική μου αντίληψη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να αφήσω κάποιο αρνητικό σχόλιο, σε τέτοια outfits. Είμαι της άποψης ότι αν δεν έχεις να πεις κάτι καλό, τότε να μην το πεις καθόλου.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί και πολλές που αρέσκονται στο να κάνουν αρνητική κριτική για τα πάντα, έτσι χωρίς λόγο, κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Πρόσφατα έπεσα πάνω σε ένα πολύ εύστοχο quote που έχει γίνει το motto μου και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου “If you’re not in the arena, also getting your ass kicked, I’m not interested in your feedback”

Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna’s Notebook.

Με τι συχνότητα παρευρίσκεσαι σε ντεφιλέ;

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω καταφέρει τα τελευταία χρόνια να παρακολουθώ από κοντά τις επιδείξεις μόδας στο πλαίσιο της AXDW αλλά και αυτές στο πλαίσιο της Bridal Fashion Week. Στην Ελλάδα έχουμε σπουδαίους σχεδιαστές, αντάξιους του εξωτερικού και σε αρκετές περιπτώσεις πολύ καλύτερους. Το επίπεδο των δημιουργιών έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία και κάποια στιγμή η Αθήνα να αποτελέσει και αυτή μια Μητρόπολη της Μόδας.

Πρόσφατα ήσουν παρούσα στο White Project by White Wedding Magazine. Ποια η σχέση σου με το περιοδικό;

Είναι γνωστό ότι το White Wedding Magazine είναι το κορυφαίο περιοδικό για το γάμο και τη βάπτιση που κυκλοφορεί στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχω την χαρά και την τιμή να ανήκω στην ομάδα του και μάλιστα πλέον μου έχει ανατεθεί ο ρόλος της υπεύθυνης σύνταξης. Είναι πολύ σημαντικό γι’ όλους εμάς στο White Wedding Magazine να μας εμπιστεύονται μελλόνυμφοι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, για την τόσο ξεχωριστή τους στιγμή. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιλέγουν να αγοράσουν το White Wedding Magazine, τη στιγμή που κυκλοφορούν αρκετά free press περιοδικά γάμου, μας κάνει να βάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη και να ξεπερνάμε με κάθε τεύχος τις προσδοκίες μας.

Εκτός από το Ioanna’s Notebook, υπάρχει κάποιος άλλος ιντερνετικός χώρος ο οποίος σε φιλοξενείς και αρθρογραφείς;

Εκτός από το www.ioannasnotebook.gr όπου αρθρογραφώ σε σχεδόν
καθημερινή βάση με τη βοήθεια μιας σπουδαίας ομάδας, άρθρα μου
δημοσιεύονται εκτός από την έντυπη έκδοση του White Wedding Magazine (το
οποίο κυκλοφορεί 2 φορές το χρόνο) και στην ηλεκτρονική έκδοση του
περιοδικού (www.whitewedding.gr), κυρίως αναφορικά με το γάμο και την
βάπτιση. Επιπλέον αυτή τη χρονιά ξεκίνησε και η συνεργασία μου με το e-
magazine Likewoman (www.likewoman.gr) όπου δημοσιεύονται άρθρα μου
σχετικά με τη μόδα.

Ονομάτησε μου την πιο στιλάτη γυναίκα για σένα στον Πλανήτη; Αν θέλεις εξήγησέ μας το γιατί.

Υπάρχουν πολλές αγαπημένες, οι οποίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμένα.
Αν θα έπρεπε να επιλέξω κάποια θα έλεγα την Βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας, η οποία έχει αποδείξει περίτρανα ότι το στυλ δεν είναι θέμα χρημάτων καθώς τις περισσότερες φορές οι επιλογές της είναι από οικονομικά καταστήματα όπως τα Zara & Mango. Αν η ίδια η Βασίλισσα της Ισπανίας μπορεί να φορέσει σε δημόσια εμφάνισή της ένα φόρεμα αξίας λιγότερο από 50 ευρώ γιατί να μην το κάνω και εγώ;

Τι έχεις να μας πεις για τις αδερφές Καρντάσιανς. Σου αρέσει ο τρόπος που ντύνονται;

Δεν μου αρέσουν καθόλου. Ούτε ως προσωπικότητες ούτε ο τρόπος που
ντύνονται. Κατάφεραν να ξεχωρίσουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι η συγκεκριμένη οικογένεια πρέπει να
αποτελέσει πρότυπο προς μίμηση. Εάν δεν είχαν τα μέσα και τα χρήματα (γιατί είχαν πολλά χρήματα πριν ακόμη γίνουν γνωστές) δεν θα ασχολούνταν κανείς
μαζί τους.

Είσαι φίλη με τους κορσέδες και με ότι σε βοηθά να δείξεις πιο ελκυστική ή πιο αδύνατη;

Αν με την λέξη κορσέδες, εννοείς τα body shaping εσώρουχα (τα λαστέξ της
μαμάς μας δηλαδή!!!) τότε ναι, είμαι φίλη. Με βοήθησαν πολύ να «μαζευτώ» μετά τις 2 εγκυμοσύνες και εξακολουθώ να τα χρησιμοποιώ όταν αισθάνομαι
ανασφαλής με κάποιο ρούχο.

Τι εντύπωση έχεις για την Chiara Ferragni, πλούσια και διάσημη Fashion Lifestyle Blogger; Θα ήθελες να αποκτήσεις κάτι από την συλλογή ρούχων της;

Θεωρώ ότι Chiara Ferragni είναι η πρώτη Blogger, αυτή που άνοιξε το δρόμο για όλες εμάς, αυτή που το δημιούργησε. Την θεωρώ μια πανέξυπνη επιχειρηματία, η οποία ξέρει πολύ καλά να πουλά τον εαυτό της. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία. Παρ’ όλα αυτά, όχι δεν θα ήθελα να αποκτήσω κάτι. Με έχει κουράσει πολύ το γεγονός ότι όλες οι διάσημες (και μη) Fashion Bloggers προσπαθούν να εξαργυρώσουν την φήμη τους δημιουργώντας συλλογές ρούχων με το όνομά τους, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι σχεδιασμένες από άλλους, με αμφιβόλου ποιότητας υφάσματα και εξωφρενικές τιμές.

Τελευταία ερώτηση για σήμερα στο γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna’s Notebook.

Για το τέλος, θα ήθελα να μου πεις αν υπάρχει κάτι που σου αρέσει στο mamasnpapas.gr και τι feeling σου αφήνει η συναναστροφή μαζί του?

Δεν σου κρύβω ότι το mamasnpapas.gr είναι από τα πρώτα ελληνικά blogs που διάβασα πολύ πριν ασχοληθώ με το blogging και συνεχίζω να διαβάζω μέχρι και σήμερα. Θυμάμαι πόσο πολύ ενθουσιάστηκα (και κοκκίνισα) όταν σε γνώρισα από κοντά! Λατρεύω που το mamasnpapas.gr είναι η Εύη! Είναι αληθινό, με ενδιαφέρουσα θεματολογία και πάντα καταφέρνεις να δίνεις στα πράγματα την πραγματική τους διάσταση. Ποτέ δεν «χαϊδεύεις αυτιά» και κυρίως δεν προσπαθείς να δώσεις διαφορετική εικόνα από αυτή που είσαι πραγματικά. Χαίρομαι που το blogging μου έδωσε την ευκαιρία να σε γνωρίσω από κοντά και την χαρά και την τιμή να σε θεωρώ πλέον φίλη μου.

Και κάπου εδώ η πρώτη συνέντευξη φτάνει στο τέλος της! Ευχαριστώ πολύ την Ιωάννα που θέλησε να συμμετέχει σε αυτό το εγχείρημά μου. Είναι ωραίο να τα λέμε μεταξύ μας αλλά και δημόσια να κουβεντιάζουμε καμιά φορά. Είναι πράγματα τα οποία θέλουμε να ακουστούν, να διαβαστούν και τέτοιες στήλες με συνεντεύξεις μας βοηθούν πολύ. Ακόμα θυμάμαι την αίσθηση που είχε αφήσει η δίκη μου συνέντευξη στον Πάνο Σακαλάκη και πόσα μηνύματα μου στείλατε πίσω, γνωστοί και άγνωστοι.

Γνώρισε την Ιωάννα από το Ioanna’s Notebook σήμερα και πολύ σύντομα θα γνωρίσεις και άλλες bloggers.

Περιμένουμε τα σχόλιά σου και εγώ αλλά και η Ιωάννα.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ.

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

3 Comments
    1. Ιωάννα μου σε ευχαριστώ και εγώ με τη σειρά μου. Είναι μεγάλη μου χαρά και απόλαυσα πολύ την όλη διαδικασία. Διάβασα προσεκτικά όσα απάντησες. Σε ευχαριστώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.