Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και για να φτάσουμε σήμερα μέχρι εδώ γενιές πολλές πίσω, έκαναν τεράστιο αγώνα και μεγάλο δρόμο. Μια ιστορία που ξεκινά τον Φεβρουάριο του 1909 και δικαιώνεται μέχρι σήμερα 111 χρόνια μετά. Με αφορμή την ημέρα αυτή θέλησα να σου προτείνω 11 παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία. Παιδικά βιβλία γεμάτα ιστορία γραμμένη από γυναίκες! Σπουδαία βιβλία από αγαπημένους συνεργάτες Εκδοτικούς, τα οποία έχω διαβάσει παρέα με τα παιδιά μου. Βιβλία που πρώτα δίδαξαν εμένα και ύστερα τους μικρούς μου βιβλιόφιλους. Νέο άρθρο στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο.

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Σημαντική μέρα η σημερινή για το γυναικείο φύλο. Δεν είναι πως σήμερα μόνο γιορτάζουμε την ελευθερία, την ισότητά μας με το αντρικό φύλο και τίποτα τέτοιο. Σήμερα είναι ημέρα μνήμης όσων πέρασαν οι γυναίκες που κακοποιήθηκαν, ντροπιάστηκαν, υποτιμήθηκαν, υποβαθμίστηκαν, παραγκωνίστηκαν, αμφισβητήθηκαν και απομονώθηκαν. Ημέρα Μνήμης για την αξία της γυναίκας και το πόσο αγώνα έχουν κάνει οι προηγούμενες γενιές για να έχουμε σήμερα δικαιώματα, ελευθερία γνώμης και ψήφου, δικαίωμα στις σπουδές και συμμετοχή στις επιστήμες αλλά και όλα τα υπόλοιπα αυτονόητα προνόμια της ζωής.

Οι Ελληνικοί Εκδοτικοί Οίκοι και η γυναίκα

Τα τελευταία δύο χρόνια περίπου κυκλοφορούν βιβλία που μιλούν για τις πιο σημαντικές γυναίκες του κόσμου. Γυναίκες υπέροχες, δυναμικές, σπουδαία μυαλά, υπέροχοι φιλόσοφοι, γυναίκες επαναστάτριες που επέφεραν αλλαγή στην παγκόσμια ιστορία. Είναι τόσο ελπιδοφόρο που οι ιστορίες αυτές καταγράφονται σε παιδικά βιβλία. Είναι τόσο ωραίο που τα διαβάζουμε στα παιδιά μας και τους δίνουμε τροφή για σκέψη, πρότυπα ζωής, αξίες και ιδανικά μέσα από μια όμορφα εικονογραφημένη ιστορία.

https://www.instagram.com/p/B9Z7iOYJ2Xf/?utm_source=ig_web_copy_link
Το βιβλίο ”becoming” της Michelle Obama το επέλεξα για δώρο στον εαυτό μου την ημέρα της γυναίκας.

Follow me on Instagram

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Πετάξαμε στον ουρανό με την Αμέλια Έρχαρτ, υποστηρίξαμε το δίκαιο με την Έμελιν Πανκχερστ και φέραμε επανάσταση στη μόδα με την Κοκό Σανέλ.

Ένα βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση και απίθανες πληροφορίες που ούτε εγώ δεν γνώριζα.

Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες, Εκδόσεις Ψυχογιός

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Η ζωή 110 σπουδαίων γυναικών μεταφρασμένη σε 35 γλώσσες κυκλοφορεί και στα Ελληνικά. Το Best Seller των New York Times έχει πουλήσει πάνω από 7.000 αντίτυπα στην Ελλάδα μέχρι σήμερα και είναι σίγουρα απαραίτητο για το κομοδίνο κάθε κοριτσιού ή κάθε νέας γυναίκας.

Υπάτια, Τζοάν Τζετ, Τζινγκού, Τζιλ Τάρτερ, Μαρία Σιμπίλα Μέριαν, Μαρία Κάλλας, Λάξμι Μπάι, Άλεκ Γουεκ, Ίζαμπελ Αλιέντε, Ζάχα Χαντίντ, Έλεν Κέλερ, Βιρτζίνια Γουλφ, Άσλι Γιόλεκ, Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, Χατζεψούτ, Φρίντα Κάλο…και 84 επαναστάτριες ακόμη.

20 σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο, Εκδόσεις Διόπτρα

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Στα σπουδαία μυαλά που άλλαξαν τον κόσμο μπορεί αν αναφέρονται και άντρες, ωστόσο αναφέρονται και εκπληκτικές γυναίκες. Γυναίκες όπως Η Κάθριν Τζόνσον, η Λίζε Μάιτνερ, η βασίλισσα Ελισάβετ η Α’, η Ρόζαλιντ Έλσι Φράνκλιν και η βασίλισσα Αικατερίνη της Ρωσίας.

Γυναίκες, Εκδόσεις Μίνωας

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Με αυτό το βιβλίο μπορείς να ανακαλύψεις το πορτρέτο 40 γυναικών που αγωνίστηκαν για να ακουστούν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους και να κατακτήσουν την ισότητα. 40 γυναίκες που αγωνίστηκαν κατά της βίας, της στέρησης της ελευθερίας και εξέλιξαν την ανθρωπότητα.

Μαλάλα Γιουσαφζάι, Ρουθ Μπέιντερ, Νίκη ντε Σεν Γαλ, Μαίρη Γουλστονκραφτ, Φλώρα Τριστάν, Κέιτ Σέπαρντ, Νελ, Άλις Γκι, Βιρτζίνια Γουλφ, Σιμόν ντε Μπουβουάρ, Όπρα Γουίνφρι και πολλές ακόμη.

Κάποτε .. 10 υπέροχες γυναίκες, Εκδόσεις Διόπτρα

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Δέκα υπέροχες γυναίκες αφηγούνται τη ζωή τους και γίνονται έμπνευση για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο. Πιλότος ή προστάτιδα του περιβάλλοντος. Χημικός ή υπέρμαχος των δικαιωμάτων των παιδιών. Κοσμοναύτισσα, συγγραφέας, ζωγράφος. Ουανγκάρι Μαατάι, Μαρί Κιουρί, Ρόζα Παρκς, Αλεξάνδρα Νταβιντ Νελ, Βαλεντίνα Τερέσκοβα, Έλεν Μπουσέ, Μαλάλα Γιουσαφζαι και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες.

100 σπουδαίοι φιλόσοφοι, Εκδόσεις Διόπτρα

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Ένα βιβλίο που εκτός από άντρες φιλοσόφους εμπεριέχει και πολλές γυναίκες. Σπουδαίες γυναίκες φιλόσοφοι που άφησαν το αποτύπωμά τους στην φιλοσοφική σκέψη. Ένα εξαιρετικό βιβλίο που σε κάνει να σκέφτεσαι εμπερικλείοντας μεγάλες ιδέες μεγάλων προσωπικοτήτων.

Η φιλοσοφία βρίσκεται στη φύση όλων μας και χάρη σε αυτό το βιβλίο θα συνειδητοποιήσετε πως σήμερα είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Μέσα από τις μεγάλες ιδέες φιλοσόφων και στοχαστών από όλες τις εποχές και τα μέρη του κόσμου τα παιδιά μαθαίνουν να βλέπουν αλλιώς ότι υπάρχει γύρω και μας απασχολεί.

Μικρά κορίτσια Μεγάλες Ιδέες Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία

Αυτή η σειρά είναι η αγαπημένη της μικρής μου κόρης διότι συνδυάζει απλό κείμενο και λέξεις κατανοητές για την ηλικία της με υπέροχη εικονογράφηση. Μικρά κορίτσια που είχαν μεγάλα όνειρα εκτός από ιδέες και κατάφεραν να πετύχουν και να γίνουν αυτό που ονειρεύτηκαν πατά τις αντιξοότητες που έζησαν.

Κοκό Σανέλ, Άννα Φρανκ, Τζέιν Γκούντολ, Σιμόν ντε Μποβουάρ, Αγκάθα Κρίστι, Μαρί Κιουρί! Όλες μοναδικές στο είδος τους, όλες αγαπημένες. Στη σειρά αυτή έχουν κάνει εμφάνιση και δύο μικρά αγόρια που είχαν εξίσου μεγάλες ιδέες. Ένας από αυτούς είναι ο αγαπημένος μου David Bowie.

Ελπίζω να βρήκες ενδιαφέροντα τα παιδικά βιβλία που μιλούν για γυναίκες που έγραψαν ιστορία. Κυκλοφορούν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα όσον αφορά το θέμα αυτό. Είναι μια τάση που ακολούθησαν πολλοί Εκδοτικοί Οίκοι στην Ελλάδα και χαιρόμαστε πολύ για αυτό εμείς οι βιβλιόφιλοι. Εγώ προσωπικά κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι μέσα από αυτές τις ιστορίες. Εμπλουτίζω τις εγκυκλοπαιδικές μου γνώσεις μαζί με τα παιδιά μου. Πολλές πληροφορίες ίσως να μην τις θυμούνται και για αυτό ανατρέχουμε συχνά πυκνά σε αυτές τις ιστορίες. Η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης λένε και δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.

Κοινοποίησε αυτό το άρθρο αν το βρήκες ενδιαφέρον, που ξέρεις μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποια φίλη σου.

Σε μαμαδογλυκοφιλώ,

Εύη

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.