Η BIC χρηματοδοτεί το έργο ‘Κλίμα Αλλαγής’ της Action Aid

Η BIC χρηματοδοτεί το έργο 'Κλίμα Αλλαγής' της Action Aid

H BIC Ελλάδας και το BIC Corporate Foundation στο πλαίσιο της συνεχούς δέσμευσής τους για την εκπαίδευση, προσφέρουν χρηματοδότηση στο έργο ‘Κλίμα Αλλαγής’ που υλοποιείται από την ActionAid Hellas για τα έτη 2020-2022. Ο στόχος αυτού του έργου είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σύνδεση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και της μετανάστευσης. Η BIC χρηματοδοτεί το έργο ‘Κλίμα Αλλαγής’ της Action Aid σήμερα στο mamasnpapas.gr

Η BIC χρηματοδοτεί το έργο 'Κλίμα Αλλαγής' της Action Aid

Αλλάζουμε ζωές, αλλάζουμε τον κόσμο

Με την κλιματική αλλαγή και την αύξηση της μετανάστευσης να αποτελούν τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, το πολυετές και πολυεθνικό πρόγραμμα ‘Κλίμα Αλλαγής’, το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα από την ActionAid, έρχεται για να ευαισθητοποιήσει τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος να κατανοήσουν τις αιτίες που οδηγούν στη μετανάστευση, καθώς και τη σύνδεσή τους με την κλιματική αλλαγή.

Σε μία στιγμή που αυτά τα δύο ζητήματα κυριαρχούν στην διεθνή ατζέντα, είναι σημαντικό να βρεθεί η νέα γενιά στην «πρώτη γραμμή» τόσο της ενημέρωσης, όσο και της δράσης για έναν πιο δίκαιο κόσμο.

Κλίμα αλλαγής

Οι έφηβοι αρχικά θα ενημερωθούν και θα εκπαιδευτούν σε ζητήματα που αφορούν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και τις μεταναστευτικές ροές. Στη συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν πιο ενεργά μέσα από διάφορες δράσεις.

Βασικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση. Οι δράσεις έρευνας, εκπαίδευσης και επικοινωνίας είναι ο πυρήνας ενός ολοκληρωμένου μοντέλου ευαισθητοποίησης, που τοποθετεί τους νέους ως κύριο και βασικό παράγοντα αυτής της αλλαγής.

Το «Κλίμα Αλλαγής» ταυτίζεται με το όραμα της BIC για την εκπαίδευση

και είναι μία ιδανική ευκαιρία να συνεισφέρουμε ως BIC στην πληροφόρηση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργό δράση της νέας γενιάς .

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια μαζική καμπάνια ενημέρωσης σε περισσότερους από 1,000,000 πολίτες στην Ελλάδα. Βασικός στόχος η ευαισθητοποίησή τους για τη σύνδεση της κλιματικής αλλαγής με τη μετανάστευση .

Συμμετοχή 60 εκπαιδευτικών και σχολείων

Παράλληλα, 60 εκπαιδευτικοί και 60 σχολεία θα συμμετάσχουν σε έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ρητορικής με θέμα την κλιματική αλλαγή. Οι νικητές του θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες και σε χώρες του αναπτυσσόμενου νότου. Στόχος να καταγράψουν τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο τοπικός πληθυσμός.

Η BIC χρηματοδοτεί το έργο ‘Κλίμα Αλλαγής’ της Action Aid

Όπως δηλώνει ο γενικός διευθυντής της BIC κ. Κωνσταντίνος Fischer «Στη BIC πιστεύουμε ότι με την εκπαίδευση κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Κλίμα Αλλαγής» μέσω της ActionAid Hellas. Η εκπαίδευση των νέων για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι σημαντικό βήμα για τη διαφύλαξη του πλανήτη μας και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους μας»

Η BIC χρηματοδοτεί το έργο 'Κλίμα Αλλαγής' της Action Aid
Actionaid Campaign for promotional use / Thalia Galanopoulou 2018

«Η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των νέων είναι στην καρδιά της δράσης της ActionAid από την αρχή της ίδρυσής της. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σε αυτό το πολυεθνικό πρόγραμμα για το περιβάλλον και το κλίμα έχουμε μαζί μας τη ΒΙC Eλλάδος και το ΒΙC Corporate Foundation», αναφέρει από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ActionAid, Γεράσιμος Κουβαράς.

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δέσμευση της BIC όσο αφορά την Εκπαίδευση, επισκεφθείτε την ενότητα The BIC Corporate Foundation.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BIC CORPORATE FOUNDATION

Γεννήθηκε από την επιθυμία της BIC να προωθήσει και να δομήσει τη φιλανθρωπική της προσέγγιση. Το Εταιρικό Ίδρυμα της BIC υποστηρίζει μια σειρά εμπνευσμένων και καινοτόμων έργων που μοιράζονται έναν κοινό στόχο. Την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους. Με άλλα λόγια, να δώσει για να δημιουργήσει.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.