Διαβάζουμε το Βρισκόμαστε εδώ του Oliver Jeffers

vriskomaste-edo-oliver-jeffers

Οι Εκδόσεις Ίκαρος έχουν εξαιρετικά βιβλία ράφια της βιβλιοθήκης τους και ευτυχώς μπορούμε να τα έχουμε και εμείς. Τα βιβλία τους έχουν να σου προσφέρουν συναίσθημα, γνώση και εμπειρία. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να σου μιλήσω για το ”Βρισκόμαστε εδώ” ένα βιβλίο ιδανικό για τον εφτάχρονο γιο μου! Διαβάzουμε την νέα κυκλοφορία των Εκδόσεων Ίκαρος ”Βρισκόμαστε εδώ” του Oliver Jeffers, λοιπόν, η οποία έπρεπε να προστεθεί οπωσδήποτε στη στήλη μου με το παιδικό βιβλίο!

Διαβάζουμε το Βρισκόμαστε εδώ του Oliver Jeffers

Βρισκόμαστε εδώ Oliver Jeffers

Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη!
Μετάφραση Φίλιππος Μανδηλαράς


Σημειώσεις του Oliver Jeffers για τη ζωή στον πλανήτη ΓΗ

Το Βρισκόμαστε εδώ είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του πολυαγαπημένου Oliver Jeffers, ο οποίος με τις υπέροχες ιστορίες του συντροφεύει τα παιδικά χρόνια των παιδιών μου! Είμαι πολύ χαρούμενη που οι Εκδόσεις Ίκαρος μας βοήθησαν να το ανακαλύψουμε και να ξέρουμε πως να βρίσκουμε τον δρόμο μας κάθε φορά που θα χανόμαστε! Κυριολεξία ή μεταφορά? Ρώτησε ο Ντίνος μόλις άκουσε αυτή την πρόταση!

Διαβάζουμε το Βρισκόμαστε εδώ του Oliver Jeffers

Ο Oliver Jeffers έγραψε το βιβλίο αυτό μέσα σε δύο μήνες αφότου γεννήθηκε ο γιος του! Ήθελε να του γράψει- ζωγραφίζει όλα όσα πίστευε εκείνος πως θα έπρεπε να ξέρει για τον πλανήτη στον οποίο μόλις ξεκίνησε η ζωή του. Είμαστε τυχεροί που υπάρχουν τέτοιοι συγγραφείς. Ίσως το πρώτο βιβλίο προσέγγισης του πλανήτη μας κατάλληλο για τα παιδικά μάτια και την ευαίσθητη ψυχή των παιδιών μας! Η πιο τρυφερή προσέγγιση της Γης, γεμάτη πληροφορίες με συναίσθημα όμως!

Και…πάμε να εξερευνήσουμε τον πανέμορφο πλανήτη μας με έναν τρόπο διασκεδαστικό και μέσα από εικόνες που προκαλούν πυροτεχνήματα στο μυαλουδάκι του παιδιού μας!Βλέπουμε στο διάστημα ακριβώς που βρισκόμαστε και πόσο κοντά βρίσκεται το φεγγαράκι που λέμε στα παιδιά!

Διαβάζουμε το Βρισκόμαστε εδώ του Oliver Jeffers

Η Γη μας στο ηλιακό σύστημα για τα μάτια ενός μικρού παιδιού

Ξεκινάει μια παρουσίαση της Γης, της στεριάς, της πλούσιας θάλασσας, του πανέμορφου αλλά τόσο περίπλοκου ουρανού και των χρωμάτων που αλλάζει ανάλογα με τα φαινόμενα. Του σώματός μας αλλά και όλων όσων ζουν επάνω στον ιδιαίτερο αλλά γεμάτο ζωή πλανήτη μας!

Το παιδί βλέπει πως στη Γη δεν ζει μόνο αυτό και η οικογένειά του. Ούτε μόνο όσοι γνωρίζει και συναναστρέφεται καθημερινά. Όσο πλούσιος είναι σε ομορφιά και ποικιλομορφία ο πλανήτης μας, άλλο τόσο πλούσιος είναι σε ζωή! Μαζί με εμάς ζουν περίπου 7.327.450.667 ακόμα άνθρωποι αλλά και εκατοντάδες είδη ζώων!

Διαβάζουμε το Βρισκόμαστε εδώ του Oliver Jeffers

Όλοι είμαστε σχεδόν διαφορετικοί αλλά έχουμε ένα στοιχείο που μας ενώνει. Είμαστε άνθρωποι και ζούμε σε έναν υπέροχο πλανήτη. Όλοι εμείς ΜΑΖΙ μπορούμε να φροντίσουμε και να προστατέψουμε δείχνοντας ΣΕΒΑΣΜΟ και ΑΓΑΠΗ!

Διαβάζουμε το Βρισκόμαστε εδώ του Oliver Jeffers

Επειδή ξέρω πως οι γονείς σήμερα είμαστε πολύ ”διαβασμένοι” και ποντάρουμε πολύ στην επαφή με τα παιδιά μας αυτό το βιβλίο θα το χαρίσουμε πολλοί από εμάς σε αυτά. Υπέροχες εικόνες που αποτυπώνονται στο παιδικό μυαλό. Κείμενο λιτό και απλό ιδανικό για την όχι τόσο δαιδαλώδη σκέψη των παιδιών και μηνύματα που μπορεί να συλλάβει ακόμη και ένα παιδί άνω των τριών!

Βρισκόμαστε εδώ λοιπόν και το βιβλίο βρίσκεται ακριβώς εδώ και περιμένει με ανυπομονησία να βρεθεί και στο σπίτι σου!

Σε μαμαδογλυκοφιλώ!

Εύη.

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.