Προορισμός Διάστημα

proorismos_diastima_3

Αφού διαβάσαμε το βιβλίο Προορισμός Πλανήτης Γη, ήρθε η ώρα και για το βιβλίο Προορισμός Διάστημα που κυκλοφόρησαν μαζί! Διαφορετικός συγγραφέας και εικονογράφος σε σχέση με το προηγούμενο βιβλίο! Ωστόσο ίδια φιλοσοφία όσον αφορά το περιεχόμενο από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

proorismos_diastima_3

Το βιβλίο αποτελεί μια λεπτομερή εισαγωγή για να κατανοήσουν τα παιδιά με απλό και κατανοητό τρόπο την δημιουργία, τον κόσμο και την εξέλιξή μέχρι σήμερα! Παρέα με μια ομάδα πέντε αστροναυτών τα παιδιά θα εξερευνήσουν το βαθύ διάστημα.

Ένα μαγικό ταξίδι εξερεύνησης και η μεγάλη έκρηξη

Ο Ντίνος εντυπωσιάστηκε με τη μεγάλη έκρηξη, ή αλλιώς το γνωστό big bang! Οι κόρες των ματιών του άνοιξαν ακόμα περισσότερο όταν αντίκρισαν το πορτοκαλοκόκκινο των καυτών σωματιδίων που αιωρούνταν! Οι πέντε μικροί αστροναύτες ξέρουν πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμουν και κατάφεραν να μας εντάξουν πλήρως χωρο-χρονικά στο πλαίσιο και να καταλάβουμε πως τελικά κατάφερε να σχηματιστεί το σύμπαν δισεκατομμύρια χρόνια μετά την έκρηξη!

proorismos_diastima_1

Διαβάσαμε για τη βαρύτητα που δεν υπάρχει στο διάστημα. Για τους γαλαξίες και το δικό μας ηλιακό σύστημα! Τα άστρα, τον ήλιο και το μαγνητικό πεδίο της Γης! Εννοείται πως είχαμε πολλές άγνωστες λέξεις και έννοιες ωστόσο με τις επεξηγήσεις των μικρών αστροναυτών καταφέραμε να μπούμε στο νόημα πολλών από αυτών!

Τι μας εντυπωσίασε!?

Θαυμάσαμε το πολικό σέλας! Μάθαμε πως γίνεται ο ουρανός να παίρνει τέτοια χρώματα στα συγκεκριμένα μέρη της Γης και γιατί! Το πολικό Σέλας το είχε συναντήσει σε μια παιδική ταινία ο Ντίνος και οι ερωτήσεις του ήταν πολλές! Κάποιες από αυτές απαντήθηκαν!

Μάθαμε για τον Σπούτνικ και την αυγή των διαστημικών ταξιδιών! Θαυμάσαμε το πρώτο ζώο που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τη γη, την Λάικα. Ξέρουμε πια το όνομα του πρώτου κοσμοναύτη στο διάστημα, του Ρώσου Γιούρι Γκαγκάριν και ότι πέρασε δυο ώρες στο διάστημα το 1961.

proorismos_diastima_2

Θα μπορούσα να σου πω πολλά περισσότερα για αυτό το βιβλίο! Ομολογώ πως μας κράτησε συντροφιά πολλά απογεύματα με τον Ντίνο και ακόμη δεν το έχουμε ολοκληρώσει όπως θέλαμε! Οι πληροφορίες που διαθέτει είναι απίστευτες και μπορούμε να σταθούμε για ώρες σε πολλά σημεία του! Όπως για παράδειγμα στην ζωή σε άλλους πλανήτες!

Ήξερες ότι έχουμε στείλει μηνύματα στο διάστημα που απευθύνονται σε άλλες μορφές ζωής? O Voyager 1 μετέφερε ένα χρυσό δίσκο, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να λειτουργεί για τα επόμενα 500 εκατομμύρια χρόνια. Περιλαμβάνει πληροφορίες για το δικό μας είδος, εικόνες από τη Γη και το δικό μας ηλιακό σύστημα και πληροφορίες επιστημονικές αθλητικές και εκπαιδευτικές. Φαντάζεστε κάποια στιγμή να έρθουμε σε επαφή με κάποια εξωγήινη ζωή?

Το βιβλίο αυτό αποτελεί αδιαμφισβήτητα ότι καλύτερο έχουμε διαβάσει μαζί με τον Ντίνο τις τελευταίες ημέρες! Εξαιρετικό κείμενο και κατανοητό από τα παιδιά! Απίστευτες πληροφορίες με απλές επεξηγήσεις! Και εικονογράφηση που δεν ταξιδεύει στο διάστημα τρέχοντας με έτη φωτός!

Θα το βρεις εδώ!

Σε φιλώ!

 

 

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.