Ο Αντίλ έχει πατρίδα

Ο Αντίλ έχει πατρίδα

Την ευαισθησία μου για το προσφυγικό την έχω δηλώσει με πολλούς τρόπους αλλά και μέσα από το blog. Σου έχω παρουσιάσει βιβλία που αφορούν τους πρόσφυγες, τις ζωές που έχασαν και θέλησαν να φτιάξουν από την αρχή! Είμαι από εκείνους τους ανθρώπους που θύμωσαν πολύ με όσους αναπαρήγαγαν τις άθλιες φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο με ανεπίτρεπτο περιεχόμενο. Ο κόσμος οφείλει να μάθει. Να ακούσει και τη δική τους πλευρά. Να γνοιαστεί και να μπει στη θέση τους! Ο Αντίλ έχει πατρίδα και σήμερα μιλάω για αυτό!

ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Η ιστορία της Εύης Τσιτιρίδου- Χριστοφορίδου είναι συγκινητική! Πρόκειται για ένα ποιητικό αλληγορικό παραμύθι για τις πατρίδες στις καρδιές μας. Εμείς που έχουμε ακούσει για την προσφυγιά και γνωρίζουμε τι τράβηξαν οι ρπόγοινοί μας είμαστε λιγάκι πιο ευαίσθητοι με το ζήτημα αυτό! Το ίδιο ευαίσθητη είναι και η συγγραφέας του βιβλίου και για το λόγο αυτό θέλησε να μας χαρίσει αυτή την τρυφερή ιστορία του Αντίλ!

ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Η ιστορία του Αντίλ

Ο Αντίλ έχει πατρίδα αλλά βρίσκεται πολύ μακριά από αυτήν τώρα! Δεν ήταν επιλογή του αυτό. Ούτε ήταν επιλογή του να ζει ανάμεσα σε λάσπες σκουπίδια και να κοιμάται στο πάτωμα παρέα  με άλλα 100 και  άτομα! Ο Αντίλ θα προτιμούσε να είναι σπίτι του! Ωστόσο δεν είναι!

Στο δύσκολο αυτό ταξίδι του, μακριά από το σπίτι του, ένα βράδυ του κάνουν παρέα ένα Πεφταστέρι, η Γοργόνα θάλασσα, ο ταξιδιάρης Άνεμος και μία Καμήλα δρομάδα! Και οι 4 τον προσκαλούν να τους ακολουθήσει στα λημέρια τους, για να ανθίσει και πάλι το χαμόγελό του! Ωστόσο, ο ίδιος προτιμά να μείνει στη ζεστή αγκαλιά της μαμάς του, που τον γεμίζει με αγάπη και παρηγοριά!Αυτή είναι η προσωρινή πατρίδα για τον Αντίλ, η αγκαλιά της μαμάς του!

ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ

Εδώ μπορείς να δεις γιατί αγαπώ την Ελληνοεκδοτική αλλά. Εδώ να ρίξεις μια ματιά σε όσα βιβλία από τις Εκδόσεις αυτές σου έχω προτείνει τον τελευταίο χρόνο! 

Μια ιδιαίτερη συγκινητική ιστορία εικονογραφημένη επιδέξια από το μαγικό μολύβι της Κατερίνας Βερούτσου. Εικόνες που μένουν χαραγμένες στο μυαλό και χρώματα που σου αγγίζουν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής σου!

Δες το εδώ στο site της Ελληνοεκδοτικής!

Evi Sachinidou
Evi Sachinidou

Είμαι η Εύη και σε καλωσορίζω στον ονειρόκηπό μου! Εδώ μοιράζομαι μαζί σου την καθημερινότητά μου, την ζωή με τα παιδιά, τα δικά μου μυστικά ομορφιάς, εύκολες και γρήγορες συνταγές,τα ταξίδια μου και κάποια Lazy nights με περίεργα Cocktails για συντροφιά! We are Family!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.